yavruları dövüyolar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
s.a
Kelebek çiftimin 2 tane yavrusu var.Yavrular 28 günlük.Yavruların durduğu follukta 2. katta onların alt katındada arap mardin çift duruyo.Yavrular devamlı yere inip ordan arap mardin çiftin yuvasına giriyo.Mardinlerde dövüyolar bu olay bu gün başladı.Ve kafaları gözleri hep kan oldu.devamlı oraya inmelerinin sebebi nedir.Bana yardımcı olurmusunuz?

Selamlar.Yavrular 28 günlük oldular demişsiniz.Artık ana ve babası yavaş yavaş yavrulara bakmayı keserler.Yavrularda yuvadan atlamaya başlarlar yem yiyecek olgunluğa ulaştıkları için.Size tavsiyem yavrular yem yemeye başladıysa başka bir yere ayırmanızdır.Aksi taktirde aşırı hırpalanabilirler.Saygılar...

öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim.Yavrular daha yem yemeyi bilmiyor ama anne-babanın ilgisizleşmesi benimde dikkatimi çekti.Peki yavruya yem yemeyi nasıl alıştırıcam.Önlerine yem koysam yeter mi?

Evet çok faydası olur önlerinde yem olmasının.Ana ve babası açken yavrularla beraber yemleyin birkaç gün içinde yavrularda karnını doyurmayı öğrenir.Ama kesinlikle su içtiklerindende emin olun suyun yerinide öğrenmeleri şart.Saygılar...

abi belki bu çok saçma olucak ama kuşları dışarı çıkartdığımda mutlaka yemliyorum yavrularıda çıkartsam mı hava iyiyken???

Zaten elinde sonunda çıkacaklar.Çıkartman daha iyi olur çünkü dışardaki seslere çabuk adapte olmaları lazım.Yoksa bi serçe gördüklerinde ürküp kalkarlar bidahada indiremeyebilirsin.Dikkatli ol yavrularını gözetim altında tut dışarda yoksa sen farkına varmadan bir karga alıp götürüverir mazallah.Saygılar...

herşey için çok teşekkür ederim...

Anı olay benımde basıma gelmıstı polat kardeş yavru bangolarım sureklı atlıyorlardı yaklasık 4 5 haftalıkken ve cok kotu sonuclarla bıtıyodu bu olay bende yavru kuslarım için ayrı bır kumes yaptım yeme dustukten sonra yavrularımı oraya alıyorum boylece daha rahat gelişiyorlar.Ayrıca sıze onerım 28 gunden sonra yavruları anne ve babaları ıle dısarıda yemlemenızdır boylece onlarda yeme duser saygılar

taklacıcı' Alıntı:
Anı olay benımde basıma gelmıstı polat kardeş yavru bangolarım sureklı atlıyorlardı yaklasık 4 5 haftalıkken ve cok kotu sonuclarla bıtıyodu bu olay bende yavru kuslarım için ayrı bır kumes yaptım yeme dustukten sonra yavrularımı oraya alıyorum boylece daha rahat gelişiyorlar.Ayrıca sıze onerım 28 gunden sonra yavruları anne ve babaları ıle dısarıda yemlemenızdır boylece onlarda yeme duser saygılar

teşekkürler....

Geri