Yavrunun gagasına bakıp rengini belirlemek...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Bazı ustalarımız özellikle taklacılarda yavrunun gagasına bakıp ilerde hangi renk olacağını söyleyebiliyor. Acaba bu nasıl oluyo? Acaba sitemizde de varsa böyle ustalarımızdan bizide bilgilendirebilir mi? (Bilgi paylaştıkça çoğalırmış (: )

.........SİNAN ÖZTEKİN..........

üstad olmak bizim neyimize fakat bilgilerimi söylemek istedim bunu söyle anlatayım:
siyah gagalı bir kuşa tutupta beyaz diyemeyiz, yavru siyah gagalı annesi arap babası beyaz işte böyle anlaşılıyor...
örnek:benim miskim ve çakmaklımın yavrusunu sarı kafa çakmaklı sandım fakat gagasına bakmayı bir büyüğümden öğrendim ve gagası açık renkli olduğu için miski olduğunu anladım...
buna bakarsak anlarız eğer yavrunun gagası koyu renkli ise yavru koyu renkli olur açık renkli ise açık renkli olur...
eğer bir faydam dokunduysa ne mutlu bana...

esesli26' Alıntı:
anasinin babasinin rengine bakipta söylüyor olmasınlar sakin :) ilkez senden duyuyorum

Hayır.. Yavrunun gagasına bakıp daha sarı tüylüyken mesela bu kuş mavi olacak yada siyah olacak diyorlar...

........SİNAN ÖZTEKİN.........

silik dumanlı' Alıntı:
üstad olmak bizim neyimize fakat bilgilerimi söylemek istedim bunu söyle anlatayım:
siyah gagalı bir kuşa tutupta beyaz diyemeyiz, yavru siyah gagalı annesi arap babası beyaz işte böyle anlaşılıyor...
örnek:benim miskim ve çakmaklımın yavrusunu sarı kafa çakmaklı sandım fakat gagasına bakmayı bir büyüğümden öğrendim ve gagası açık renkli olduğu için miski olduğunu anladım...
buna bakarsak anlarız eğer yavrunun gagası koyu renkli ise yavru koyu renkli olur açık renkli ise açık renkli olur...
eğer bir faydam dokunduysa ne mutlu bana...

Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Bu kadarını senden öğrenmiş olduk, acaba daha kesin bilgiler verebiliyormuyuz.

...........SİNAN ÖZTEKİN.............

gaga renginden kuşun nasıl olacağını kelebek ırkında kestirmek kolayldır.balıkesir karakuyruğunun yumurtadan çıkan yavrularının gagasının ucu siyah ise karakyurk, beyaz ise sütbeyaz dır, yada bunu karabaş,mavibaş, bu tür kafa kuyrut türlerinde kestirilebilir. ama sanırsam oyun kuşlarında,taklacılarda yavrunun gagası rengini belli edemez.

esesli26' Alıntı:
anasinin babasinin rengine bakipta söylüyor olmasınlar sakin :) ilkez senden duyuyorum

Anasının babasının rengine bakıp, yavrunun rengi tahmin edilemez.. eğer ilk defa yavru alıyorsan

Arkadaşımızın bahsettiği gibi yavru yumurtadan çıktığı anda gaga ucunda rengini belli edecek özellikte bir renk vardır bu trakya yerlisi kuşlarda gayet belirgindir ama farklı cinslerde nasıldır bilemiyorum örneğin kırmızı renkli olacak bir yavrunun gaga ucu kırmızı renklidir siyah renkli olacak yavrunun gaga ucu hafif siyay renklidir

Selamlar.Yavrunun rengini kuslarini iyi taniyanlar belki tam olarak kestirebilir fakat gördügüm kadariyla,gagasi beyaz ve sari tüyleri az olan yavrular acik renkli,gagasi koyu ve sari tüyleri cok olan yavrular koyu renkli oluyor.arap mi gök mü sari mi tam bilebilmek icinde ana baba ve soyu tanimak lazim derim.Kalin saglicakla.

Herkese cevapları için çok teşekkür ederim. Sayenizde bizlerde artık az çok bişeyler tahmin edebileceğiz. Tekrar tekrar teşekkürler...

........SİNAN ÖZTEKİN..........

selamlar bende beslediğim ak çopurlar için konuşayım gaga rengi ve tırnaklar belirleyici oluyor 4 adet yavru aldım ve koyu renkli yavruların tüyleri ve gagaları tırnakları hep koyu renk oldu.

Peki belirli bişey var mı? Yani: Mesela şu ırklarda gagaya bakarak tahmin yapılır diyebiliyormuyuz?

...........SİNAN ÖZTEKİN............

Geri