Yavrum sık taklaya girdi.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakanfiliz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hakanfiliz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hakan FİLİZ
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle herkese merhaba.
Ben kendi yavrularımı uçuyorum.
Çakmaklı yavru 8. fekte-beyaz yavru ise 7.fekini çıkarıyor(yarıda).Yavruları ben küçüklüğünden beri uçurdum ilk zamanlar fazla yükselmiyorlardı göt atıyolardı.Taklayı çevirdikten sonra yükselmeye başladılar.Beyaz kısa kısa baş yapmaya başladı.Tipplerle uçurdum iyice açıldı nefesleri fakat bu aralar bir sorunum var.Çakmaklı yavru düz uçarken sık takla atıyor ve doğru düzgün uçamıyor.Sitede aradım fakat benim yavru baş yapmadan sık takla atıyor yani düz uçarken.Bu aralar hiç uçamamaya başladı diğer kuşlara yetişemiyor.Acaba kuşları farkında olmadan ezdimmi?Bir aralar 20 dk uçan kuşlar şimdi sadece 5-10 dk uçuyorlar.Hatta çakmaklı hiç uçamıyor.Normalde 8. 9. fekte olan kuşun oyunu tamamlaması mı lazımdı?Yoksa 1 hafta ara verip dinlendirmelimiyim tekrar uçma hevesi gelsin diye?Bu arada kuşlar yavru kümesinde.Ne tavsiye edersiniz.?
Saygılar.

Her kuş oyuna patlamadan önce sıka giriyor.Ortadan kuyruklarını çek sıktan çıksın sonra eski performansına dönüp oyuna başlar (:

hakanfiliz' Alıntı:
Çakmaklı yavru 8. fekte-beyaz yavru ise 7.fekini çıkarıyor(yarıda).Yavruları ben küçüklüğünden beri uçurdum ilk zamanlar fazla yükselmiyorlardı göt atıyolardı.Taklayı çevirdikten sonra yükselmeye başladılar.Beyaz kısa kısa baş yapmaya başladı.Tipplerle uçurdum iyice açıldı nefesleri fakat bu aralar bir sorunum var.Çakmaklı yavru düz uçarken sık takla atıyor ve doğru düzgün uçamıyor.Sitede aradım fakat benim yavru baş yapmadan sık takla atıyor yani düz uçarken.Bu aralar hiç uçamamaya başladı diğer kuşlara yetişemiyor.Acaba kuşları farkında olmadan ezdimmi?Bir aralar 20 dk uçan kuşlar şimdi sadece 5-10 dk uçuyorlar.Hatta çakmaklı hiç uçamıyor.Normalde 8. 9. fekte olan kuşun oyunu tamamlaması mı lazımdı?Yoksa 1 hafta ara verip dinlendirmelimiyim tekrar uçma hevesi gelsin diye?Bu arada kuşlar yavru kümesinde.Ne tavsiye edersiniz.?
Saygılar.

HAKAN AÇTIGIN BASLIGIN ALTINDA AYNI VE BENZER KONULAR VAR OKUYUN GEZİNİN BU TÜR KONULAR PEK ÇOK BASLIKLARDA KONUSULDU ANLATILDI

iLLeqaL54' Alıntı:
Her kuş oyuna patlamadan önce sıka giriyor.Ortadan kuyruklarını çek sıktan çıksın sonra eski performansına dönüp oyuna başlar (:
HER KUS SIK TAKLAYA GİRMEZ FURKAN BİLGİLENİRKEN BİRBİRİNİZİ YANLIS BİLGİLENDİRMEYİN OKUYUN GEZİNİN

kuscu_marik' Alıntı:
hakanfiliz' Alıntı:
Saygılar.

HAKAN AÇTIGIN BASLIGIN ALTINDA AYNI VE BENZER KONULAR VAR OKUYUN GEZİNİN BU TÜR KONULAR PEK ÇOK BASLIKLARDA KONUSULDU ANLATILDI
Peki abi anladım biliyorum olduğunuda.Orda anlatılanlar baş yapıyorlar fakat bendeki yavru baş yapmıyor daha yani düz uçarken sık takla atıyor.İkisi aynı şey mi?Bilmiyorum.Aydınlatırsan sevinirim.

iLLeqaL54' Alıntı:
Teşekkürler.Dediğini yapcam.Dediğin gibi bendeki yavru daha oyuna başlamadı uçurmaya başlarsam oyuna başlıcak heralde.

kuscu_marik' Alıntı:
HER KUS SIK TAKLAYA GİRMEZ FURKAN BİLGİLENİRKEN BİRBİRİNİZİ YANLIS BİLGİLENDİRMEYİN OKUYUN GEZİNİN

Ben böyle biliyordum uçurduğum yavrularda bu şekilde oyuna girdiği için bildiğimi yazdım.Heralde oyundan önce sık takla soy ile alakalı.. :evet:

aynı sey kimi düzden düzden devamlı takla vurur kimi asagı asagı düser kimi devamlı havayadogru vurur ama aralarını açıp gidemez genlerle alakalı herkusla alakalı bir durum degil kimi yatınca düzelir kimisi çatal yaparsın açar kimisi yeredn kalkmaz vs vs gençler

kuscu_marik' Alıntı:
aynı sey kimi düzden düzden devamlı takla vurur kimi asagı asagı düser kimi devamlı havayadogru vurur ama aralarını açıp gidemez genlerle alakalı herkusla alakalı bir durum degil kimi yatınca düzelir kimisi çatal yaparsın açar kimisi yeredn kalkmaz vs vs gençler
Verdiğin bilgiler için teşekkürler abi.Konuları okudum.

Sık taklaya giren yavrumu yaklaşık 400-500 metre ilerdeki yüksek bir yerden salmayı düşünüyorum.Yanında 4-5 tanede tip atıcam yönünü bulması için.Tiplerin yönünü bulması çok kolayda yavru gelebilirse sık takladan çıkana kadar ordan salmayı düşünüyorum.Bu arada yanlarda 3 kuyruk bıraktım ortadakileri çektim.

Üzgünüm hemen, bu kuşu elden çıkar, sana hiçbir faydası olmayacaktır. Bu durum genleri ile alakalı bir durum olup, ailesi yavruya düşkün bir cins ise iyi bir bakıcı olarak uçurmadan kullan, kuyruğunu çeksen de performansı çok ileriye gitmeyecektir.

MEHMET618' Alıntı:
Üzgünüm hemen, bu kuşu elden çıkar, sana hiçbir faydası olmayacaktır. Bu durum genleri ile alakalı bir durum olup, ailesi yavruya düşkün bir cins ise iyi bir bakıcı olarak uçurmadan kullan, kuyruğunu çeksen de performansı çok ileriye gitmeyecektir.
Anladım abi.Fakat kardeşide uçuyor o sık taklaya girmedi oyununu tamamlıyor.Ama bunların annesi sık takladaydı.Anne babalarını önceden çıkardım elimden.

Şuanda çakmaklı sık takladan çıktı çıkacak.Dün diğer kuşlarla sinek oldu.Bugünde sinek oldu.Havada oynamaya başladı ama daha teke düşmedi.
Sık taklada olan kuşlarınız için sağda ve solda 3 tel kuyruk bırakın ortadakileri çekin.
Bol bol uçurun.
Saygılar.

seninki serte değil zerde

hakan senin kuşunun kuyruklarını çekmeye gerektircek durum yok zaten kuyruk çekimi yerden hiç kalkamayan sarak kuş içindir sen çekme bidaha senin kuş zerde sarak olmamış
inşallah sonu güzel olur

selam kardesım oyun kuşları genınden gelen farklı şekillerde oyun acma şekilleri gösterebilir.kimisi takalyı çevirir peşine direk hedefe çöker,kimisi sık takladan sonra baş kaldırmaya başlar kimiside yavru görmeden ne yaparsan yap oynamaz vb. gibi eger kuşun sık taklaya girmişşe ya üzerine düşüp zorla uçmasını saglıycaksın(bu yöntemde çok kuş kaybedersin) yada kuşu dinlendirmeye alıp eşe atıcan yavruya kusdukdan sonra kendi hafifleyip uçacak.yada en güzeli benimde uyguladıgım yöntemı yapıcaksın kuş havada taklayı cevırmeye basladımı kuşu ucumdan alıcaksın eşe atıcaksın yavru gostereceksın bu sürede kanadı kuyrugu degısecek aklı basına gelecek ve ucuma bundan sonra devam edıceksın.boylelıkle kuş ekeleşmiş ve aklı yerıne gelmıs olacak

konu hakkında yeterınce acıklama konu var forumlarımızda lutfen ordan devam edelim konu açmadan önce mutlaka araştırma yapınız konu kilit!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri