Yavrularımın ölmemesi için ne yapmalıyım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cnytclr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

cnytclr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tyenuc relic
Meslek
çoban
İlgi Alanı
Kediler
iki adet yavruya anne dısarda kaldığı için babası gece üstüne yatmamış galiba ,aç da olabılırler,annesi geldi ama yavrular kafasını bile kaldıramıyor,ne yapmalıyım acil yardım bekliyorum???

Re: yavrular için acil cevap

Annesi yatmıyorsa başka yumurtalı kuşun veya yavrulu kuşun altına koy.Yavrular belki üşümüş olabilir.Toparlanır gibi oldularmı yine annesinin altına koyarsınız.

başka kuşum yok anne yatmıyor hava soğuk üşümüşlerdir diye kalriferin yanına koyup üstlerini örttüm bakalım umarım canlanırlar:(

eğer allah korusun bu yavrular ölürse,kuşçuluğu bir daha hiç başlamamak üzere bırakıyorum arkadaslar.
ALLAH'a emanet olun.
saygılarımla...

Saç kurutma makinesi ile yavruların çabuk ısınmasını sağlayabilirsiniz.Biz bazen öle yapıyoruz.

merhabalar,öncelikle geçmiş olsun ,sadece bir çiftin varsa odana alıp en azından anaçlar yavrulara yatmasalarda onları sıcak tutarsın,ılık şekerli suya gagalarını biraz batırırsan işe yarar,AMA sen her ölen, kaçan kuşta kuşculuğu bırakcaksan,vay haline,emek vermeden, ödün vermeden birşey elde edemezsin :slm:

Abim yavru olecek diye kusculuktan nasil vazgecersin ? Her iste bir hayir vardir , yeniden yumurtlarlar daha saglikli daha iyi yavrular alirsin belki.
Daha senin yapacagin birsuru is var , birsurur yavru alacaksin.Hemen pes etme yahu , olur boyle seyler.

Abi saç kurutma makinasını ile ısıtırken fazla yaklaştırma yavrulara ayrıca alt seviyelerde çalışsın yoksa kuşların ölür nedeni yavru kuşları direnci azdır vücutlarındaki enzimler zarar görür ve kuş metabolik faaliyetleri sona erer ve ölür

Öncelikle kuşları acil ısıtın, kendilerine gelsin hayvan cık lar ,, köpüklü dışkı çıkarsınlar, hareketlensinler, gagaları ile sağı solu kontrolöedip yem istemeye çalışsınlar, bu arda anne babayı yuvaya oturtmayın, yuvayı boş görmesinler ki yavruları bırakmasınlar, ayrı yerde anne babayı da sevdikleri yemle doyurun , sonra yavruya kusacaklar.
Isınan açıkan yavruları yuvaya bırakın, anne bbayı da yanlarına , bir müddet takip edin, bakın bakalım, her ikisi de yavruyu iyice besli yor larmı yoksa yavrudan soğumuşlarmı, eğer yavrulara pek yakınlık göstermiyor ve öpüşüyor iseler işiniz zor, yavruların bakımı nı ya siz elle yapacak sınız, yada diğer tek yavrular var ise tabi aynı büyüklükte o yavruların yanına bakıcı anne babalara verecek siniz , yavrular birkaç haftalıktan büyükse işiniz daha basit ancak yeni yavru ise elle biberonla beslemesi biraz zor, böyle ise kuşçu dükkanlarından temin edeceğiniz paletyem ve mamalık ile kendiniz beslemek durumunda kalacaksınız .. başarılar bol şanslr.selamlar.ŞEREF

kardeşim acaba sen altında yawrusu olan kuşu uçurdun mu? ooo ywlardan ümidi kes dicem ama allahtanda ümid kesilmes sen genede büyüklerimizin tawsiyesine uy
KUBİLAY saygılarımla......

kardeş hemen pes etme öyle oluyor öyle şeyler geçen gün yawruyu doyururken elimde öldü okadar üzüldümki anlatamam ve ona inat öteki yawruları sımsıkı bir şekilde gözüm gibi bakmaya çalışıyorum elimde ölen kuşun kardeşide 2-3 gün sonra öldü oda ayrı bi üzüntü oldu ama hala kuş bakıyorum pes etme kuşçulukta böle olaylar çok oluyor ve dahada başına gelebilir sakın pes etme saygılarımla :buyrun:

Geri