yavruların yeni yere alışma süresi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Süleyman06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Süleyman Gümüş
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba degerli arkadaslar , arkadasımdan aldıgım bir yavru 8 9 gündür bende kalıyordu oyuna baslamıstı bugün ucurdum yükseldi gökyüzünde kayboldu gelir mi aceba 8 9 günde alışmışmıdır daha önceden 1 2 kere ucurmustum.

atmaca götürmüştür onu havada nasıl kaybolabilir ki başka.

yavru olduğu için başka bir kuşçuya inmiş ve yakalanmış olabilir. Şahin-atmaca kapmış olabilir veya geri gelmek için evi arıyordur. Ara sıra kuşlarınızı uçurup çevreyi inceleyin. Çatılara konmuş veya çevrede geziyor alabilir. Yavru olmasa kalktığı yeri bilir ve geri gelme ihtimali artardı ama bellide olmaz.

Kardeş yavruyu alıştırırken tek başına mı uçurdun? Sağlam kuşların ile birlikte uçurarak alıştırmalıydın. Yakalanmadı ise Mehmet kardeşimin de belirttiği gibi kuşlarınızı toplu halde uçurursanız onları görüp gelebilir. Umarım gelir.

Tecrübesiz kuşlar ve yavrular atmacayı gördükleri zaman direk yükselir ve yükselincede hiç şansı yoktur atmacadan kacmanın...Büyük ihtimalle atmaca vurmuştur kardeşim....

beyler çok sağolun yavru geldi o aksam giremedigim icin söyleyemedim..

geri gelmesine sevindim.Demekki damarlı kuşmuş. Uçururken büyük kuşlarla beraber uçurup sürekli gözleyin. 1-2 ay uçsa bir daha korkmayın.

tamam öyle yaparım yardımlarınız için çok teşekkürler.

Geri