yavrunun bacaklarında sorun var mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan civcivcikkk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
nur yavaş
Meslek
muhasebeci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar bacakları hep böyle duruyo bu normalmi

Ekli dosyalar

• P1442_20-06-12.webp
    P1442_20-06-12.webp
    776 KB · Görüntüleme: 985
  • P1439[02]_20-06-12.webp
    P1439[02]_20-06-12.webp
    738.8 KB · Görüntüleme: 917
Bacakları normal değil maalesef. Sanırım altındaki ot az gelmiş Oval olmamış yuva ve bu hale gelmiş. Yavruların ota tutunması lazım tutunamayınca anaç kuş üzerine oturunca yana doğru açar bacakları.

Şu konuda detaylı bilgi var herkes başından geçenleri, kendi yaptıklarını paylaşmışlar. Tecrübeleri okuyarak neler yapabileceğinize bakabilirsiniz.
Geçmiş Olsun.

guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/guvercinlerin-ayaklarinin-yamulmasi-yavru-guvercinlerde-yuruyememe-t1206.html

öncelıkle geçmiş olsun.

bır bez parçasıyla(ip olmasın dıkkat edın) iki ayağın dirsek üstünden bağlayın.ayaklar arası mesafe normal bir yavrunun ki kadar kalsın..yanı kuş ayakları üstünde durabılsın.o şekıl birkaç gün beklesın.ama sıklıkla kontrol edın ayak şişip kangren olmasın..gevşek bağlayın...birkaç gün kaldıktan sonra açın..düzelecektır..

Arkadaşım öncelikle teşekkürler bunu paylaştığın için.3 4 gün önce siteyi gezerken senin sorununa rastladım konuyu okudum ve diğer arkadaşın cevabını okudum.1 gün sonra yumurtalarımdan biri çatladı ve yavru çıktı.Bugün yavruya bakarken yavrunun bacaklarında açıklık olduğunu farkettim.Hemen biraz çer çöp toplayıp yavrunun yanına koydum ve açıklık kapandı.Eğer senin bu paylaşımın olmasaydı ben bunu farkedemez ve önlemimi alamazdım.Teşekkürler...

ya bu sorn bndede var bi kuş vardı aynn böyle attm zaten sende at yaşamaz büyürse bile yem yemz yeme düşünce bu çok kötü olmuş bnm ki tek bacagında vardı ve bu kadar degildi..

mkat45' Alıntı:
ya bu sorn bndede var bi kuş vardı aynn böyle attm zaten sende at yaşamaz büyürse bile yem yemz yeme düşünce bu çok kötü olmuş bnm ki tek bacagında vardı ve bu kadar degildi..

öyle ne yazikki dedigin gibi zor her kisi bu isin üstesinden gelemez abi.
Büyügümüzsün sen var ol.

Bende beceremedim hakki rahmetine kavustu cok cabalamama ragmen.(konumu bul cekirge)

Ama her ne olursa olsun söyle senin yazdigin gibi konunu sonuna
bi kuş vardı aynn böyle attm zaten sende at yaşamaz büyürse bile yem yemz
Diyemedim
icimde kalmis tebrik ederim

Zor da olsa tecrübe edinmek için herkes elinden geleni denemeli bence.
Bende vardı attım sende at! gibi bir düşünce kesinlikle olmasın kimsenin aklında bence. Çünkü oda bir canlı. Nasıl başlarsa öyle gider. Bunun gözü görmüyor atayım, ayağı yamuk atayım, uçmuyor atayım diyerek gider. En azından öldüğü zaman elimden geleni yaptım, yaşamadı demeli insan. Hem bakarsın düzelir güvercin senin içinde tecrübe olur.
He baktın gerçekten düzelmiyor hayvanda çile çekiyor sürünüyor, hayvana eziyet etmemek için bir yolunu bulursun.

öyle ne yazikki dedigin gibi zor her kisi bu isin üstesinden gelemez abi.
Büyügümüzsün sen var ol.

Bende beceremedim hakki rahmetine kavustu cok cabalamama ragmen.(konumu bul cekirge)

Ama her ne olursa olsun söyle senin yazdigin gibi konunu sonuna
bi kuş vardı aynn böyle attm zaten sende at yaşamaz büyürse bile yem yemz
Diyemedim
icimde kalmis tebrik ederim[/quote]

aynn aynn ;)

Geri