yavrularım ilk hafta için de ölüyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SEREF
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

SEREF

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ŞEREF
Meslek
ÖZSOY
İlgi Alanı
Selamlar yavrularım ilk hafta içinde ölüyor 3 aydır böyle damızlık ekelerim tecrübeli bol yavru vermiş yavruya bakan kuşlar kümesin hert ürtü fiziksel ortamı iyi kuş transferi hiç yok yem temiz ortam çok ideğal daha önce bu kümeste bolca yavru aldım . kuş sayısı kümes için ideğal hatta azbile sayılır geniş bir kümes salmalı falan .. danızlıklar sağlıklı gözüküyor bir hastalık belirtisi yok . yavruya mama ile birlikte zehir mi kusuyorlar anlamadım kümesin ısısı falan ideal yaNİ FİZİKSEL imkanları çik iyi bu hastalık başıma daha önce gelmedi akıl akıldan üstündür başına gelen bilen var ise önerilerini, tecrübelerni paylaşmalarını bekliyorum..

merhaba,benim geçensene başıma benzer bir olay gelmişti,yavrular ya yumurtada yada ilk hafta ölüyorlardı ,anaçlarda bir anormallikte yoktu,ancak sitedeki salmonella yazılarından birinde aslında çoğu kuşta hastalık belirti göstermeden bulunabiliyor diye yazıyordu(tüydeki kuşlarda stresten oluşabiliyormuş) bende e vitamini için beravit b12 aldım ve damızlıklarıma vurdum ,yuvamı baştan aşağı dezenfekte ettim,yemimi aldığım yeri değiştirdim,suyumu bir süre damacanadan verdim( su kesintisinden sonra farketmesekte suda pas oluşuyormuş)bende hangisi etkili oldu tam olarak bilmiyorum ama yaptıklarım zaten bir bakım olayıydı inşallah bir yardımı olur sağlıklı ve bol yavrulu günler dilerim :slm:

göksal balcı' Alıntı:
merhaba,benim geçensene başıma benzer bir olay gelmişti,yavrular ya yumurtada yada ilk hafta ölüyorlardı ,anaçlarda bir anormallikte yoktu,ancak sitedeki salmonella yazılarından birinde aslında çoğu kuşta hastalık belirti göstermeden bulunabiliyor diye yazıyordu(tüydeki kuşlarda stresten oluşabiliyormuş) bende e vitamini için beravit b12 aldım ve damızlıklarıma vurdum ,yuvamı baştan aşağı dezenfekte ettim,yemimi aldığım yeri değiştirdim,suyumu bir süre damacanadan verdim( su kesintisinden sonra farketmesekte suda pas oluşuyormuş)bende hangisi etkili oldu tam olarak bilmiyorum ama yaptıklarım zaten bir bakım olayıydı inşallah bir yardımı olur sağlıklı ve bol yavrulu günler dilerim :slm:
Selamlar önerileriniz için teşekkürederim .. Kümesin temizliği, yem, su , ısı , ortam , hepsi oldukça iyi .. Salmonella hastalığı olduğunu sanmıyorum . sanırım farklı bir hastalık sadece civcivler ilk haftada ölüyor ekeler tabiri caiz se domuzgibi ve bu ekelerden kış sonuna dek bolca yavru büyüttüm .. Aslında az biraz tecrübeli bir insanın pekçok hastalığın tedavisini sewbeplerini biliyorum .. Önlemlerinide alıyorum doğrusu kuşlarıma oldukça fazla ilgi gösteriyorum çoğu dostumuzun elinde olmayan imkanlarınm var kümesim ortamım çok ideğal ... Şaşırtıcı bir şekilde bütün bunlara rağmen kuşlarımın yavruları ilk hafta da ölüyor . Biraz büyüseler ateşlenseler yada salya lansalar yada ağız akıntısı yarası vs olsa şu hastalık deme şansım olacak amcak ilk haftada ölünce aklıma tek gelen şey ana babalar yavrulra mama ile beraber hastalıkmı kusuyor nebileyim zehirliyormu demek geliyor .. Buradan tüm dostların tecrübelerini katkılarını beklediğimi tekrar hatırlatmak isterim . çok teşekkürler .. selamlarŞEREF..

şeref' Alıntı:
Selamlar yavrularım ilk hafta içinde ölüyor 3 aydır böyle damızlık ekelerim tecrübeli bol yavru vermiş yavruya bakan kuşlar kümesin hert ürtü fiziksel ortamı iyi kuş transferi hiç yok yem temiz ortam çok ideğal daha önce bu kümeste bolca yavru aldım . kuş sayısı kümes için ideğal hatta azbile sayılır geniş bir kümes salmalı falan .. danızlıklar sağlıklı gözüküyor bir hastalık belirtisi yok . yavruya mama ile birlikte zehir mi kusuyorlar anlamadım kümesin ısısı falan ideal yaNİ FİZİKSEL imkanları çik iyi bu hastalık başıma daha önce gelmedi akıl akıldan üstündür başına gelen bilen var ise önerilerini, tecrübelerni paylaşmalarını bekliyorum..

Bazen benimde başıma geliyor, ilk hafta yavrular çok hassastır. Ayak altında kalsa bile ölebilir...

Bazı tacizci erkekler yuvalıklara dalabiliyor kavga esnasında da yavru ezilebiliyor...

Merhaba Şeref bey;
Anlattıklarınız bana salmonella hastalığını aklıma getiriyor, yavrular 10 gün olmadan tok ve besili halde ölürler.Öldükleri zaman dışkıları yeşilimsi sulu, kokulu olur.Bunun haricinde aklıma gelen, küflü yem, kullandığınız yemde ufak tanelerin fazla olmayışı, taş ve kumu kuşların önüne fazla koymanız, dolasıyla anaç kuşlar yavrulara taş kusarlar, bunu hazmedemedikleri için ölürler.Güvercinlerimizin bakımı için ne kadar titiz olsakta, hastalıklardan kaçınamıyoruz.Tekrar geçmiş olsun.

gökay' Alıntı:
Merhaba Şeref bey;
Anlattıklarınız bana salmonella hastalığını aklıma getiriyor, yavrular 10 gün olmadan tok ve besili halde ölürler.Öldükleri zaman dışkıları yeşilimsi sulu, kokulu olur.Bunun haricinde aklıma gelen, küflü yem, kullandığınız yemde ufak tanelerin fazla olmayışı, taş ve kumu kuşların önüne fazla koymanız, dolasıyla anaç kuşlar yavrulara taş kusarlar, bunu hazmedemedikleri için ölürler.Güvercinlerimizin bakımı için ne kadar titiz olsakta, hastalıklardan kaçınamıyoruz.Tekrar geçmiş olsun.

Selamlar gökay bey dediğiniz gibi bazen nekadar çok üstüne titresekte sorunlarla başa çıkmak güçleşiyor .. Kümesi ayrıntılı bir dezenfekte den geçireceğim ,çamaşır suyu ile yıkayacağım daha sonra da tüm yuvalıkları ve her yeri kıyı köşe pürmüzle yakacağım , ardından kireç söndürüp badana yapacağım bugünlerde iş güç aşırı yoğun vakit ayırmakta sorun yaşıyorum inşallah haftaya bu sıraladıklarımı yaptıktan sonra ekim ayında damızlıkları aşı yapa cağım bakalım hayırlısı .. selamlarŞEREF

Malatyalı Yahya' Alıntı:
şeref' Alıntı:

Bazen benimde başıma geliyor, ilk hafta yavrular çok hassastır. Ayak altında kalsa bile ölebilir...

Bazı tacizci erkekler yuvalıklara dalabiliyor kavga esnasında da yavru ezilebiliyor...
Selamlar yavruların hassaslığı ile yada sorunlu erkeklere ilgili olduğunu sanmıyorum ,ekeler çok tecrübeli bol yavru aldığım kuşlar ayrıca kümeste eşsiz erkek , dişi lerde yok.. Kümes oldukça geniş bolca yuva ve tüneme imkanı var herkeze bol bol alan düşüyor doğrusu .. Ekeler bir hastalık taşıyor sanırım kümesi dezen fekte ettikten sonra ilaçlama aşılama yapacağım .. Tavsiyeleriniz için çok teşekkürederim sağolun .. selamlarŞEREF

Merhabalar Şerafettin bey,
Sizinde farkına vardığınız gibi sanırım damızlıklarınızın bir çoğu taşıyıcılar.Benim kendi şahsi görüşüm beslenme ve yeni gelen kuş için karantina koşullarını harfiyen uyguluyor isek;;bir defaya mahsus olarak Salmonella ve yıllık yapacağımız pmv1 aşısından başka hepimiz yalanız abicim.
Saygılarımla

cnbc1980' Alıntı:
Merhabalar Şerafettin bey,
Sizinde farkına vardığınız gibi sanırım damızlıklarınızın bir çoğu taşıyıcılar.Benim kendi şahsi görüşüm beslenme ve yeni gelen kuş için karantina koşullarını harfiyen uyguluyor isek;;bir defaya mahsus olarak Salmonella ve yıllık yapacağımız pmv1 aşısından başka hepimiz yalanız abicim.
Saygılarımla
selamlar, sağolun dezenfekteden sonra ilkişim ilaçlama ve ekim ayın da aşı olacak .. selamlarŞEREF

:tamam: :heyo:

Geri