Yavruların Ölümü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan atsiz51
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

atsiz51

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
volkan tekeli
Meslek
memur
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar yaklşık 1,5 senedir güvercin beslemekteyim.Güvercinlerimin eşleşme ve yumurtlamasında hatta yavru çıkana kadar sorun yok.Yavrular çıktıktan sonra en fazla 5 gün yaşamaktalar.Yavrular üzerinde yaptığım incelemede ise ezilmeye bağlı ölümler olduğunu görüyorum.Bulunduğum bölgede hava kış aşlarında -10 ile -20 arasında.Kuşlarım gün ışığından kusursuz yararlanmakta ayrıca geceleri soğuk havayı kırması için elektirikli ( İçerisinde su var ) soba kullanıyorum.Yemlerinide karışık yem olarak vermekteyim.İnsan yavru alamayınca inanın hevesi kaçıyor ama yinede ümit etmekten başka çaremde kalmıyor.Değerli görüşlerinizi bekliyorum

Selamlar. Arkadaşım yaklaşık 8-9 aydır uğraşıyorum bende. 5 Çift kuşum var. Şuana kadar net olarak 16 sefer yumurta elde ettim. 4 ü yavruluktan yeni çıkmış kuşlardan. Yumurtaya basma işini tam kavrayamadığından yumurtalar çılk oldu. Geri kalan 12 yumurta ise sadece 1 çift kuşdan aldım. 4 ünü yavrusuna bakarken yumurtladığı için atmak zorunda kaldım. Kalan 8 yumurtanında hepsi çıktı.

Fakat ilk çift benim yaptığım hatadan dolayı öldü. Kümesi büyüttüm haliyle kuşlar yadırgadı ve yavrularına bakmadı. ikinci ve üçüncü çiftten birer tanesi büyüdü. 2. kuşlar kısa sürede öldü. son çiftte kışa girerken yumurtadan çıktı. Elektrik kullanarak yuvayı ısıtmaya çalıştım fakat malesef ikiside 2 hafta arayla öldü.

Senin sorunun ya kuşlar yavruluktan yeni çıkıyordur yavru bakmayı zamanla öğrenecek, ya kümesin dar kuşlar biririni eziyor, yada kuşların yavru bakmayı sevmiyor.

kümeste eşi olmayan erkekler varsa onlar da ezerek öldürüyor olabilirler

KÜMES İÇİNİN FOTOSUNU GÖRSEK. YUVA VE KUŞ SAYISI . DEKORASYONU..DÜZENİ..

eşsiz erkekler.... Eşli olupda Kumesde Hukum suren baskın erkeklerde olabılır bende bır tane var ıllakı ayrı yerde tutuyorum...mecburen butun yuvaları bozuyor e kavga sırasındada alta kalan yavrularda oluyor yanı....

ama baska bır olasılıkda su olabılır bazen anne babada ezıyor yanı postalar bıl hassa bazen dıyorum ama altına suruyorum hunkarı yavrusunu o yuzden sorun cıkıyor arada bende yanı bır onerı ama baskın erkek olması mumkun.....

hele ılk zamanlar anladım ust raflara cıkmasın dıye tek kanadını kesdım neyse gene cıkdı ıkıncıı kesdım 8 yavru telef oldu emek verdınmı canınn yanıyor neyse sonra ayrı kumese aldım...karı koca takılıyorlar....maşallahda hıc yavruda olmedı ondan sonra ezılmeden dolayı...saygılar...

Geri