YAVRULARIIIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MERTSOMA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

MERTSOMA

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
LEVENT MERT
Meslek
ELEKTRİK TEKNİKERİ
İlgi Alanı
[No message]

Ekli dosyalar

• haziran 024.webp
    haziran 024.webp
    2.2 MB · Görüntüleme: 1,546
  • haziran 019.webp
    haziran 019.webp
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,518
  • haziran 068.webp
    haziran 068.webp
    2.3 MB · Görüntüleme: 1,570
maaşallah subhan ALLAH çok güzeller ALLAH daim eylesin en alttaki beyaz ve karabaş çok güzel

Peh Peh Peh !!! Kırkbir kere MAAŞALLAH !!!

Allah nazardan saklasın. Güle oynaya uçurmak nasip etsin.

dedeleri festival şampiyonu bunlardan da inşaallah şampiyon çıkar.

Maşallah Allahım nazarlardan saklasın.

Uysallıkları, ağırbaşlı olmaları ve zekaları, ipek gibi tüy yapıları bu türü vazgeçilmez kılyor, kendine hayran bırakıyor hatta bağımlı yapıyor.Artık karabaş para etmiyor densede onların değerini bilen bilirdeğerleri para ile ölçülmez. Ama yine hakeden kuşa 500-800 hatta 1000 lira verip alanları yakın çevremde görüyorum.bana 750 liraya al dediği kuşum çok diye almadığım 3 kuşu arkadaşım 3 gün sonra 1,500liraya sattı.damızlık bir sütbeyaza 8oo tl verilip alınıyorsa bu kuşlar demekki her daim revaçda.

Çok Güzeller....

Maşallah.

Levent bey yavrulara uyguladığınız belli bir besleme yöntemi varmı?yoksa normal kuşlar gibimi besliyorsunuz acaba. Tabii sizce bir mahsuru yoksa.
Saygılar..

kazıktüyden yeme düşünceye kadar yavru hapı veririm.analarına da maya verirken 1. gün veririm.
bir defa 10. gün ve bir de yeme düşünce powermix toplam 2 defa yani.
berovit 3 günde bir
levamix 15 günlük ve 1 aylıkken
bakteriçinde yine kazık tüydeken ve yeme düşünce toplam 2 defa.
bu güne kadar çok şükür çıkan yavrularım dan ölen olupta alıp atmak zorunda kalmadım.
yavrulara mamlıkla besleme yapmam
damızlıklara birdefa yavru baktırı birdefa yumurtasını postalara kaçırırım üst üste baktırmamaya çalışırım.
postalar çok iyi bakıcıdır iyi olmayanı elerim.
üretim zamanı 1kilo buğday bir kilo darı yarım kilo bezelye kurusu 250 gıram aspir 100 gram kendir tohumu karışım yapar veririm yemleri ayrı ayrı alır bu kıvamda karıştırım.bir gün bu karışımdan bir gün sade buğday veririm.önlerinden kil kum kırma tuz eksik etmem.

Levent bey benimde uyguladığım bakım programını yazayım Allaha şükür şimdiye kadar tek yavru hiç büyümedi hepsi çift ve sağlıklı

Haftada 2 gün berovit12 ve depomin karışımı su
Haftada 2 gün elma sirkeli sarımsaklı su
Haftada 2 gün bira mayası ve diazym-256 karışımı yem takviyesi
Önlerinde devamlı mineral taşları,kil bulunur
Yalnız tuz olayını çözemedim onun nasıl verildiği hakkında devamlı araştırıyorum ama kimisi suya koyun diyor kimisi çakıl taşının içine miktar ne olacak bilemiyorum.Yada minerallerin içine karıştırsam olurmu

Sarımsak sirkeyi ben yazmayı unutmuşum
bira mayasınıda bazen tahinle bazende limonla nemlendirdiğim yeme karıştırı veririm 15 günde bir falan.
aklın yolu birmiş
tuzu pirinç gibi olanlardan ayrı bir kapta mineral ya da kil gibi veriyorum.ilk koyunca biraz fazla tüketirler ama sora normale döner 40 tane kuş haftada bir avuç anca tüketir birazını da zaten yere dökerler.Su içmelerini artırır iştah da açar.
Mehmet bey Muğlanın neresindensiniz.Ben muğlada ve Milas ta Askerlik yaptım eveli sene de iş icabı yatağanda 10 gün kaldım kömür işletmelerinde.

asil bir damarlara yakışır güzelller maşallah saglıklı yavrular güzeller ger yerde güzeel ellerine saglık antalyadan selam olsun

masallah kuslarınız cok guzel allah nazarlardan saklasın.

Geri