yavrularım ölmeye başladı :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Öncelikle selamlar
Arkadaşlar her zaman çok güzel yavru byüyen kümesimde bu sefer felaket yelleri esiyor :hayir: Dün bir tane 20 günlük kafa kuyruk yavru bu günde yine 20 gnlük bi gök taklacı yavru öldü... :hungur: Yavrularda tek belirti olarak kuruma var.. Bu bir salgın mı? veya ben ne yapmalıyım ? Bu gün itibariyle ağızdan B vitaminine başladım ama ne yapacağımı bilmiyorum...
İlgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim...

SİNAN ÖZTEKİN

Bu arada verdiğim B vitamininin adı: BECOZYME

SİNAN ÖZTEKİN

kuruma derken zayıflamayımı kast ediyodun sinan kardeşim bu olay benim başımada geldi miskimin sarı kafa koyu 20 günlük yavru öldü:( burda sindirim sisteminde bozukluk olduğunu sölediler benim bildiğim bu kadar

Kuruma yapan kuşun azına elinle yem at takılma varsa kuş kusar gibi yaparsa, hayvanın boğazında cicek vardır, yem yiyemeyen kuş dolaysıyla kurmaya girer.

Öncelikle yapman gereken şu :

Kümesi boşalt ve guzelce temızle. Ardından dezenfekte et. İlaç yoksa kirecle boya vs. bi şekilde o ortamı değiştir. Ferah bi hal alsın.

Ardından kuşlarda belli bi hastalığı teşhis edebılıyosan ona gore ilaç ver yok teşhis edemedıysen sularına vitamin koy. Kuşlar güçlensin.

genç ARKADAŞLARIM, YAVRU ÖLÜMLERİNİN YAŞANMASI E-COLİ (genç kuş hastalığının) HABERCİSİDİR. ECZANEDEN ercefuryl kapsül alın .litreye 1 kapsül (her gün taze) 3 gün sularıyla içirilir. 3 ayda bir bu ilaç 3 gün kullanmalıdır. (BAKTERİ KÖKENLİ HASTALIKTIR) bknz.google (güvercinlerde e-coli hastalığı) [email protected] :tamam:

Geri