yavrular yumurtadan kaç günde çıkıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cnytclr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cnytclr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tyenuc relic
Meslek
çoban
İlgi Alanı
Kediler
merhaba arkadaşlar;
bir şeyi merak ediyorum kimi yavrunun yumurtadan 17 günde,yada 19 günde yada 21 günde cıktığını söylüyor.acaba bunların hangisi doğru? eğer 17 günse bugün çıkması lazım benim yavru:)))
herkese hayırlı akşamlar.
saygılarımla...

Bu kuşun yumurtaya basmasına, kuşun ırkına, hava şartlarına göre değişir. Ama genel olarak 18 gün olarak biliyorum ben.

bnm bi çift damızlığım var bundan önce ki yavruları 13 günde çıkarttılar ama bnm dişi sürekli yumurtanın üzerinde ve yavrular bi haftalık olana kadar erkek hiç ilgilenmiyor ama yavrular bi haftalık oldu mu yeme düşene kadar erkek bakıyor...şimdi ki yavrular ise 17 günde çıktı ... ve 4-5 gün önce tekrara yumurtladı
aynı şekil hep dişi bakıyor yumurtalara.......

Tamamıyla kuşların yumurt üzerindeki yatma sürei ve ortamın koşullarıyla ilgili bir durumdur.Mesela benim çakallar 19 günde çıkarttılar yavruyu.

çok sıcak günlerde temmuz-ağustos 14 gün çok soğukta şubatta 21 güne kadar uzayabilir

13-14 gün yavrunun yumurtadan çıkması için çok kısa bir süre değilmi_?

mevsime göre yavruların çıkma süresi değişmektedir.
örnek olarak:
Sonbahar: 18
Kış: 21
İlkbahar: 17
Yazında: 13 - 14

Merhabalar...
Denildiği gibi hava durumu ve kuşun yumurtaya yatmadaki titizliğiyle çok alakalıdır. Bu etkenlerden dolayı 3-4 gün farkedebilir. Ama normal şartlarda 2. yumurtayı yaptıktan sonra 18 gün diye biliyorum.

güvercinlerimi yavruyken aldım bizim abiden buyuduler bu sabah yumurta atmış ama bir tane yumurtaya yatmıyor ve ilk yumurtaları yumurta boşta kuş baska yerde yatıyo yumurta bi günde ölürmü lütfen cvp atarmısın bana

Selamlar,

Güvercinlerin yumurtalaması ve kuluçka süresi ortalama ikinci yumurtadan sonra 17. ve 18. günün sonunda ilk yavrunun çıkması ile sonuçlanır 24 saat içinde ikinci yavruda yumurtadan çıkar ilk süt yavruların yaşamasında ve sağlıklı olarak gelişmesinde çok önemlidir. Kız dışılerin ilk eşleşmesi ve bu eşleşme sonuçu ilk batın yumurtalarından pek verim alınmadığı yumurtaların döllenmemiş olma ihtimalinin yüksek olması neden ile şansa bırakmamak adına kız dişilerin ilk batın yumurtaları altlarından alınmaktadır, bunu yapmakdaki amaç boşu, boşuna döllenmemiş olma riski taşıyan yumurtaların üzerinde 17 ve 18 gün güvercinlerin yatmaması biran evvel ikinci batın yumurtalarına hazırlanmalarının sağlanması amaçlanmaktadır. Kız dişilerin ilk batın yumurtalarını acemiliklerinden dolayı herhangi bir yere bırakma riski veya farklı, farklı yerlere yumurtlama durumlarıda olabilmektedir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri