Yavrular yuvalıktan erken indi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
A

Anonymous

Misafir
Arkadaşlar benim 5 çift kuşum var hepsi oyunlu kuş. hepsinin altında yavruları vardı. yumurtadan çıktıkları daha 1.5 - 2 hafta anca oldu. yavruların hepsi yere inmiş. sadece 2 tanesi yerinde, yere inenler de daha tam tüylenmemişler. ben nekadar yuvalıklarına koysamda ısrarla yerde buluyorum hepsini. ana babalarda yuvalıktaki gibi bakmıyor. bir ikisini yem yerken gördüm ama diğerleri çok küçük. bunlar için colvit vitamin hapı aldım doğru düzgün yem yiyemiyorlar bari vitaminlerini alsınlar diye düşündüm. bu yavrular bu kadar erken niye inmiş olabilirler. eskiden yumurtadan çıktıktan sonra 1 ay geçerdi ben indirirdim yere. bu yavrulara nasıl bir bakım uygulamam lazım? böyle giderse sanırım çoğu ölecek.

follukların küçük ve yetersiz sayıdaysa anne baba kuşların yavruları folluktan aşağıya atmaları normal, uçan kuşlar damızlık kapalı kümes kuşlarına nazaran daha az yavru bakarlar, kuşların uçtuğu için de yavrular follukda yanlız kaldıklarında anne babalarını takip için aşağıya yere atlarlar ve tekrar yerlerine çıkamayabilirler. Havalarından kapalı olduğu bu günlerde kümesi pek açmazsan yavrular follukdan pek atlamayacaklardır, anne baba da haliyle beslemek zorunda kalacakdır.

benim tahmin'im anne baba üstünden kalkmıştır o yavruların gerekli zamanlardada yem vermeye çıkmadıkları için yavrular açıkınca atlıyolardır tahminim bu yönde.

Muhtemelen yuvalıkların küçük. Ve kümesinde de başka boş yuvalık yoktur.
Bu durumda büyük bir ihtimalle yavrular kendi inmiyorlar, onları anne ve babaları yuvadan atıyorlardır. Yavrular belli bir büyüklüğe vardıklarında anne ve baba kuş tekrar çiftleşir ve yumurtlarlar. Sanırım olan bu. Yumurtlayacak ve yumurtaya yatacak olan kuşlar yuvalıklar yeterli büyüklükte olmadığından yavruları yuva dışına atıyorlardır.
Anlamak için yavruları yuvalarına koymanı ve gözlemlemeni tavsiye derim.
Kolay gelsin..

DaaRKnEss' Alıntı:
benim tahmin'im anne baba üstünden kalkmıştır o yavruların gerekli zamanlardada yem vermeye çıkmadıkları için yavrular açıkınca atlıyolardır tahminim bu yönde.
:tamam: :tamam: :tamam:

Benimde tahminim follukların küçük ve önlerinde set yok galiba yavrular beslenme sırasında dört döndükleri için yanlışlıkla yere düşüyor olabilirler. tavsiyem follukların önünü yüksek tut.

Arkadaşlar hepinizin ortak görüşü yuvalıkların küçük olması fakat yuvalıklar 40x40 yüksekliğide 30 cm. önlerinde sette var. yuvalık sayısıda 12 adet bu 5 çift kuş için yeterli sanırım. ben uzun zamandır kuş besliyorum fakat ilkkez böyle birşey geliyor başıma. zaten bu karlı havada ben yavrularla uğraşırken dişi beyazım fırladı dışarı. takla atmasıyla yükselmesi bir oldu. galiba karda dışarda kalacak geri geleceğini hiç ummuyorum. donup kalır çatıda atlıyor ama inemiyor. bende çatıya çıkamıyorum. yapacak bişey yok galiba :hungur:

Önlerindeki seti biraz daha yükseltin bence ama büyük itimal arkadaşlarında dediği gibi aç kaldıklarından atlamışlardır.
Fakat benim gözlemlediğim 1 kere atlayan yavru alışıyor ve bir daha ne yaparsanız yapın atlıyor :(

Beyaz için gerçekten üzüldüm. acıkınca inecektir bi şekilde ne yapıp yapıp inşallah sizi fazla bekletmez.

:tamam: :tamam: :tamam: :tamam:
Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Önlerindeki seti biraz daha yükseltin bence ama büyük itimal arkadaşlarında dediği gibi aç kaldıklarından atlamışlardır.
Fakat benim gözlemlediğim 1 kere atlayan yavru alışıyor ve bir daha ne yaparsanız yapın atlıyor :(

Beyaz için gerçekten üzüldüm. acıkınca inecektir bi şekilde ne yapıp yapıp inşallah sizi fazla bekletmez.

arkadaşlarımızın dediği gibi , aç kalmaları ve follukların dar küçük olması ve yere yakın olmasındandır . kutlukların yuksekte olursa bunlar yasanmaz dyıorum

S.a
aynısorun bendede var. 5takım kuş var toplam 20 kuş var20 ye yakın folluk var limon kasasından önlerinde set de var 2 haftalık yavrunun biri büyük olan her sabah yemvermeye gittiğimde yerde buluyorum diğer kuşlar yavruyu rahatsız ediyor yinede sabah yerde buluyorum.

Yavruların hepsi yaşıyor hala çok şükür. yavrulara hergün colvit plus vitavin veriyorum. yuvanın zemini ızgara kaplı bende geçen gün yemliğin yanında yuvanın ortasına hergün temizleyebileceğim boyutta düz bir tahta koydum ve orda yem vermeye başladım. yavrular yemlikten yiyemiyordu. ilk bir iki gün yavrular öyle bakındı ama dün tüm yavruların tahtanın üzerindeki yemleri yemeğeye çalıştıklarını çoğununda yediğine şahit oldum. demekki yavrular küçükte olsa önünde uygun konulan yem olunca yemeyi çabuk öğreniyorlar. beyazımda lapa lapa kar yağarken geldi biraz zor indi ama yuvanın üstündeki karları temizleyince oraya oynamaya başladı. sonra indi çok şükür.

Geri