yavrularıma ben bakıyorum ama ufak ve zayıflar...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kotukull
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

kotukull

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
aytaç kara
Meslek
gıda
İlgi Alanı
Kuşlar
merhaba arkadaslar. 6-7 çift sayam var elimde ama yavrulara iyi bakmadıkları için sürekli yavrular ölüyordu. bende 3-4 günlük yada bir haftalık olduktan sonra yavruları alıp kendim beslemeye basladım.. sırıngayla su veriyorum gagalarını acarak bugday fig vs.. veriyorum.. üsümemeleri içinde 50 vtluk ampul yakıyorum kutunun içinde.. suan 4 tanesi neredeyse yeme düşmek üzere saglıkları gayet iyi ancak diger kuşlara göre ufak kaldılar.. cok öncedende aynı yöntemle kus bsliyordum ve yine ufak kalıyordu. ancak normalden bir iki ay sonra diger kuslarla aynı seviyeye gelip güçleniyorlardı.. acaba yavruları beslerken ne yapmalıyım. hangi yemi verir ne sıklıkla su verirsem daha cabuk büyürler.. ve vitamin olarak ne çönerirsiniz..

teşekkürler şimdiden hepinize..

Aytacim, Hazir yavrular icin palet yemler var, güvercin malzemeleri saten yerlerde mamaliklar var onlardan al, bu pelet yemleri sicak suyla karistirarak erit, sonra mamalikla beraber yavrulari kolayca besleyebilirsin.

Yavrular icin vitamin baby bird tabsiti sanirim yavrular 10 gunluk olduktan sonra yeme dusene kadar gunde 1 tane eger açsa 2 tane tablet vericeksin..

Msnde sana daha ayrintili anlatirim, gerekirse buradan sana bir sekilde temin eder kargo ile yollarim.

S.A. Aytac bey yavruları çok erken ayırıyorsunuz yavrular anne ve baba'larının yanında kalsın siz yavrulara yem takviyesi yapın yavrularınız daha iyi gelişim gösterirler mısır ve bezelye yavruların çabuk gelişmesinde yardımcı olur bir su bardağı içine yarısına kadar bezelye ve mısır koyun ve suyla doldurun birgün suda beklesin anne baba yavruları doyurduktan sonra onar tane bezelye ve mısır takviye yapın bunu her öğün devam ederseniz yavrularınız gayet sağlıklı büyür birde balık yağı takviyesi yapabilirsiniz.Saygılar....

eyvallah kankacım. bi bakayım ben bulabilirsem pazarda mamalıgı falan alayım. duymustum öyle bişey.. bilgiler içinde teşekkürler. cok güzel damızlıklar hediye etti arkadas konti garanti. yavruları büyüsün ilk isim sana bir cift yollamak olcak. bi denersin hem nasıl oyunlumu damarı kanı tutmusmu. banada bilgi verirsin. msnde görüürz kardesim bu akşam yasak msn:)

şusuçi' Alıntı:
S.A. Aytac bey yavruları çok erken ayırıyorsunuz yavrular anne ve baba'larının yanında kalsın siz yavrulara yem takviyesi yapın yavrularınız daha iyi gelişim gösterirler mısır ve bezelye yavruların çabuk gelişmesinde yardımcı olur bir su bardağı içine yarısına kadar bezelye ve mısır koyun ve suyla doldurun birgün suda beklesin anne baba yavruları doyurduktan sonra onar tane bezelye ve mısır takviye yapın bunu her öğün devam ederseniz yavrularınız gayet sağlıklı büyür birde balık yağı takviyesi yapabilirsiniz.Saygılar....

teşekkür ederim bilgiler için. yavruları neden erken ayıdıgıma gelince ilk 4 yavruyu kümeste ac ve soguktan donmak üzereyken aldım. zar zor kurtardım resimlerini veriyorum asagıda. diger iki yavruyu ise makasta olan erkek bango kayboldu. anneside bakmadı yavrulara hatta yaraladı birini.. ondan cok erken almak zorunda kaldım. ama suan sıhatleri cok iyi maassallah:).

bezelye dediginiz nasıl bişey onu anlamadım. bizim bildigimiz taze bezelyemi yoksa yemcide falan satılıyormu.. ben kuslara bugday kendir bide burcak veriyorum sadece.. ama suda falan bekletmiyorum.. bundan sonra suda bekletip vereyim ozmn. baska öneriniz varsa beklyorum teşekkürler..

S.A. Aytac bey bezelye yemçilerde satılan karışık yemlerinde içinde mevcut olan bezelye yani kuru bezelye.Saygılar....

Merhaba . Aynı sorun bende de gerçekleşiyor. Bazı kuşlarım yavruya bir süreden sonra bakmıyor ve tekrar yumurtluyor. 3 haftalık Bursa yavru ve çakmaklı yavruları elimle besliyorum hergün. Tek Tek yem yediriyorum ama yinede büyümesi biraz yavaş ilerliyor . hala küçükler :D

selamlar ben eczanelerde 3,5 tl ye balyağı kullanıyorum kemik gelişimine çok faydalı yavruyu dinç tutuyor. önceden balık yağı kullanıyordum ama boyutları biraz büyüktü yutturmak zordu. balyağı daha ufak, ayrıca bence damızlıklarını değiştirmen senin için daha iyi olur bence tabi :slm:

göksal balcı' Alıntı:
selamlar ben eczanelerde 3,5 tl ye balyağı kullanıyorum kemik gelişimine çok faydalı yavruyu dinç tutuyor. önceden balık yağı kullanıyordum ama boyutları biraz büyüktü yutturmak zordu. balyağı daha ufak, ayrıca bence damızlıklarını değiştirmen senin için daha iyi olur bence tabi :slm:

bu bal yagı balık yagıyla aynı etkiyi yaparmı acaba.. kesin bir yararı varsa alayım bende yoksa balık yagımı alayım kafam karıstı::)

şusuçi' Alıntı:
S.A. Aytac bey bezelye yemçilerde satılan karışık yemlerinde içinde mevcut olan bezelye yani kuru bezelye.Saygılar....

teşekkür ederim alakanız için. karısık yemin içinden ayıklamak baya zor olcak cünkü çogu bugday bes on tane bezelye çıkarsa sansıma artık..

ben bugday fig burçak veriyorum onları vermiyim mi ozaman yavrulara..?

S.A. Aytac bey öbür yemleride vermenizde bir sakınca yok arkadaşın belirtiği balya zaten balık yağıdır kafan karışmasın bezelye bulmak sorun oluyorsa sadece mısırı dediğim şekilde kuş başına otuz adet verirsin mısırlar iri olsun.Saygılar

Selamlar...

Eğer anaçlar yavrularına bakamıyorsa doğru olanı bakıcı kullanmaktır. Bu da mümkün değilse (aslında mümkündür) öldürmeden bakabiliyosan ufak kalmaları çok da sorun değil, olacak o kadar. İlk tüy değişiminden sonra kendilerine gelirler.

güzel bakıcı bulmak çok kolay değil. bu işi postalar ve bangolar iyi yapıyor ama onlarda yerlerine alısacak sürekli yumurtlayan yavruya bakan cinsten olucak falan filan.. kümes yeni yeni oturmaya basladı zaten. suan 10 tane yavruya ben bakıyorum ve sürekli yenileri gelior.. bu işin içinden nasıl cıkıcam bilemiyorum. aslında yavrulara bakmak benim acımdan daha karlı diye düşünüyorum. mesela 1 çift mavi bozalının on gün arayla yumurtadan cıkan 4 yavrusu var suan. aynı anda 4 tane daha mavi bozalım olacak. diger kuslarda öyle. yavruyu büyütmesini beklemeden yavrularını elinden alıp ben büyütüyorum. bir yavru yeme düşmeden digeri cıkıyor..

peki bunun kötü tarafları neler olabilir bi fikri olan var mı?

yoksa herke böylemi yapıyor aslında?

valla sizin oraları bilmem ama Ankarada ben kuş anaçları ölmezse bakan görmedim,ayrıca BALYAĞI balıkyağının küçüğüdür,içeriği aynı sayılır ama en son 1,5 seneden fazla oldu 7,5 liraydı balıkyağı balyağı geçen ay 3,5 liraydı :slm:

Geri