Yavrulari cikmayan kusun mayasi kendine zarar verirmi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kenan.P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

Kenan.P

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kenan Pekbas
Meslek
Bilgisayar
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba Arkadaslar, bu konu hakkinda, ileti bulamadigim icin yeni baslik acmak zorunda kaldim kusura bakmayin.
Benim cok sevdigim ve kiymetli (avatarimdaki) disi kusumun yumurtalarindan 23 gün oldu hala yavru cikmadi. Yumurtalari kontrol ettim, biri cilk olmus, biri ise yavru icinde ölmüs. Benim siz degerli arkadaslarima 3 sorum olacak:
1. Daha önce baska erkekle 2 tane yavru aldigim disi kusun simdiki esi kendi erkek yavrusu, acaba bu yüzdenmi yavrular cikmadi (yakin akrabalik) ?
2. Almanyada su anda (subat ayi) cok soguk geciyor (-8 ve -15 derece arasi) acaba soguklarin etkisi olabilirmi?
3. ve en önemlisi, kusun mayasi (sütü) yavrular cikmayinca kendine zarar verirmi?
Beni bu konuda degerli arkadaslar aydinlatirsa cok memnun olurum, simdiden herkese tesekkür ve saygilar. Kenan

mrb kenan abi..

1-akrabalık bağından olsaydı yavru yine doğardı.sağlıklı ya da sakat o belli değil ama kesin doğardı..

2-havaların soğuk olması ve kümesin sıcaklık değeri yumurtayı etkiler..(ki sorun bana göre bundan kaynaklanıyor..)

3- mamanın kuşa hiçbir zararı olmaz kendi vücudu için vitamin olarak kullanacaktır...karı var zararı yok..

saygılar.

Sagol Mehmet,
ben kuscular.org iletilerinden birinde okumusdum, fakat konu Bakicilar hakkindaydi, kuscu arkadaslardan biri "yumurtayi yavru cikmaya yakin kusun altindan alirsan mayasi anaclarina zarar verir" diye yazmis, fakat bende aynen sana katiliyorum, fazla besinden dolayi kus sadece biraz yaglanir diye düsünüyorum. 1. sorudada haklisin, akraba bagi yavrunun yumurtadan cikmasina engel olmamasi gerek.
Senin yazmis oldugun gibi soguklardan olsa gerek. Ben Hamburg´a yakin olan Buxtehude diye bir Kasabada kaliyorum, bu bölgede Atmaca saldirilari 10 aydan itibaren baslar ve 3. aya kadar sürer, yavrulari saldirilar baslamadan önce egitip bol bol ucurmak icin kuslarimi erken ese attim. 4 tane daha baska kuslarin yumurtalari var insaallah onlar cikar. Gösterdigin ilgi icin sana tesekkür ederim, Allha emanet ol. Kenan

est. güzel abim tşk benden..faydalı olabilmişsem bu beni mutlu eder.çünkü herşeyden önemlisi dayanışma ve paylaşımdır..atmavaya gelince taklacıların baş belasıdır..bizim burada pek görülmez olanı da biz avlıyoruz..hem de değişik bir yöntemle.kuşların kanadını bantlayıp yüksekçe bir yere bırakıyoruz iyi avcılarımız var atmacayı gözetlıyoruz saldırıya geçtiğinde avcı arkadaşlar onu kuşa yetişmeden parçalara ayırıyorlar...çok öldürdük bu şekilde.tabi havada yakalayıp götürdüğü de oluyo ama çok şükür bu güne kadar bir sefer kuşlarıma saldırdılar ama yakalayamadılar...zaten bir iki defa tepkıyle karşılandılar mı bölgeyi terk edıyorlar...

Geri