yavrularım yeme düştükten sonra ölüyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan esmerim_1986
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hüseyin kargılı
Meslek
elektrik
İlgi Alanı
Kuşlar
merhaba arkadaşlar yavrularım yeme düştükten bir kaç hafta sonra pusmaya başlıyor yem yemeyi kesiyor ve sonra ölüyor lütfen yardım

Öncelikle Selamun Aleyküm...
Ne yazık ki bu tür sorunlarla çok az kişi karşılaşıyor ve sizde onlardan birisiniz...
Genelde bu durum soyukırık güvercinlerde ortaya çıkıyor.Bendede 1 çift vardı güvercinler çok oyunlu 2 sene bizde durdu 1 yavrusunu dahi alamadık.

yavru yeme düşüp ana babası beslemeyince kendi yeteri kadar beslenemiyor bu arada birde tülüz dediğimiz döneme giriyor (tüylerin düzülmezi ,gaga üstü tüyleri tamamlanması ) tam bu dönem çok tehlikeli.bazı kuşlarlar hiç sorunsuz bu dönemi atlatıyor.ama bazılarını da ne yazıkki bu dönemde biz kaybediyoruz.yavru döneminde iyi beslenen kuşlar atlatıyor.yavru döneminde yavru hapı takviyesi faydalı oluyor.dirençli olduğu için atlatabiliyor.bu dönemde kuşun karın ağrısı olur. iç organlarında da gelişim ve değişimler tamanlanmakta olduğundan normaldir.vitamin takviyesi iyi olur.
yani gençlerin ergenlik dönemi gibi birşey :evet:
ama takviyeyi aşırı yapmamak lazım b12 takviyesi fazla gelirse kuş zamnsız tüye girer.
bu dönemdeki kuşu üşütmemek lazım rüzgara ceryana yağmura bırakmamak lazım yıkanıp ya da yağmurda ıslanıp rüzgar alırsa hastalanır.ben geçen tam böyle bir kuşum yıkandı hadi keyfini bozmayayım dedim ama rüzgar aldı hasta oldu bir hafta da zor tedavi ettim.

yavruların su içip içmediğini kontrol etmelisin suyun yerini bilmeyenlere suluktan su içirip yerini öğretmelisin 1 kaç gün su içmeyen yavru kırılır hasta olur dikkatli ol takip et

Güneş görmeyen iyi havalandırılmayan kümeslerde üreyen mikroplar yavru kuşları çabuk hastalandırıyor.
Kümes altlarında ızgara kullanılmalı ve hayvanların dışkısı ile teması kesilmeli, derim.
Ayrıca, yavrunun vitamin desteği ve antibiyotik desteği gerekebilir.

Geri