Yavruların Ölümü

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haydar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

haydar

Üye
Katılım
26 Eki 2008
Mesajlar
84
Tepkime puanı
0
Yaş
33
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ertuğrul Durmaz
Meslek
Çiftçi
İlgi Alanı
Kediler
Bi cift portakal kuşum var yavruları yenı yenı tüylenmeye basşladıklarında sanki kanı çekiliyo kuruyolar morarma gibi bişey oluyo ve ölüyolar neden kaynaklanabılır ??
 
bu aralar soğuktan ölüyor olabilir gece üstüne yatmıyorlarsa.yaz kış devamlı ölüyorsa, bakıcı kuşlara baktırmaya çalıştın yine ölüyorsa; kuşlarında kan uyuşmazlığı var bence.
 
haydar' Alıntı:
Bi cift portakal kuşum var yavruları yenı yenı tüylenmeye basşladıklarında sanki kanı çekiliyo kuruyolar morarma gibi bişey oluyo ve ölüyolar neden kaynaklanabılır ??

Kümesinizin hijyenine, havalandirmasina dikkat ediniz, güvercin üretimi bölümüdeki konulari takip ettiğinizde, yavru güvercinlerin büyütülmesi hususunda bir cok konuya ışık tutabilirsiniz, ölümlerin birçok sebebi bulunabilir, en basiti anne babada bagisiklik kazanmis hastaliklar olabilir, veya kümesinizde salmonella dedigimiz hastaliktan mevcuttur, bu hastalik kart kuslariniza birsey yapmamakla beraber, yavrularda ölümlere sebebiyet vermektedir, dezenfektanla kumesinizi iyice temizleyiniz, ishal olan kuslarinizi takip ediniz, eger yerlesik bir kumes ise disaridan yabanci kus sokmamaya calisiniz..

Umarim kuslariniz saglikli sekilde büyürler..

Saygilar.
 
bu ara yavrular bence soguktan öluyor benımde geçen bir yavrum donarak oldu yavrular buyuduklerı zaman ana baba uzerlerınde yatamıyor ve malum havalarda soguk olum sebeplerı bundan dıye düşünüyorum ,gursaklarına bakıyorum dolu ama hayvanlar sankı mumya gıbı olmuş soguktan başka bir şeyden oldugunu sanmıyorum .
 
Bilgilerınız ıcın tesekkurler ama sadece kısın olmadı bu yazında oldu dişinin esi erkek kusum bakıcı olarak kullandıgım bır kustur ve sadace o dişinin yavrusu ölüyo
 
Yavru ölümleri çok geniş kapsamlı bir konu ..Bu yaz boyunca bende yavru alamadım , oysa aynı ekelerden geçen yıl bolca yavru almıştım , benim kendi kümesimdeki sorunun sebebini damızlıkların sindirim sistemine yerleşen bir mikrop yada zararlı baktari olduğunu düşünüyorum .. Aşırı zor bir süreci yeni yeni atlatıyorum , diyebilirimki 8 9 aylık bir sıkıntılı dönem yaşadım ..
Kümes hijyeni ve kümese giren hastalıklı kuşların kontrolü çok mühim .
Ben kuşlarımın bir bölümünü emenet vermiştim, bir iki ay kadar bu kuşlar kümese döndüğünde hafif kırgındı ancak aşırı bir hastalık belirtileri yoktu, kısa sürede düzeldiler ..
Buna karşın bu bahsettiğim kuşların kümese geri gelmesi ile kümesimde yavru ölümleri arrttı .
Akbinde tamamına yakını ilk hafta larda öldü ..Şunu da biliyorumki damızlıkların yavruya bakması ile ilgili bir sorunum olmadığı gibi fiziksel koşullarımda ideğale oldukça yakın ...
Daha sonra dışarıdan bakıcılar aldım malesef kümese girince onlarda yavruyu büyütemedi yani kısa zamanda onlarda bu mikrobu kapıp taşıyıcı oldu.. ...
Kümes temizliği ve ekelerin ilaçlamasını dikkatli takip ettim banyo sularınave içme sularına göz taşı koydum '' bakır sülfat'' bu bakır sülfatı iki hafta kullandım 5 lt suya bir çay kaşığı, günlük yada gün aşırı yeniledim ..
Salmonella hapını tüm kuşlara kullandım sağlıklı ve eşsizler dahil tüm kümese , bağarsak paraziti için hap uyguladım yine tüm kümese , Bu ilaç tedavisi aşağı yukarı üç aydır belirli periyotlarda devam ediyor .
.Hijyen konusunda paranoyak seviyede hassaslaştım Kümesi bir kaç gün de bir mutlaka süpürüyorum akabinde tünemeliklere ve yavruluklara siprey kabı ile çamaşır süyü sıkıyorum .. Çamaşır suyu iyibir dezenfekten , oldukça etkili kümeste uçuşan tozları ve bu zozlar içindeki mikrobu bakteriyi bu şekilde önledim ..
Şuan ALLAHA çok şükür tamamına yakınından yavru büyüyor henüz granti olmayan iki çift var, onlarda yavru yaptığında neticeleri belli olacak ama ümitliyim bu meseleyi çözdüm gibi.... Dediğim gibi zor bir dönem ..
İmkan var ise kümesi bir süre boşaltıp bir kaç ay kuş koymamamnızı bu arada o kümesi iyice temizlemenizi hatta pürmüzle köşe bucak yakıp daha sonra içeride kireç södürüp kapısını baçasını açıp havalandırmanızı hatta tabanını duvarını çamaşırsuyu ile bolsu ile yıkayıp boş bırakmanızı öneririm .. Çok geçmiş olsun başarılar.. selamlarŞEREF
 
Teşekkurler bilgileriniz için Yeni kümes yapıyorum kuşlarımı karantinaya alıp yenı kumesıme tek tek salıcam
 
sadece kısın degil yazında böyleydi
 
bazi genc disiler yavruya bakamaz deneyim olmadigi icin... yada kuslari gece rahatsiz eden birseyler var kumeste...
 
BAKIRÜLFAT VE GÖZ TAŞINI NERDEN KAÇA TEMİN EDEBİLİRİZ NASIL KULLANILIYOR VE NEİŞE YARIYOR AÇIKLARSANIZ SEVİNİRİM.
 
GÖZTAŞI '' ZİRAİİ İLAÇ SATANLARDAN TEMİN EDİLİR..

5-10 GR YILLARCA YETERLİ OLACAKTIR..
 
Geri
Üst