yavrularda veba

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hüso37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hüso37

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hüseyin aydoslu
Meslek
işci
İlgi Alanı
Kediler
ii günler arkadaşlar sizlere bi sorum olcak ben 1 ay önce 1 çift mezattan kuş aldım çokda güzel oyun yapıyolar memnunum makbul bi fiyata da aldım neyse dün akşam mezata giddigimde arkadaşın biri bana o senin aldıgın kuşların yavruların %50 si %60 ı sonradan veba,sallabaş oluyo dedi böyle bi iktatislik varmı bana göre saçma yane genetikmi bu he hastalık gelir o allahdandır ama çogunada bu tür hastalık gelcek diye bişe yokdur dime? şimdiden yorumlarınız için teşekürler arkadaşlar

böle bişe varsada önlem için ne yapmam gerekir???

veba genetik bir hastalık değildir. kümesin ortamı ve kuşların bakımıyla beslenmesiyle alakalıdır.engel olmak için veba aşısı yapman gerekir

kariştiriyolar işte o kuslar tasiyici arkadasinin dedigine gore hastaligi barindirdiklari icin yavrularina bulastiriyolar eger arkadasinin dedigi doruysa onlari ayrı salmada bakmanı öneririm ilerde kuslarin direnci dustugunde diger yavrulara ve ekelerede gecicektir. tasiyici olduklari hastaligi o kuslardan atman lazim ilac tedavisi uygulamani tavsiye ederim ileride cok canini sıkabilecek olaylarla karsilasmaman icin

peki eray bey bu sallmonella hastalıgına karşı diger kuşlara bulaşmasını önlemek amacıyla verebilecegim bi ilaç tavsiyeniz varmı önlem için

--- message by moderator ---
Uyarı!
Hayvan hakları yasalarına göre bu yorumdaki gibi hiçbir bilimsel ve tıbbi dayanağı ispatlanamayan, hayvanların yaşam hakkına sakıncalı teşvikler suç ve ceza kapsamında değerlendirilebilirler. Gereği yapılmıştır. Tekrarlanmasın! Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!
--- message by moderator ---

evet acıklamalar cok guzel ama gelelim uygulamasina o kadar da basit bsy olmadigini herkez tahmin ediyodur.Kus yani güvercin sektoru bizim ulkemizde yok gibi bsy ne güvercin ilaci üretiliyor ne de güvercinlerimizi göturup tedavi etirebilecegimiz yerler varsa da fiyat bakimindan uygun olacagini dusunmuyorum..Dİsaridan getirilen ilaclar var satiliyor ama satan kişilerde ne kadar faydali olup olamayacagi net bi şekilde soyleyemiyor.hasta oldugunuzu dusunun doktora gittinizde eger hastaliginizi net bir şekilde soyleyemedigi zaman yapilacak tek sey baska doktora gitmek olur durum insanlarda pek boyle deildir ama besledigimiz kuslarda boyle kesin bir tedavi yok. hastalık ve tedavisiyle ilgili daha geniş araştırma yapabilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri