Yavrular nasıl sökülür ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
A

Anonymous

Misafir
Arkadaşlar merhabalar.

Kümesi kurdum ve şuan 25 adet güvercinim mevcut.Lakin 2 tane yavru şuanda uçuruyorum.1i söküldü lakin hava çok az kalıyorlar.Bir büyük kardeşleri arkadaşımda 2 saatten aşşağı uçmuyor.Tek mi uçursam yada ne yapmam gerekir ?

evet tek başına uçurursan daha fazla havada kalır pırıltı verme inmek isteyince insin. 5-10 dakika dinlendirip tekrar kaldır, bu işlemi 3 kere yap her uçurmaya çıktığında süresi artacaktır sonrasında 2 - 3- 4 diye kuş sayısını yükselt diğerlerinin de aynı yöntemle havada daha fazla kalmasını sağla, yeni olmama rağmen bu taktik bende çok güzel işe yaradı.

arama yapılsa sitemizde her seye ulasmak mümkün ozan ama işte ne diyeceksin

Konuya cevap veren arkadaşlarıma teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım.

Kuscu marik kardeşim sanırım adminsiniz.Ama bu denli alttan zarf atmanız gerçek manada üzücü.Verilen linke baktığımda sadece hikaye anlatılmış.Konu güzel lakin benim istediğim cevap konuda yer almıyor.

sibersahne' Alıntı:
Konuya cevap veren arkadaşlarıma teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım.

Kuscu marik kardeşim sanırım adminsiniz.Ama bu denli alttan zarf atmanız gerçek manada üzücü.Verilen linke baktığımda sadece hikaye anlatılmış.Konu güzel lakin benim istediğim cevap konuda yer almıyor.
Alttan zarf atıldığı falan yok. Muharrem Abi başta olmak üzere herkes arama yapılmadan açılan başlıklarla ilgili problem yaşıyor bu sitede.
Hatta sırf bu tarz başlıklar bir araya gelsin diye Soru-Cevap forumu mevcut.(Orada bile laf olsun diye açılan bir çok başlık var ya neyse...)
Öncelikle size nasıl hitap edeceğimiz bile belli değil Siber kardeşim.
Profil bilgileriz düzgün değil. İsminizi belirtirseniz daha rahat hitap edebiliriz.

Sorunuza gelince, kuş UÇURULARAK sökülür. Düzenli antremana rağmen uçup oynamıyorsa ya fiziki(tüy,kızgınlık,maya vb..) ya da genetik bir sıkıntısı vardır kuşun...
Eğer fiziki problemlerden dolayı kuş ilerlemiyorsa, durumunu düzelene kadar sabredersiniz.
Genetiğinde bir sıkıntı varsa zaten o kuşları isteseniz de oynatamazsınız en iyisi yem verecek daha iyi kuşlar ararsınız.

hocam kuşlarınn bır buyuk soyunu ızledım.Hatta bu aksam kumesıme getırdım.Nasıp olursa bu sabahta ucurmayı dusunuyorum.Yanlız benım sorum kus oynuyor yada oynamıyor değil.Yavru kuşlarımı havada daha fazla nasıl tutarım.

sibersahne' Alıntı:
hocam kuşlarınn bır buyuk soyunu ızledım.Hatta bu aksam kumesıme getırdım.Nasıp olursa bu sabahta ucurmayı dusunuyorum.Yanlız benım sorum kus oynuyor yada oynamıyor değil.Yavru kuşlarımı havada daha fazla nasıl tutarım.
Güzel kardeşim akşam getirdiğin kuşu ertesi sabah nasıl uçuracaksın eğer o kuş orada uçarsa zaten boşuna besleme !

Re: Yavrular nasıl sökülür

Kuslar henuz cıfte gelmedı abı.Eğer giderse zaten arkadas gerı alırım.2 haftadır 30 tane kus ucurdum 1 beyaz harıc lkaybetmedım.Beyazıda zaten dun arkads gerı getirdi.Kusların ıkısııde dısı.Bırını aksam kızgın erkegın yanına attım sabah ucuracagım.Zaten yerde kus fazla ve yavrularla beraber ucuracağım.Bence gıtmez ama gıderse getırırım yıne.

Re: Yavrular nasıl sökülür

sibersahne' Alıntı:
Kuslar henuz cıfte gelmedı abı.Eğer giderse zaten arkadas gerı alırım.2 haftadır 30 tane kus ucurdum 1 beyaz harıc lkaybetmedım.Beyazıda zaten dun arkads gerı getirdi.Kusların ıkısııde dısı.Bırını aksam kızgın erkegın yanına attım sabah ucuracagım.Zaten yerde kus fazla ve yavrularla beraber ucuracağım.Bence gıtmez ama gıderse getırırım yıne.
Bu yorumun sorulması gereken yeni sorular ve cevaplar doğuruyor anlaşılan yeni kuş besliyorsun.Yavru kuşlarımı havada daha fazla nasıl tutarım,asıl senin soruna gelelim uzun uçan usta kuşlarla sabah yada akşam serinliğinde hafif aç karnına uçur ve kovala ki konmasınlar için de varsa uçarlar. by by.....

Geri