yavrularım aniden öluyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan taklacıcı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mustafa HASAN
Meslek
OGRENCİ
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
s.a arkadaslar
ben bango yetiştiriyor ve uretıyorum lakın bu hafta ılk kez bole bı olayla karsılasıyorum.
yavru dha ıkı gunluktu ve hıc bı darbe yokken olu halde buldum ama kardesi yasıyor ve kardesinede aynı ana baba bakıyor ne yapmalıym sorun benım mı yoksa kuslarda mı bı anormallık var
cvplarınız ıcın sımdıden tesekkurler.

usta benimde öle oldu bangom yumurtladı ilk yavrusu öldü öbürküsü yaşıyodu amaa artık kuşlarımı çaldlılar yavruda gitti

taklacıcı' Alıntı:
s.a arkadaslar
ben bango yetiştiriyor ve uretıyorum lakın bu hafta ılk kez bole bı olayla karsılasıyorum.
yavru dha ıkı gunluktu ve hıc bı darbe yokken olu halde buldum ama kardesi yasıyor ve kardesinede aynı ana baba bakıyor ne yapmalıym sorun benım mı yoksa kuslarda mı bı anormallık var
cvplarınız ıcın sımdıden tesekkurler.

Merhabalar Mustafa kardeşim bango,baska,mısıri,tip,vs gibi fizik yapıları küçük kuşların yumurtalrı ve çıkan ayvrularıda küçük olur ve ebeveyinleri eğer yavru bakmakta da cahilse yani tecrubeli yavru bakmasını bilmiyorsa büyük ihtimalle yavruyu ebevenleri eziyor!!!Bu benimde başıma zaman zaman gelir ilk defa ebeveyin olan kuşlar genelde bu tür cahilikler yaparlar ve yavruyu ezebilirler ama bu bango ve kısa yüzlülerde bence daha fazla yaşanıyor izlenimlerim bu yönde!

Bunu engellemek için yavrunun yanına bir tane plastik yumurta koy yosa bozuk bir yumurta koy ki yavru anne ve babasının altında rahatla gelişsin ezilmesin ben yavruları genelde tek büyütürüm ve ebeveyinleri tecrubeli dahi olsa boş yumurtayla tek yavru büyütmeyi daha uygun görüyorum.Uzun lafın kısası yavrunun yanına boş bir yumurta koy birde öyle bir dene bakalım geçmiş olsun sağlıklı kümesler dilerim.

Bangoların gagası cok kısa ise, anne baba bakmakta zorlanır, iki yavru yerine tek yavru baktır bence,eger yavru yuva içinde öldüyse, aclıktan veya soğuktanda ölmüş olabilir.Aynı olay benim başıma geldi, anne baba ne kadar bakıyo görunsede hayvan 1o gün içinde öldü, diğer kardeşi başka kuşun altındaydı ve ölen kardeşinden 2 kat buyuk, buda gösteriyoki iyi bakıcı anne babanın yavruları hem hızlı büyüyor hemde bu tür sorunlar asgariye iniyor.

ilginize ve cvplarınıza tesekkurler arkadaslar ama benım bangolarım 0 gaga diye tabır ettıgmız cok kısa gaglı degil yavru besleyebılcek tarzda gagaları var ve yavru ılk yda 2.cı gunde öluyor arkadasımızın dedıgı gıbı galıba bunlar ılk yavruları oldukları ıcın bole oluyor cunku aynı kumsımden cok guzel yavrular alıyorum ve onlarında bakıcıları bango.
en kısa zamanda sızlerle paylasacam inşallah tekrar saolun cevaplar ıcın.

taklacıcı' Alıntı:
ilginize ve cvplarınıza tesekkurler arkadaslar ama benım bangolarım 0 gaga diye tabır ettıgmız cok kısa gaglı degil yavru besleyebılcek tarzda gagaları var ve yavru ılk yda 2.cı gunde öluyor arkadasımızın dedıgı gıbı galıba bunlar ılk yavruları oldukları ıcın bole oluyor cunku aynı kumsımden cok guzel yavrular alıyorum ve onlarında bakıcıları bango.
en kısa zamanda sızlerle paylasacam inşallah tekrar saolun cevaplar ıcın.

Her hangi bir ırk güvercinin iyi bakıcı olup olmadığını anlamak için en az 3 çift yavru büyüttükten sonra karar vermemiz yerinde bir karar olacaktır düşüncesindeyim ilk 3 ağız yavru da kuşlarımızın bakıcılık değerlendirmesine esnek kararlarla müdahele etmeliyiz ve hemen bunlar kötü yavru bakıyorlar ben bunların altından yumurtaları yavruları kaçırayım zihniyetinden uzakta durup kuşlarımıza en az 3 ağız yavru büyütme şansı vermeliyiz ki iyi birer ebeveyin olabilsinler biz nasıl zamanla tecrube kazanıyorsak onlarda yavru büyüttükçe daha da iyi bakıcı olma haline geleceklerdir ama hiç şüphe yok ki bazı kuşlar 3 değil 13 takım yavruda büyütmüş olsa kötü ebeveyin olabilirler bunları kuşlarımıza şans vererek karar vermeliyiz bol yavrulu sağlıklı kümesler dilerim.

Her hangi bir ırk güvercinin iyi bakıcı olup olmadığını anlamak için en az 3 çift yavru büyüttükten sonra karar vermemiz yerinde bir karar olacaktır düşüncesindeyim ilk 3 ağız yavru da kuşlarımızın bakıcılık değerlendirmesine esnek kararlarla müdahele etmeliyiz ve hemen bunlar kötü yavru bakıyorlar ben bunların altından yumurtaları yavruları kaçırayım zihniyetinden uzakta durup kuşlarımıza en az 3 ağız yavru büyütme şansı vermeliyiz ki iyi birer ebeveyin olabilsinler biz nasıl zamanla tecrube kazanıyorsak onlarda yavru büyüttükçe daha da iyi bakıcı olma haline geleceklerdir ama hiç şüphe yok ki bazı kuşlar 3 değil 13 takım yavruda büyütmüş olsa kötü ebeveyin olabilirler bunları kuşlarımıza şans vererek karar vermeliyiz bol yavrulu sağlıklı kümesler dilerim.
Bılgılendırdıgınız ıcın tekrar tesekkurler.Anlasılan daha ogrenmem gereken cok sey var onlarıda inşallah sızn tecrubelerınız sayesınde ogrenecegım saygılar Huseyın abi

taklacıcı' Alıntı:
Bılgılendırdıgınız ıcın tekrar tesekkurler.Anlasılan daha ogrenmem gereken cok sey var onlarıda inşallah sızn tecrubelerınız sayesınde ogrenecegım saygılar Huseyın abi

Benim için de geçerli bir cümle kullanmışsın kardeşim benimde öğreneceğim çok şey olduğuna ben de eminim bu yüzden de hala sitemizin bilgi kaynaklarından ve pek tabi ki değerli üyelerimizin tecrubelerinden faydalanmaya çalışıyoruz sağolsunlar bilgilerini paylaşan herkese bir kez daha teşekkürederim.Bu kuşçuluk hobisinin sonu yok sevgili kardeşim derine daldıkça daha çok derine gidersin ama sonunu bulamazsın bu yüzden hobini yerli yerinde yapacak kadar bilgin olsun en temizi budur çok derine dalarsan etrafımızda ki bazı kişiler gibi havasız kalırsın çıkamazsın boğulursun güvercin sevgini kontrol etmesini ve sana zarar vermesine izin vermeden yapmaya çalışırsan öğrencilik hayatında da başarılı olursun dediğim gibi bu bilgilerin ve kuşlarımızın güzelliklerinin sonu yok buna göre bir rota çizmeni tavsiye ederim hoşçakal.

Geri