yavrularım hasta yardım lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan önder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

önder

Üye
Siteyi ziyaret et
s.a arkadaşlar ben uşaktan önder öncelikle bu siteye emeği geçen herkese teşekkürler şu anda 3 tane büyümüş yavrum var yeme düşeli 1 hafta kadar oldu tam uçmaya başlayacaklardı ama çok zayıfladılar ishallik var yem fazla yemiyolar daha çok çiğil topluyolar yerlerde büzülüp duruyolar çok üşüyolarmış gibi hava sıcakken bile lütfen yardım edin

Öncelikle gecmiş olsun Önder bey;
Benim kuşlarda yeşil ishal vardı,kuşlar tuy kabartıyor yeme isteksizlerdi,ESB3, Toz (NOVARTİS) adlı ılacı aldım kuş pazarından 5 gun kullanacaksın dediler bugün 4 gun kuşlar iyileşti,paketin ustunde yabancı yazı yazdığı için anlıyamıyorum yanlız coccidiosis yazıyo acıklamasında ,sanırım kuşlar coccidiosis hastalığına yakalanmış,hastalıklar kısmında acıklaması var.
Unutmamak gerekir ishal değince bir cok hastalığa bağlı olabilir nedenler,eschericia coli denilen bagırsak hastalığıda genc yavru kuşlarda en cok görünen hastalıktır, bulaşıcıdır,önlem olarak kuşlara yemlikten yem veriniz, sularını sık değiştiriniz, mümkünse sularına litreye bir tatlı kaşığı elma sirkesi katmakta fayda vardır.Sağlıklı kümesler dilerim.

gökay' Alıntı:
Öncelikle gecmiş olsun Önder bey;
Benim kuşlarda yeşil ishal vardı,kuşlar tuy kabartıyor yeme isteksizlerdi,ESB3, Toz (NOVARTİS) adlı ılacı aldım kuş pazarından 5 gun kullanacaksın dediler bugün 4 gun kuşlar iyileşti,paketin ustunde yabancı yazı yazdığı için anlıyamıyorum yanlız coccidiosis yazıyo acıklamasında ,sanırım kuşlar coccidiosis hastalığına yakalanmış,hastalıklar kısmında acıklaması var.
Unutmamak gerekir ishal değince bir cok hastalığa bağlı olabilir nedenler,eschericia coli denilen bagırsak hastalığıda genc yavru kuşlarda en cok görünen hastalıktır, bulaşıcıdır,önlem olarak kuşlara yemlikten yem veriniz, sularını sık değiştiriniz, mümkünse sularına litreye bir tatlı kaşığı elma sirkesi katmakta fayda vardır.Sağlıklı kümesler dilerim.

Gökay beyin belirttiği hastalık için bilgiler aşağıdaki linktedir.

viewtopic.php?f=20&t=62

öncelikle teşekkür ederim söylediğiniz tozu bugün alacağım birde kümesin tabanı toprak benim ondan kaynaklanabilirmi ama kart kuşlarımda böyle bişey olmuyor yeni yeme düşen yavrularım da oluyor sadece

onder' Alıntı:
öncelikle teşekkür ederim söylediğiniz tozu bugün alacağım birde kümesin tabanı toprak benim ondan kaynaklanabilirmi ama kart kuşlarımda böyle bişey olmuyor yeni yeme düşen yavrularım da oluyor sadece

Selamlar.
Genelde bu zamanlarda çoğu kümeste oluşan bir hastalıktır bu. Benim kümeslerimdeki yavrularda da bugünlerde görülmekte olan bir hastalık. Yavruların dirençsiz olmasından dolayı ilk olarak yavrularda gözüküyor. Kümes tabanının toprak olmasıyla alakası olduğunu düşünmüyorum. Fakat kümes içinin temiz olmasına dikkat ediniz.
Saygılarımla
Hüseyin BAŞOĞLAN

bu durum genellile ve cogunlukla yavrularda gorùlùr yetiskin kuslarda gorùlmesi cok nadirdir kùmesi temiz tutmali atiklarin icine bakiniz kurt veya parazit varmi varsa ona gore ilac kullanin yavrularin kanatlarinda parazit kontrolù yapin ona gore ilac kullanin ic etkenlerde antibiyotik bildiginiz gibi insanlarda bile hafif hastalik durumlarinda hemen hemen kullaniliyor mikrobu kuruttugu icin ama dozaja dikkat edilmeli 15mg lik antibiyotigi siringayla bir kere veriniz ertesi gùn kusunuz dùzelecektir...

ayrica boyle durumlardan korunmak ve kuslarinizin direncini saglamlastirmak icin bir dis sarmisak birde elmayi ezin ve kuslara verin bu islemide belirli zamanlarda tekrarlayin yararini gorùceksiniz

Merhabalar,

salmanin icindeki toprak nemli ise hastalik sebebi olabilir.en iyi altlik kurusaman tabi kuru birzemininüzerine.eger bu imkani saglayamiyorsan yani saman bulamiyorsan en uygunu beton atmak ve temiz tutmak.

Saygilarimla.

Geri