Yavrular ne zaman uçurulmalı?(Resimli)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakanfiliz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

hakanfiliz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hakan FİLİZ
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Herkese merhaba.
Elimde 2 aylık 1 çift arap ve onlardan 1 hafta büyük 1 çift tip var.Kümesim bahçede,tippler çatıya çıkıp kendi kendine kalkıp uçabiliyorken araplar çatıya kalkamıyor.Araplar daha cik cik ve tüye girmişler.Bunları uçurmak için acele etmiyorum fakat yatık kalcaklar diye endişeleniyorum.Tüyden çıktıklarında uçmak için hazır olur larmı?Görüşleriniz nelerdir?

Ekli dosyalar

• 04032012(001).jpg
    04032012(001).jpg
    157.1 KB · Görüntüleme: 1,524
  • 18022012(002).webp
    18022012(002).webp
    114.2 KB · Görüntüleme: 1,572
Teleğini düzmüşler gibi uçmaları lazım artık ama tüğde olmaları etkiliyor olabilir çok zorlamadan ufak ufak kovalasan iyi olur bence ilerde zorluk çekebilirsin tüğde olduklarından çok zorlama maşallah kuşlarda güzelmiş

Eyvallah sağol.Bende senin gibi düşünüyorum.Tüylerini düzdükten sonra kovalamaya başlıcam.Tembelliğe alışmasınlar.Yorum için teşekkürler.

kuslar ince tüye girince kilo alır ve o ince tüyler kanat salladıkca batar bu yüzden kuslar ucamaz ince tüyünü düzene kadar bekle ondan sonra kovala gec kalmazlar fazla zorlama yoksa ucmaktan yıldırırsın saygılarımla

Teşekkür ederim.Dediklerinizi dikkate alcam.

güvercin

arkadaşlar yeni merak sardığım bu güvercin işinde çok fazla bilgim yok bir çift beyaz bursa posta güvercini edindim ortalama 6 aydır balkonda besliyorum 5. katta alıştırması zor oldu ama nihayetinde başardım (daha önce bir çift kaçtı , alıştılar sanmıştım uçurdum meğer ilk erkeği salmam gerekiyomuş)arkadaşımın tavsiyesiyle küçük bir kutu içine saman sap koyup yer yaptım bundan 12 gün önce yumurtladı ve muhtemelen sağlıklı iki yavrum daha olacak sırayla yumurtaların üzerine yatıyorlar herhangi bir sıkıntı yok şimdilik. iş icabı uzun süre evden uzak kalacağım için endişe ediyorum acaba uçmayı öğrenmeden aşağı atlayıp kedilere yem olurlarmı birde karma aşısı bildiğim kadarıyla çok önemli kendim yapabilirmiyim acaba????? kartal u.mumcu

hakanfiliz' Alıntı:
Herkese merhaba.
Elimde 2 aylık 1 çift arap ve onlardan 1 hafta büyük 1 çift tip var.Kümesim bahçede,tippler çatıya çıkıp kendi kendine kalkıp uçabiliyorken araplar çatıya kalkamıyor.Araplar daha cik cik ve tüye girmişler.Bunları uçurmak için acele etmiyorum fakat yatık kalcaklar diye endişeleniyorum.Tüyden çıktıklarında uçmak için hazır olur larmı?Görüşleriniz nelerdir?

Abi bence daha beklemeden bunları uçursan iyi olur bu kuşlar gibi benimde tüyde yavrularım var ama yarım saat uçuyorlar bence uçurmaya başla. :tamam:

35caner35' Alıntı:
hakanfiliz' Alıntı:
Herkese merhaba.

Abi bence daha beklemeden bunları uçursan iyi olur bu kuşlar gibi benimde tüyde yavrularım var ama yarım saat uçuyorlar bence uçurmaya başla. :tamam:
Yorumun için teşekkürler.Bu kuşları elimden çıkaralı baya oldu.Fakat bu kuşlar uçmadı yani yatık kaldılar.Bu sebeple bütün arap tayfasını elimden çıkardım.

Abi keşke hemen uçurmaya başlasaydın kuşları yatırmasaydın ben cik cik öterken başladım uçurmaya şu an hiç yatıklık yok baya uçuyorlar taklayı dönmeye başladılar.SAYGILAR.

Caner aydos...

35caner35' Alıntı:
Abi keşke hemen uçurmaya başlasaydın kuşları yatırmasaydın ben cik cik öterken başladım uçurmaya şu an hiç yatıklık yok baya uçuyorlar taklayı dönmeye başladılar.SAYGILAR.

Caner aydos...
Bende aynı fikirdeyim, fazla da vakit geçirme artık.

merhabalar ben taklacı beslemiyorum ama kelebek ve dolapçı yavruları 1.teleği attıklarında yavaş yavaş kaldırıp bir iki tur attırırım. 2. teleği attıklarında yetişkin kuşlarla kaldırırım. bu sayede yatık olma durumları kesinlikle ortadan kalkar. 2. teleği attıkdan sonra 8. teleğe kadar hemen hergün uçururum. son 2 telekde dinlenmeye alırım bu şekilde yırtılmış bir kuş çok uzun süre uçmasa bile uçurmaya başladıkdan bir iki gün sonra uçuşuna hiç ara vermemiş gibi devam eder.

Benim kanaatım şudur ki yanlarına alışkın uçkun bir kuş salarak dahada uçma heveslerini arttırabilirsiniz, saygılarımla

Geri