YavruLarı Nasıl Alıştırırım_?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TheMetaor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

TheMetaor

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Sadık Sarılar
Meslek
Grafiker
İlgi Alanı
Kümesimde 2 çift besliyorum 2 damar yapmak için.Bahar ayı geldi malum yumurtada yatıyolar yaklasık 1 senedir bakıyorum.Yavrular cok yabani oluyor kuslarım desen damızlık cok az ucarlar bunları ii uçmaları ve kacırmadan nasıl ii alıştırırım.Düşünceleriniz için şimdiden teşekkürLer.

kanatlarını bantlayarak sal.eger hep kapalıysalar zorlama olmadan havaya kalmazlar.kusların cinleri ne.
saygılar...

Aslında yavruları en iyi kendi anne-babaları alıştırır. Anne-babasının dışarı çıkma imkanı yok mu? YAni öyle garanti olur.
Ama sen kendin alıştırıcaksan kanatlarını bantla sal gezsinler 1 hafta falan (ama 1 hafta boyunca kanadı dewamlı bantlı kalmasın zaten yavru hayvanlara yazık olur.) Sonra yavaş yavaş kaldırırsın ama ilk başlarda fazla zorlama sakın...
Bi de aç uçur....

selamlar ben hiç bir yavruyu bantlamıyor yada ellemiyorum bekliyorum kapıyı acıp kendi girip cıkıyor korkma eğer kümesten cıkıp bir yere konup tekrar kısa zamanda kümese girdiyse kümesin girişini algılamak için yapar sonra catıysa catıya kalkar iner kümese girer doğası olarak bu yapması gereken etrafı tanımak için tüm hayvanlar için geçerlidir bu eğer sen kaldırırsan ve direk kalkarsa sorun yaşaya bilirsin ama kendiliğinden rahat bırakırsan ilk 5 gün hiç sorun yaşamazsın. ben bu şekilde yapıyorum.

Kumeste başka uçar kuş varsa sorun olmaz.Ama anladım kadarıyla uçan başka kuş yok.En guzeli anne babasıyla dışarı gırıp çıkmaları kanadını bantlayacaksan yavrulara dıkkat et yavrular kusebılıyor saygılar.

Şöle ßir Açıklama getiriyim çavus 2 çiftim var dedim ya bunlardan 1 yaslı erkek sesinden anlıyorum zaten daha öncedende kus güzel temiz old.için damızlık yapılmıs ucursamda ucmuyor hemen iniyor çatıya konuyor.Eşi zaten oyuna giriyodu uçurmadın yer oyununa girdi 1 karısta takla atıyo.Onuda uçurmuyorum yani sardı.Diger eşlerden erkek uçuyor uçmasınada oyunlu degil hava oyunlu yanına 1 tane kus olsa uççak.Diger anada zaten 1 senedir sadece catı yaptı baska bişi yok.Ama yawruları uçurmak istiyorum çıkınca daha yumurtadalar.Tavsiyeleriniz bantlama meselesi beni hiç açmadı.Ben kuşlarımı hiç sıkan biri degilim bahcede açarım kapılarını 2 3 saat kendileri otlanırlar ben cayımı sigaramı içerim.öle yani ama yawrularım ilerden atınca uçsunlar istiyorum bunların ilk alışma aşamasını şöle düşündüm pollat ve dengeli arkasımın dedigi gibi yapıyorum bunlar benim ilk yavrularım ilginiz için teşekkür sagolun :)

Geri