Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
yavrumun birine kusarlarken diğerini ihmal ediolar
hepnizie merhaba arkadaşlar bi sorunum var 3. yavrularını aldığım kuşlarımın 3. seferindeki yavruların birine tam anlamıyla yem verirken diğer yavrusuna tam olrak bakmıyorlar biri küçük kaldı diğerinin kanat tüyleri hafiften belli olurken öbür yavrum daha olduğu gbi et ne yapsam acaba yavruları anne babanın altında çekip kendim palet yemle beslesem dahamı iyi olur tavsiyelerinizi bekliorum . hepinize şimdiden teşekkür ederim
Oncelıkle Merhaba arkadasım Kolay gelsın Durumun okadarda vahım değil daha kotusu bana olmusdu kuslar cıkdı biraz tüyleri bellı olurken annesini ve babasını atmaca kaptı dusun yavrularıma bakıcak kımse yokdu kendım bakdım yontemımı sana anlaatayım
Malzemeler
1.ADT Şırınga
1.paket Bebe Busküvisi
1.şişe su
1.adet tül veya tül bez
Yapılısı Bebe busküvisini su ıle bırlıkde mama halına getırceksın dıkkat et kusursuz bir şekılde getırmessen yavru boğula bılır mamayı şırınganın ıcıne dokup ucuna bezı bağlıycaksın lastık vs gibi mataryerlerle bezın ucunu kusun gagası gıre bılcek bır sekılde delık aç ve kendın besle dıyer kusdan daha hızlı buyucenı fark edıceksın saygılarımla ...
Kardeş uğraşma o kadar..Büyük olanı altından çek küçüğü beslesinler..Büyümüşü beslemen daha kolay ve garanti olur...Ayrıca küçük olan sabahı görmeyebilir haberin olsun şimdiden bir bakmışsın can kalmamış...
buğra kardeş senin bu kullandığın bebeklere verilen şu marketlerde satılan bisküvi değilmi ?
eğer o bisküviyse hmen uyguluyabilrim ama bunun kuşa bi yan etkisi felan olurmu acaba ?
tavisyen için teşekkür ederim senin kuşlarına yazık olmuş geçmiş olsun
mustafa kardeşim o diğer yavruyada yem veriyorlar fakat onun kursağında 10 parça yem varsa diğerinin kursak taş gbi işl. bişi olmaz yavrularıma onlar benim için çok önemli.
yorumun için teşekkürler
Kardeşim Kesin bir cevap veremem o kusun Kanına veya bağışıklık sistemıne olmus evet satılan büskivilerden şahsen benım kusa hiçbir zarar vermedi ve çok güzelde büyüttü ama terettütde kalırsan baska bır yontem bılendırda buğdayı su ile iyice cek oda mamahalıne gelır ama dıkkat et mama halıne gelcek bu 2 side olur bebe büskivisi bennımkıne bir zararı olmadı arkadasımada olmadı ayrıca kus bıraz buyunce sarmısak ve balık ya yedir hatta sımdı balık ya kapsülünü patlat suyunu şırıngaya al azına hafıfce bas sonra su =) emın ol şişmanlıkdan kalkamıycak =) saygılar Buğra Han
kardeş çok teşekkür ederim ben şu buğdayı yumuşatıp suyla mama yapmayı denicem o benim aklıma yattı baya bi zararıda olmıcaktır herlde bunun çok saolasın yöntemlerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ederim
çok saol kardeş küçük olan yavruyu ayırdım artık onlar büyüğe bakmaya devam etsinler bende buna kendim bakıcam senin dedğin gbi cici bebenin çocuk mamasından aldım dün verdim içnede biraz bal pekmez felan karıştırdım şırıngayla basıyorum işl. bunuda büyütcem.. herşey için çok teşekkürler buğra kardeş
mustafa kardeşim o diğer yavruyada yem veriyorlar fakat onun kursağında 10 parça yem varsa diğerinin kursak taş gbi işl. bişi olmaz yavrularıma onlar benim için çok önemli.
yorumun için teşekkürler
Anlıyorum ama yetersiz beslenecegınden ölecektir..Taklacı kuslar bakıcılık sunouknda pek ılerı derecede degıllerdır..Çift yavru büyüttükleri o kadar fazla görünmez..Yumurtadan daha erken cıkan daha dominant olur anne baba her kusmaya calıstıgında öncelıkte o alcaktır buyuk olan .Keske büyük yavruyu alttan cekseydın bakması daha kolay olurud..
mustafa kardeş bu benim 3. yavru alışım bu kuşlardan şu ana kadar olan yavrularda hiç bi sıkıntım yoktu gayet güzel sorunsuz şekilde bakıyorlardı yavrularına ama bu yavru böle oldu ben bu işte acemiyim daha yeni sayılırım buğranın dediği şekil yaptım ve yavru şu anda gayet güzel yaşıyor kendi odama aldım kuşu daha sıcak olduğu için malum artık havalar soğudu senin dediğini yapmak istemedim çünkü onlar büyük yavruya benden daha iyi bakcaklardır diye düşündüm o yüzden ufaklık artık benim ellerimde işl. oda kardeşi gbi güzel olcak sizinde yorumlarınız sayesinde güzel güzel büyütüyorum. yorumlarınızı benden esirgemediğiniz için saolun daha bu konuda sizlere çok teşekkür ediyorum böle bi siteye kurduğu içinde adminlere çok teşekkürler gerçekten baya bi faydalı...
Bakıcı kuş beslemek işte böyle durumlar için gerekli.Eğer sende yeteri kadar bakıcı olsaydı yavruyu onların altınakaydırır ve kaybetmezdin.ben böyle durumlarda yavruyu kaybetme riski varsa alıp bakıcı altına koyarım ona baktırırım.
Bakıcı beslemek her ne kadar maliyeti artırır görülse de ben seviyorum yavru yu öldürüp alıp çöpe atmak bana çok koyar ondan bakıcıların yediği yeme acımamam.damızlıklarımda fazla yıpranmaz.