Yavrumun kafasını Gagalamışlar , Bakarmısınız Lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sinnis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Sinnis

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Murat son
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Diğer
Selamın aleykum öncelikle bütün kuşçu abilerime kardeşlerime arkadaşlarıma selam ederim

Arkadaşlar bugun saat 5:30 sularıydı kümesimi açmaya gittim , Baska yavrusunu ( 2 Haftalık bir Yavrudur ) Follugunda deyilde kümesin ortasında buldum , Hayvann kafasına gaga darbeleri atmışlar baya bi kanamış hayvan kötü görünüyordu , aldım onu eve getirdim Bi abimizin Tavsiysyle Pamuga az kolanya döküp kanamayı durdurmaya çalıştım , Arkadan yemi Az kırıp Hayvanın agzına sokdum ve Baktım olcak gibi deyil annesinin yanına geri brıakıtım götürdüm , Bi abimiz diyoki annesi yapmaz onu Başka bir güvercin zarar vermiştir diyo , Yalnız beni endişelendiren Yavru kümesin ortasındaydı Yuvasına geri koydum Annesi ile babası bakarmı tekrar acaba Cok endişeliyim üstelik ilk aldıgım yavru , 2. yavrum 3 - 4 günlükken ölmüştü

Abilerim , Arkadaşlarım , kardeşlerim Lütfen Bana briaz Yardımcı olurmusunz :hungur:

büyük ihtimal yuvadan kendi atlamıştır ve kümesteki diğer kuşlar dövmüştür. çünkü özellikle erkek güvercinler başka güvercinlerin yavrularını döver hatta öldürebilir. yuvasına geri koyunca anne-babası büyük ihtimal bakmaya devam eder.yavruları yuvalardan düşmemesi için önüne tahta çakın veya tel takın. tabi anne-babanın gireceği kadar boşluk bırakın. diğer bölümlerde örnek yuvalar var bakabilirsiniz. inşallah yavrunuz iyileşir ve büyür.

Hocam göstermiş oldugun ilgiden dolayı çok teşekkür ederim , Yavru öldü ama herşeyin hayırlısı makbul derler ya vardir bi hayir ama ilk aldıgım yavruydu büyüsün isterdim

Kardeş erkekler dişiyi eş almaya ikna etmek için genelde yapar girer folluğa yavruyu öldürür..Normal bir durum daha dikkatli olmaya çalış..

Kümesteki yuvalıkları taban ile dört parmak aralık bırakmak lazım tabana düşen yavru oraya kaçsın, diğer kuşlar giremez oraya.

ya pek alakası yok ama ben 1 senedir aynı kuslardan bi türlü yavru alamıyorum yardım lütfen

Geri