yavrularım 1 haftadan fazla yaşayamıyor lütfen yardımcı olurmusunuz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bogachan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

bogachan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
bogac calsimsek
Meslek
yok
İlgi Alanı
değerli arkadaşlar yavrularım yumurtadan çıktıkdan sonra enfazla 1 hafta yaşaya biliyor annesi bakmasına rağmen yavrular ölüyor bunun nedeni ne olabiliri yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Aynı şey benimde başımda yumurtadan yavrular çıkıyor 1 hafta sonra veya 3 gün sonra ölüyordu. Anladığım kadarı ile soğuktan ölüyordu. Kış aylarında ortamdaki ısı değişimi fazla olduğu için yavrular annesi yatmasına ramen yavrular üşüyor ve ölüyordu. Şu anda 13 günlük bir çift yavrum var şeytan kulana kurşun iyiler sağlıklılar tüyleri çıkmaya başladı sanırım bundan sonrada birşey olmaz.
Bir başka sebep hastalık olabilir çiftlerden birinde bir hastalık vardır ondan kaynaklanıyorda olabilir fakat bence düşük bir ihtimal bu. Benim kuşların geçen yaz çıkan yavruları hepsi büyüdü sadece kış aylarındaki öldü.

usta hıç kontrol edıyonmu herhangı bıt kene veya benzerı bırşyeler yada olen kuşlarınızın ustunde degışık anormal bişeyler varmı dıye eger hastalık olsaydı bana gore ekelerde zarar gorurdu eke kuş saglıklı duruyo cucukler oluyosa mutlaka bocek falan var dıye duşunuyom kış soguk bence bu dedıgınız olaya etken degıldır ben -10<<15 lerde bile camsız kapısız yerde yavru aldım bu sene sen yuvayı bı kontrol et artı ılaçla yuvayı bırde oyle dene bakalım usta yoksa yavrular kendı kendıne mumkun degıl olmez saygılar

kardeş bir tarihte benimde başıma yanısı kuşlarda bit var keneson diye bir bit ilacı var onun kuşlarına sür iki saat soora duşarı at kuşlarını yavrularada illaç toz zaten eline sür elin ile hafif ovala yavruyu çok hafif yavrunun kulağına dük ama çok az kümes temizliğinide yap düzelir inşallah bu yavrudaki bit kulakta saklanıyor karanlıkta belli ediyor gündüz baktığında birşey fark edemiyorsun

şimdiden teşekkür ederim beni aydınlattığınız için kümesi kireçlesem faydası olurmu kuş bitine ???

kardeşim kümesinin havalandırması nasıl kümesin ceyranda kalıyorsa ondan yapar mümkünse kuşlarının havalandırma penceresi tek olsun büyüklük önemli degil yanlız ceyran yapmasın birde kuşde kuşlarında kurt varsa ondanda olabilir onun içinde kuşlarına nilferm 4500 diye iç parazit ilacı var ondan ver eger ilaç alamam onunla ugraşamam diyorsa sana koca kuşçu ilaçları yazayım bildigimiz nohutu suda ısla sabah suyunu kuşlara ver yine mangal kömürünü döv biraz tuz karıştır yemledigin yerde sürekli yesin hiçbir zararı olmaz eger diş parazit yapmak istersen yaz ben sana detaylı anlatırım gerekirse ceptende araya nbilirsin 05354548585/05555195790
ALLAHA EMANET OL ŞAFAK

ewet güzel kardeşim şafak abiye katılıyorum.tel vermiş mutlaka ara bu forumda ki çoğu arkadaştan yaş olarak tecrübeli mutlaka sorununa bir çözüm yolu bulucaktır. saygılar

ARAPCI ŞAFAK abi nohut bildiğimiz marketlerdeki nohut değilmi

evet gardaş bildigimiz nohut akşam ıslayın sabah suyunu kuşlara verin nohutuda yemek yapın siz yiyin arzu edersen kuşlarada verebilirsinb am bagzı kuş bilmedigi için yemez mangal kömürüde bildigimiz kömür sürekli yesin yanlız kuş parazit dökerse kesinlikle kuşlarına dış parazit ilacıda yapmak zorunda yoksa aynı mikrobu kullar tekrar alır

tam emin değilim ama birde şöyle bir sorun var kuşlarda kan artık ağır basıyorsa
yani anaç ve babaç tan sonraki soylarda devamlı aynı soydan gittiğinizde yavru yaşamıyor
1 hafta on gün en fazla yaşıyor belki sizdede böyle sorun olabilir. devamlı aynı soydan yavru alıyorsanız mutlaka kan agır basmasından meydana geliyordur.

selam ya kuslar yeni yapiyor yavrulari yani tecrübesiz bir iki yavruyu öldürür ama alisir ondan sona ama bisey deyim bahar geldiya disarda gazelye diye bir ot var kirmizi kirmizi cicek aciyor onu yerse yine zehirli ondanda ölebilir yerdemi besliyon? ufak salyangozlar var onlari yerse ondanda ölebilir ölmeleri

arapcı şafak abi tekrar rahatsız ediyorum ama kurt ilacı olarak levamin-10 iyimidir ve nasıl vermelyim toz olarak bir arkadaşımdan aldım kurt ilacı olduğunu söledi

Geri