Yavrularda iştahsızlık

Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ertuğrul Yavuz Yıldırım
Meslek
Özel
İlgi Alanı
Arkadaşlar 1 hafta kadar önce tüm yavrularımda burun akıntısı,hapşurma,göz sulanması ile başlayan hastalığı gereken tedavi ile atlattım gibi görünüyor,ancak tedavi süresince yavrularımın neredeyse hepsi çok zayıfladılar ve hala iştahsızlar.İştahlarını arttırmak için ne yapabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Arkadaşım kuşların baya kuvvetli rahatsızlık geçirmiş anlattıgın kadarıyla.Hastalıklardan en çok yavrular ve dişiler etkileniyor.Sana tavsiyem sularına vıtamın takviyesi ve kuşlara cazip gelecek güzel karışık bir yem vermen.

selamun aleykum arkadasım oncelıkle hastalıgı cozebıldın mı cozebıldıysen ıyleşme gosterıyorsa kuşlarına bır mudet kanarya yemı al bak nasıl ıyı oluyorlar ben çok bu hastalıgı yaşadım ve cok şukur hıç kaybım olmadı kanarya yemı yıyen kuş hem ıshalden kurtuluyo hemde iştahı açılıyo bellı muddet ver ıyleştılermı tamamen eskısı gıbı yeme başlayabılırsın saygılar

SELAMLAR
Eğer yem sürekli önlerindeyse bunu akldırıp saatli yemleme yapılmalı.Ayda birkerede 1 lt suya 1 insülin dolusu BAYTRİL %10 enjektabl 1 insüli olusu sıvı vitamin enjektabl.Koruyucu olarak 2 - 3 gün tekrarlanabilir, tedavi için 5-7 gündevam edilir.tedavi sırasındada grit taş v.s verilmemeli.solunum yolu hastalıkları için güzel bir ilaç.

Tüm yorum yapan arkadaşlara teşekkürler.Ben yukarıda da yazdığım gibi hastalığı atlattım,ancak yavrularım çok zayıfladı ve hala iştahsızlar kilo almalarını sağlayacak bir yem karışımı varmı sizlerin kullandığı? Benim öğrenmek istediğim bu.
Saygılar..

Yavrular hastalığı atlattıysa kilo almaları için darı,çiğdem,ve kuşlar için satılan palet yemlerden verebilirsin.

Yavruların daha besili,daha semiz olması için kuşları yemleme saatlerini sabitle..Önemli bir nokta da kuşlara yem vereceğin zaman bir önceki yemlemeden artan hiç yem olmasın yemliklerde.Bu sayede hem kuşların beslenme saatleri düzene giriyor hemde yavrular büyük iştahla anaçlardan yem isityor.Hastalık nedeniyle zayıf kaldıysalar meseleye çok vakıf değilim,diğer arkadaşlar aydınlatmış zaten..geçmiş olsun..

Geri