Yavrum Sallabaş.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan leeyukeen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

leeyukeen

Üye
www.harbimuzik.com
Ad Soyad
YaŞaR ÇeLiK
Meslek
TaSaRıMCı
İlgi Alanı
Kediler
S.a Arkadaşlar benım yenı yumurtadan cıkmıs bır yavrum var bıras buyudu 1 hafdalık fılan bır baktımkı ne gorem yavru sallabaşmış bunu nasıl duzeltırım kesın bır cozumu varmı kesın bır ilaç varsa yazınkı alayım :hungur:

Selamlar Yaşar bey,

Bu yavrunun resmini çekip bizlerle paylaşma imkanınız var mı? 1 haftalık yavrunun sallabaş olduğunun belirtilerini görmek adına bunu sizden istiyorum. Bu bilgiler ışında hastalığını anlamaya çalışıp ona göre 1 haftalık yavruya nasıl bir tedavi yöntemi uygulayabiliriz onu araştırırız.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Selamlar Yaşar bey,

Bu konu hakkında sizden bir başka mesaj gelmedi. Sallabaş olduğunu söylediğiniz yavru güvercin nasıl oldu.
Bilgi verirseniz kuşcular.org sitesinde sıradışı bir olayın tanı, tedavi ve sonuçlarını paylaşmış olurduk.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

yavru bu Beyaz çift tepe :hayir:

Ekli dosyalar

• 13032010818.webp
    13032010818.webp
    148.1 KB · Görüntüleme: 2,140
  • 13032010819.webp
    13032010819.webp
    244.6 KB · Görüntüleme: 2,212
yavruyu anası babası cok ıyı bakıyor korkmadıgı surece normal davranıyor . ama korktumu anında sallabas oluyor.

bu kuş sallabaş değil ya ama boynunda bi sorun herhalde.kafasını dik tutabiliyo mu yoksa hep böyle mi?

benım bıldıgım yada durmdan karsılastıgım durum, yavruyu annesı yeterı kadar beslemeyınce aynı seyı yapıyor salla bas gıbı kafayı kaldıramıyor, gecen hafta aynı sekılde bole bır yavrum vardı, baska anne babanın altına koydum denemek ıcın, anne baba 2 dafe beskeyınce duzeldı yavru, ancak dun fare yemiş beynini o ayrı...

Yavrularda da görünüyo birkaç kümeste görmüştüm sallabaşın kesin bir çaresi yok fakat erken müdahalede ense tüyleri yolunarak jiletle hafif çentik atıp az kan akıtıyoruz kanın yenilenmesi için kesik derin olmasın öldürür birde 2 hafta Sefal adlı insanlar için baş dönmesinde kullanılıyo bunu veriyorum erken müdahalede birçok kuşu böyle kurtardım yardımcı olduysam ne mutlu bana.Kurtardığım kuşlar üremesi iyi uçarkende sorun yok yere inerken az zorlanıyolar.Kendi etrafında köpeğin kuyruğunu kovalaması gibi olan kuşun bile sallabaşını böyle kestim.

Selamlar,ister büyük ister yavru kuşlarda sallabaşın sebebi TETANİ adı verilen magnezyum eksikliğine bağlı bağışıklık sistemi ve sinirlerin harap olmasına yol açan bi hastalıktır.Sebebi :tek düze beslenme ve toprağımızın mineralce zyıflaması vayrıca GDO lu tahılların yeterli magnezyum içermemesi.Tedavi için eczanede satılan 11-12 tl lik magnezyum diasporal şaseyi öneririm hergün içme sularına eriterek katabilirsiniz.ayrıca koruma amacıyla magnezyum içerikli hayvan yem katkı maddelerini mermer tozuyla karıştırarak kuşların önüne koyabilirsiniz.Sağlıklı günler dileğiyle.

KUŞ BU YAŞTA SALLABAŞ OLMAZ..AYRICA BENZERİ Bİ OLAY DAHA 10 15 ÖNCE BAŞIMA GELDİ.. YAVRULARIN OLDUĞU FOLLUĞA BAŞKA BİR ERKEK KUŞ GİRMİŞ VE YAVRUNUN BİRİNİ GAGA DARBELERİ İLE ÖLDÜRÜP BİRİSİ NİDE DIŞARI ATMIŞTI.. FARK ETTİM VE DIŞARI ATILAN YAVRUYU TEKRAR YERİNE KOYDUM,ERTESİ GÜN BAKTIĞIMDA KAFASI BUNDAN DAHA KÖTÜ DÖNMÜŞTÜ.. ÖLECEK DİYE ELLEMEDİM KENDİ HALİNE BIRAKTIM.. LAKİN 5 6 GÜN İÇİNDE ESKİSİ GİBİ DÜZELDİ HATTA AYAĞINA İSİMLİ HALKA BİLE TAKTIM..YANİ YAVRUCAK SADECE KORKMUŞ 5 10 GÜN İÇİNDE NORMALE DÖNECEKTİR KANISINDAYIM..

filo' Alıntı:
KUŞ BU YAŞTA SALLABAŞ OLMAZ..AYRICA BENZERİ Bİ OLAY DAHA 10 15 ÖNCE BAŞIMA GELDİ.. YAVRULARIN OLDUĞU FOLLUĞA BAŞKA BİR ERKEK KUŞ GİRMİŞ VE YAVRUNUN BİRİNİ GAGA DARBELERİ İLE ÖLDÜRÜP BİRİSİ NİDE DIŞARI ATMIŞTI.. FARK ETTİM VE DIŞARI ATILAN YAVRUYU TEKRAR YERİNE KOYDUM,ERTESİ GÜN BAKTIĞIMDA KAFASI BUNDAN DAHA KÖTÜ DÖNMÜŞTÜ.. ÖLECEK DİYE ELLEMEDİM KENDİ HALİNE BIRAKTIM.. LAKİN 5 6 GÜN İÇİNDE ESKİSİ GİBİ DÜZELDİ HATTA AYAĞINA İSİMLİ HALKA BİLE TAKTIM..YANİ YAVRUCAK SADECE KORKMUŞ 5 10 GÜN İÇİNDE NORMALE DÖNECEKTİR KANISINDAYIM..
yok sızn dedıgınız gıbı bır olay deyıl bu dövme olayı fılan deyıl yumaurtadan cıktıgınından berı bole halen dahada duzelmedı

sallabaş ya salmonella yada koksidiyoz neticesinde kendini gösterir.yavrunun anne- babanın kakasında beyazlık varsa salmonella taşıyıcısı, yeşillik varsa koksidiyoz taşıyıcısıdır.salmonella tedavisi antibiyotik ağırlıklı ,koksidiyoz ise sülfadimidin ağırlıklı ilaçlar ile tedavi olabilmektedir.her iki hastalık da uğraştırır.GEÇMİŞ OLSUN..

KaRaCaKMaKLi' Alıntı:
ancak dun fare yemiş beynini o ayrı...
:)) Farenin ne işi var kümesde temiz değil anlaşılan :D

adigecale' Alıntı:
Selamlar,ister büyük ister yavru kuşlarda sallabaşın sebebi TETANİ adı verilen magnezyum eksikliğine bağlı bağışıklık sistemi ve sinirlerin harap olmasına yol açan bi hastalıktır.Sebebi :tek düze beslenme ve toprağımızın mineralce zyıflaması vayrıca GDO lu tahılların yeterli magnezyum içermemesi.Tedavi için eczanede satılan 11-12 tl lik magnezyum diasporal şaseyi öneririm hergün içme sularına eriterek katabilirsiniz.ayrıca koruma amacıyla magnezyum içerikli hayvan yem katkı maddelerini mermer tozuyla karıştırarak kuşların önüne koyabilirsiniz.Sağlıklı günler dileğiyle.
abicim kusura bakma bilmişlik gibi olmasın da TETANİ magnezyum değil kalsiyum eksikliğine bağlı bir problemdir.yanlışı düzeltme adına yazıyorum.saygılar Berat YEŞİL

Geri