Yavrunun biri yavaş gelişiyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan greenarmy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

greenarmy

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
fahri köseoglu
Meslek
serbest meslek
İlgi Alanı
Kediler
mrb arkadaşlar benim yavrular çıktıktan sonra bir haftalık olunca biri gelişmiyor bunun nedeni sizce neler yardımcı olursanız sevinirim...saygılar sevgiler...

Bana kalırsa ana ve babanın bakıcıklık durumu yada hayvan hastalanmıs olabilir

mrb şunuda eklemek isterim bu sadece bir çift kuşa özgü degil hepsinde aynı sorunu yaşıyorum biri 1 hafta olduktan sonra tüyleniyor ancak gelişmiyor..saygılar sevgiler...

bir çok nedeni olabilir..
-yavrulardan biri erken cıkmıstır dogal olarak diğer yavruya göre daha baskındır..anneden babadan yemi daima büyük yavru alır..
-kümesinde böcek olabilir..böcekten kastım yavruların üzerine bak yavrunun kanını emerler ve gelişmesini önlerler..eğer böyle birşey varsa tozlar satılıyor kuscularda..al kullan sorunu halledersin
-son olarakta anne ve baba 2 yavruya bakamayabilir..sunu unutmaki sen anne ve babaya ne kdr bakarsan onlarda yavruya o kdr bakar.iyi bakıyorum kuslarıma diosan sorunu yukarda saydıklarımda ara..

slm bilader aynı dert benim kümestede var bu sezonun ilk 18, 20 yavrunun 6,7tanesi ayakta kaldı çoğu zaten ilk yumurtaları olduklarından ferik kuşlar genelde(hepsi değil)ilk yumurtaya yatıyo 2.ci yumrta çıkana kadar gelişmiş oluyo genç arkadaşların buna dikkat etmesi lazım bi sorunda yavrular daha yeme vurmadan tekrar ense yapıp yumurtlamarı eğer buda oluyosa alın yumurtaları yatmasınlar adam gibi baksınlar yavrulara,diğerbi hususta var ama çözemedim takdiri ilahi olması lazımki bakıyom yavruya sağlam kustukları halde diğerinin 2haftada 6,7de biri kadar kalıyo daha bugün yine ölmüş duman cücük kardeşi yanında yatıyo yaşıyo sanıyo belkide :hayir: kimine su kusmamışlar öyle gidiyo insan üzülüyo tabi olmasa teke yatırın tekinide alın ucuza kötü kuşu yatsın hem iyi kuşu çoğaltmış hemde, kötü oynayan kuşları bu şekilde islah etmiş olursunuz benim gibi saygılarımla...........

Merhaba arkadaşlar kışın bu tip sorunlar herkesin başına geliyor.Kümesleriniz sıcak değilse kışın kuşlarınıza yavru için yormayın bosuna hayvanları küstürmeyin.Hava soğuk oldundan kuş 1. yumurtayı atıyor 2. yumurta arasında gun farkı oluşuyor.Sonra yumurtadan çıkan kuş gerekli mayayı alamıyor.Birde kuşlara gerekli yem takviyesini yapamıyorsak yavrular bakımsız cılız kalıyor.Özellikle kışın yavru almak için bakım korunma yemleme çok düzenli olması gerekiyor.Gerekli bakım olmazsa kuş kendine bakamıyor yavruya nasıl baksın.Birde sürekli yavru alınan kümeslerde kuşlar bazen yavru bakmaktan bıkıyor artık bunuda gerekli vitamin minarel takviyesiyle aşabiliriz saygılar.

Bu sorunun sebebi kuş ikinci yumurtayı 1 gün sonra yumurtluyo ve ilk yumurtadan çıkan yavru baskın oluyo çözüm basit ben kuş ilk yumurtayı yumurtlayınca altından alıp pazarlarda satılan sahte yumurtalardan koyuyorum ikinci yumurtayı yumurtlayınca sahteyi alıp kendi yumurtasını koyuyorum böylece yavrular aynı gün hatta aynı saatte çıkmış oluyolar ama yumurtayı güzel bi yerde saklamak lazım ki kırılıp çatlamasın.Sahte yumurta bulamayanlar öbür kuşların yumurlayıp cılk olan yumurtaları kalemle işaretleyip kullanabilirler.

Yanık kalan yavrulara yavru hapları var piyasada ben onlardan kullanıyorum ve yanık yavruya o haplardan yutturuyorum ve eşinle aynı buyukluge ulaşıyor bu hapları ya sabır özcan var o satıyo ve evcililaç.com dan bulabılırsın en son 400 tane hap 15 ytl di almanı tavsıye ederim hem yavrulara vıtamın takvıyesı oluyor ve yavruların gelişmesi daha güzel oluyor selamlar .

aynısı bende oldu ağızımla kendim yem veriyorum sıcak tutuyorum ayrı bir yerde besliorm sizce yavruya bişey olurmu

YAVRULARINIZ NEDEN GELİŞMİYOR.. ÖNCELİKLE KÜMES TEMİZLİĞİ PARAZİT VE MİKROP DEZENFEKTESİ,KÜMESİN GÜNEŞ VEYA EN AZINDAN IŞIK ALMASI GEREK( KUŞLARIN, DOĞAL OLARAK GÜN IŞIĞI İLE UYANIP GÜN BATIMI İLE DİNLENMEYE ÇEKİLMELERİ GEREK) VE EN ÖNEMLİSİ YUMURTALIK YANİ FOLLUK BÜYÜKLÜĞÜ..ANAÇ KUŞLAR FERAH FERAH YAVRULARINI BESLEYİP BÜYÜTEBİLECEK... KENDİ KÜMESİMDE HER FOLLUK(YUMURTALIK) 60CM GENİŞLİK 55CM BOY 70 CM DERİNLİK.. BU SİSTEME GEÇDİKDEN SONRA BÖYLE BİR ŞEY HİÇ BAŞIMA GELMEDİ.. TÜM YAVRULAR BÜYÜYÜP GELİŞİYOR.. HATTA ''KUŞLARIM DAN BİR KESİT'' BAŞLIKLI AÇMIŞ OLDUĞUM KONUDA TOPLU OLARAK ÇEKİLEN BİR FOTODA FOLLUKLARIMINDA BİRKAÇI GÖRÜNMEKTE.. HERKEZE BOL YAVRULU BİR İLKBAHAR DİLERİM.. SELAMLAR..

Geri