YAVRULARIN EŞİT BÜYÜTÜLMESİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut coşkun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
preview.umut-donek.webnode.com.tr
Ad Soyad
Umut COŞKUN
Meslek
Bankacı
İlgi Alanı
Seçiniz
selamlar

Arkadaşlar bilindiği gibi ilk yumurta ile ikinci yumurta arasında 2 gün oynamaktadır bu sebeple ilk çıkan yavrular ikinci yavrudan büyük olmakta ve küçük kalan yavru %80 ölmekte.Bu orantısız büyümeyi engellemek için kuşlarınızın ilk çıkan yumurtalarını işaretleyin ve başka kuşunuzun altına sürün yani iki ilk çıkan yumurtayı bir bakıcının altına ikinci çıkan iki yumurtayıda başka bakıcının altına tabi bu şekilde yapmak için yumurta tarihlerini tutturmak gerekir.Kendim bizzat denediğim bu uygulama da yavrular tamamen eşit büyümekte ve kayıp oranı oldukça azalmaktadır.

saygılarımla

umut coşkun
DENİZLİ

2 gün degilde 1 gün far koynuyorr dişi ilk yumurtaya yatmıyor normalde 2. si gelınce öyle yatmaya baslıyorr. ama bazı kuşlar tekde olsa yatıyorlar. kuşları yemlerden ilk yavruyu yuvadan alınıp ilk 2. yavruyu doyurdukdan sonra ilk yavruyuda tekrardan yuvaray koyarsak boylar ı2-3 güne eşitleniyor. ama kusların yuvalıklar ı büyük olunca her iki yavruda iyi beslenıyor. küçük yuvalıklarda ilk yavrı 2. yavrunun önüne gecerek anan babanım 2. yavruya ulaşmasını ve görmesini engelliyor ben bunu gördüm sahsen. onun için yuvalıkları büyük yapmaya çalışırım genelde limon sandıgı nın boyu süper mesela. ama bir tenede dar oldugundan 2. yavru ölme riski daha fazlaa.

ilk yumurtadan ikinci yumurtaya ertesi gün değil ikinci günde ulaşılıyor 2 gün dememdeki neden budur.Çıkan yavrulardan ilkini alıp diğerinin doyurulmasını bekleyecek kadar vakti olmayan arkadaşlarımız var.Mesela benim yuvalıklarım limon kasasından ama sürekli yavruların biri büyük biri küçük.

biliyorum bende kaybettim öyle 2. yavruyu ama ben yumurtalardan çıkma yani çatlama sürelerin i1 gün oalrak saydım kendi kuşlarımda ha bazıalrı 2. yumurtayı gec yaparlarsa ozaman 2 gunden fazlada uzayabılıyor. kuşun yumurtlamaya yakın dinlenme moduna almak bol kalsıyum ve bol yemledımmı 2. yumurtayı daha hızlı yapması kolaylasıyor.

Yavruların ilki genelde erkek olduğu için yumurtadan nekadar eşit çıkarlarsa çıksınlar ilk yavru büyük oluyo bunun için ilk yumurtaları başka kuşun altına sürdüğümüzde ikiside büyük oranda erkek olacağı için eşit ikinci yumurtalarda dişi olacağı için eşit olarak büyümekte.

bu konuda bir diğer yöntemde kuşun ilk yumurtasını alıp yerine sahte yumurta koyamak ikinciyi yumurtlayınca ilk yumurtayıda koyarsanız iki yumurta aynı anda çıkacak ve yavrular arasında büyüklük farkı olmayacaktır. ben hep böyle yaparım ama bazen ne kadar beraber çksalarda biri diğerinden daha fazla büyüyor. o zamanda en güzeli başka kuşların altındaki yavrularla bir boy olacak şekilde değiştirmek.

senolyalcin' Alıntı:
bu konuda bir diğer yöntemde kuşun ilk yumurtasını alıp yerine sahte yumurta koyamak ikinciyi yumurtlayınca ilk yumurtayıda koyarsanız iki yumurta aynı anda çıkacak ve yavrular arasında büyüklük farkı olmayacaktır. ben hep böyle yaparım ama bazen ne kadar beraber çksalarda biri diğerinden daha fazla büyüyor. o zamanda en güzeli başka kuşların altındaki yavrularla bir boy olacak şekilde değiştirmek.

Benim anlatmak istediğim de bu ilk çıkan yavru erkek olduğu için genelde büyük oluyo o yüzden bu taktiği anlatmak istiyorum.

Ben iyi yavru bakan kuşlarda bu problemi pek görmedim. Biraz büyüklük farkı olsa bile 2 yavruyuda rahatlıkla büyüyorlardı.Hatta bir çift kelebeğim vardı bir yılda 5 çift yavruyu firesiz büyüttü. Genelde bütün kuşlar böyle olmadığından büyüklük problemi ve ölümler mutlaka oluyor. Böyle durumlarda kümeste başka yavrular varsa ve büyüklükleri birbirine yakınsa küçük yavruları bir yuvaya, büyükleri başka bir yuvaya ayırıyorum. Böylece fark kalmıyor. Veya dediğiniz gibi aynı günde olan yumurtları aynı yere koyuyorum, problem kalmıyor.

bence her kümeste bir çift posta kuşu bakıcı olarak beslenmeli mesela bende 2 çifte çıkardım postaları altına koyduğum yumurtalardan çıkan her iki yavruyu da gayet güzel büyütüyorlar buda benim yavruları büyütme tekniğim :D

Geri