kümes içi hava dağılımını kuşlar içeride değilken kümese girin kapıyı kapatın bir peçete yi çakmakla ucundan yakıp söndürün, çıkan dumanı takip edin, şayet dik yukarı çıkıp tepede yoğunlaşıyorsa, hiç hava sirkülasyonu yok demektir. bu sıkıntılı bir durum, çünki kümes kapalı iken dışkılardan oluşan gaz kümesten çıkmıyor demektir. Duman yukarıya doğru azalarak çıkıyorsa ve kümesin tepesine ulaştığında yoğunluğunu kaybediyorsa en ideali bana göre budur, Fakat duman daha selpaktan çıkarken sağa sola savrulup tepeye bile ulaşmadan gözden kayboluyorsa bu da kümesin içinde fazla hava sirkülasyonu olduğunu gösterir, bu durum da yumurtadan yeni çıkan yavruların üşütüp hasta olup ölmesi çabuk olur, diğer yetişkin kuşlarda çabuk hasta olabilirler.
Kışın çıkan yavrular sağlıksız olacak diye bir şey yok, kümes ve folluk sağlam olduktan sonra kışın da yaz kalitesinde yavrular alınabilir, ki ben çok rahat alıyorum. Kışın dikkat edilmesi gerekilen noktalardan birisi, havalandırma iyi ise kuşları günde en fazla 1 saat dışarı salmaktır, hem üşütmemiş olurlar, hem kümesin ısısı çok değişmez hem de anne baba yavruların üzerine yatmak zorunda kalırlar.