Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba arkadaşlar,
bir çift baskamın yavruları daha yeme düşmeden tekrar yumurtladılar. yavrular çok küçük değiller ama çokta büyük değiller ve biraz endişe ediyorum bakmayı keserler mi acaba? eğer keserlerse ne yapmam gerekir?
Yumuta atilirmi bu mevsimde.
birak eger yumurta havuzunun yaninda,kasani icinde yer varsa
yavru 1 haftaya kalir kalmaz oraya gecer ana yada(yatan) dislar ama yumurtaya yatmayan bakar ve sonra yeme vurur kendini.
bende bu bir kac seferdir oluyor.
sonra alisti hic folluktan kalkmayan vardi sonra ayaklandi arada bir ortamdan korktu kasaya girdi sonra orda öyle 1 hafta gecirdi sonra görmedim ortada geziniyordu yem pesindeydi
yumurtaya yatan ana diyorum cunku 2. yumurta olana kadar o bir vakit gecirir.
sonra siralama olur ama disi bende cok yatdi ordan aklima esinlendi umarim yardimci olmusumdur.
evet teşekkürler, fakat yavruların bulunduğu folluğa değil altındaki başka bir folluğa yumurtladı bu sefer. ayrıca yavrular ayaklanmaya başladılar artık folluktan aşağı bakıyorlar yanındaki diğer folluğa geçiyorlar vs.
hafta içi de fazla vakit geçiremediğim içinde yumurtaya yatmayanın yavruları doyurduğunu da göremedim bir türlü o yüzden acaba artık bakmayacaklar mı diyorum kendi kendime...
Merhaba, bakarlar merak etmeyın. Yumurtadan yavrular cıkana kadar dıger yavrular zaten yem yemege baslarlar bu mevsımde yumurta atmanın anlamı yok bence yazık gunah.
Cevap verilmis dogal hali en iyisi.
sen yinede bir zaman dikkat et yavrular ciktiginda kusma islak olmali.
sútlü olacak anliyacagin.Baktin büyükler firsat vermiyor vede halen yerdeki yemle ilgilenmiyorsa.
Onlari ana babalarini yemlemeden önce cekmen gerek bir süre ayri tut kututa at.
cift yemlemeden sonra kusmaya gidecektir biraz zaman ver ayri yem veriyorsan tanelere dikkat et kücük olsun.
yeni yavrular doyduktan sonra digerler yavrulari serbest birakabilirsin.
böyle yap yoksa yeni yavru doymadan eskileri ana babayi yoruyor.
evet haklısınız,
aslında buna bile gerek kalmayabilir çünkü tahmini olarak yeni yavruların 10 temmuzda çıkmasını bekliyorum ve yaklaşık 16 gün var ve cikciklerin yeme düşme süresi anca bu kadar sürer herhalde değil mi? yavrularda şuan 3 haftayı geçtiler ve artık follukları geziyorlar... ne dersiniz?
okadar kötü bi durum degil.
3 haftalik kusa sende bakabilirsin.
belli olmaz yeme ne zaman düser eger yerdeyse yavrular daha cabuk yeme düsüyor, yok yüksekse yerleri epey sürüyor.
bende daha bas tüyleri cikmadan yerde yem yiyen kuslarin icine dalan yavru var bazen yolunu sasirinca sok oluyor
ama kimse bir sey yapmiyor söyle kanadini yukari kaldirip ciyk ciyk diye kimi görse anasi saniyor\
bir sey daha dikkatimi cekti,baska yavulari ana babasi iyi koruyamiyordu ve ortada kaliyorlardi
nedense eger ana baba ortam sagliyan bir kus ise yavrulara hic bir sey olmuyor kimse gikini cikarmiyor cok garip bir gözlem
Dün bir tümsek yaptim söyle follugu yokus cikar gibi ciksin diye öylede oldu.
imkanin varsa simdiden ayarla yere inip cikmalari kolay olur.
Eklemeyi unutmusum yavrular tüylenip yerle ilgilendigi halde ane ve babasindan kusma bekliyorsa.
ben bu yavrulari cogunlukla 2 yavru olur,altini cikardigim muhabbet kusu kafesimin icine birakiyorum kafesi yemleme bölümünün ortasina koyuyorum ve kafesin icine gelecek sekilde yem atiyorum diger kuslar kafesin etrafini sarip yem yemeye baslayinca yavrularda mejburen onlar gibi yerdekileri yiyorlar 3 gün tekrarlarim sonra yemlemeyi digerleriyle yapiyorlar.
bu sayede yavrular her gördügüne sarilmiyor ve yaralanmiyorlar.
vede tahminen diger kuslarda onlarin varligina alisiyorlar..
kafes örneği daha iyi aklımın kenarında dursun bilgiden zarar gelmez... fakat yavruların bulunduğu folluğa denemek için yemledim ve tam olarak yemeselerde gagaladıklarını gördüm sanıyorum ki artık yeme düşmemeleri gibi bir sıkıntı yaşanmayacak.
Kafes kullanmaya basliya bilirsin anne babasini yemlemeden önce bunu yap.
yerin temiz olmasina dikkat et yavrular yerden yemlenmesi iyi degildir ben a4 kagidini kullaniyorum kafesin altina.
yemlerken yemi hem icine hemde kafesin tam kenarlarina dökecen.
Ayriyetden
Haftada bir alir ayaklarini ve tirnaklarini yikarim vede günes varsa azda olsa güneslendiririm kuslari yüksek bir yere koy orda durur ben yeri gelir 8 yavruyu böyle hem ayaklarini kuruturum hemde onlari günes sefasi yaptirrim.
Zamanla kümesin icine kadar ucmaya basliyorlar.
maşallah sen bayağı detaylı ilgileniyorsun. inşallah kuşların hep sağlıklı olurlar. bilgiler için teşekkürler. yavrularım ise bunları yapacak kadar küçük değiller şuan büyüdüler uçuyorlar ve yem yiyiyorlar. bundan sonraki dönemlerde uygulayabilirim artık. bu hafta sonu fotoğraflarını paylaşacağım. bakalım baska cinsini iyi bilenler renkleri için ne yorum yapacaklar?
evet sadece biraz kümesin icinde cok zaman geciriyorum aksamlari konusurum kizarim bazen bagirim sesime kadar alistilar.
adim adim takip etmek gerek
aksam aciyim ucsun yemlensin kapayim zaman olunca aciyim ucuruyum gözüyle fazla ilerliyemezsin.
yavrular hakkinda siteden cok sey ögrendim ve kendi imkanim degisik durumda kullandim.
bu benim hep basima gelirir uygulamayi basitlestirmek.
oku dene olmadi baska yön ara ne yapiyor nereye basiyor bil gerisi zaten geliyor kolay gelsin.