Yavrunun Gelişememe Problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RequeNN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

RequeNN

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Berkay
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Yavrular çıkalı. 9 Gün oluyor 1. Yavrunun şuan tüyleri çıkmaya başladı ama diğeri neredeyse hala ilk çıktığı günkü gibi ama tıka basa doyuruyorlar maşallah çokta hareketli ancak bir türlü gelişmiyor.Sorun ne olabilir?(Gözleri Açık)

ŞİMDİLİK BÜYÜK SIKINTI YOK BENCE..BERKAY..

İLERİDE BELKİ BAŞKA KUŞLARIN ALTINA SÜRMENİ ÖNEREBİLİRİM..KÜÇÜK OLANI.

yok abi diğeri büyüyünce bu küçüğe ezmesin niye ufak kaldı bu yavru onu anlayamadım ben sadece ?

YUMURTADAN 1-2 GÜN GEÇ ÇIKMASI OLABİLİR..

olamaz abi diyorum ya sana ilk çıkanın tüyleri gelmeye başladı diğeri hala ilk günkü gibi ama her akşam baktığımda kursakları dopdolu.

İÇ PARAZİTLER VE KURTLAR OLDUĞUNDA YAVRUYU ZAYIF BIRAKIR..

KAKASINI BİR KONTROL ETMENİ ÖNEREBİLİRİM..

AAynısı benımde basıma geldi 2 yavruda yanık kaldılar bir müddet sonra ölüyorlar yaşamıyorlar çok hareketli oluyorlar ama ölüyorlar bir müddet sonra.

Bugün 9. gün ama bi sorun yok zaten ölmesi %100 ihtimal gibi bir şey. Çünkü diğeri hepten büyüdü annesinin babasının üstüne atlmaya başlar yakında o arada yavru ezilir ölür zaten.Benim merak ettiğim sebebi ney acaba.(denk gelirse başka yavrusu olanın altına atmayı düşünüyorumda) ordada gelişmez sanırım

Ayni sorun bende de var resimde cekmistim resmen icindeki yemler görünüyor.
Birisi iyice tüylendi öbür olani kücük kaliyor.

Bunun kötü yani ne yazikki büyüme ciddi bir sekilde geriliyor hayvan tüyleri ciksada halen bebek gibi geziyor.
Elimde 3 aylik yavru var bir türlü büyümedi ucma becerisini gelistirdi ama ne yazikki icerde ucuyor.

Aklima havalar sicak oldugu icin vucut tüy gelisimini hizlandirmiyor.

Türker abinin dedigi gibi ic parazit ihtimali cok yüksek.
Temizlik yapiyorum ama bu son yavrular anasi babasi köseye kutuya yumurtladi etrafta pis oldu temizlenmiyor,yerinden kaldiramiyorum.
yavru var disari yapiyor ,yavru var follugun icine yapiyor pisligini.

Bu yavrular icin nasil bir ilac önerebilirsiniz.
Mümkünse evde yapilacak türden olursa sevinirim.ben arasira kum döküyorum ama fazla sürmüyor batirmalari.

Acaba kücük hap kadar sarimsak kesip versem bir sey olurmu.

Ekli dosyalar

• yavru cilak.webp
    yavru cilak.webp
    14.2 KB · Görüntüleme: 904
Sevgili Mechelen sanırım yavrunun sindirim sistemi yeterince iyi çalışmıyor bunun için sindirim sistemini düzenleyeyici probiyotik ilaçlar var onlardan kullanabilirsin bira mayası katkıları gibi.Evde yapmak istiyorum diyorsan ağzına birkaç damla sirke ve yoğurt suyu damlatabilirsin,sarımsak bu yaşta yavru için asit bakımından tehlikeli olabilir.

Gördüğüm kadarıyla anaç kuşlar büyük taneli yem yiyor haliyle bunu yavruya kusuyor yavru da bunu sindirememiş,anaçlara küçük taneli yem verirsen sindirimi daha kolay olur.

Palet yemi suyla karıştırarak yoğun çorba kıvamına getirip büyük bir şırınga yardımıyla kuşun ağzına da sıkabilirsin yalnız bunu verdikten sonra çok küçük birkaç parça taş atmayı da ihmal etme genelde bu tip kavruk yavrular kışın olur ama seninki ilginç olmuş umarım düzelir.

Mahmut Aktürk vermis oldugun bilgiler icin Tesekkür ederim.
Resimi dün cekmistim.Bu gün yine ayniydi yada eritmemis ve az miktarda vardi.
Hayvanda birde tüy gelismeme var yani kardesi iyi sekilde besleniyor yada bir sorun olmuyor.
Resimdeki kus cok garip böyle bas kismi sanki kel aynak,filizlenme yuvalari bulunmuyor olanlarda kör sari büyümede olmuyor.
Bu sirke ve yogurt suyu isime yariyacak.
Ben söyle bir etrafta aradim ilac bulmak cok zor bir kac tane var oda tüyler renklerini acmak icin,yumurtali vitaminler
bunlari sularina ekliyorum, diger sitede bulunan hic bir ilac yok ya Túrkiyeye özel yada ilac ismi degisik

Kendim besleyim dedim oda olmadi büyük siringa ile denedim hayvan zorla kursagina basmak zorunda kaldim yoksa yemiyordu cok güc bir durum baktim olacak gibi degil tabiyatin sessizliginde biraktim yasiyan yasadi ölen öldü.
Izin yapacagimda mutlaka bu ilaclardan alip kücük buz dolabinda senelik muafaza edecegim.
O zamana kadar böyle garip durumlarla kasilasacagimdan ne yazikki ölenler kobay olarak akillarimda kalacak.

bendede aynısı var fakat bacakları yamuk dogdu 2yavruda

Bira mayası diyorsunuz depovit ilacı var yavru kuşlar ve yaslılar için çok etkili bnce alın işinize yarar.

Berkin bacakları yamuksa o kuşlar ölür. annesi çok çöp toplamadıgı için yavrular yumurtadan çıktıgı gibi bir yerlere tutumazlarsa eger ayagı dışarda kalır düz kalır o şekil olur kaynar...

şu sorununun kesin çözümünü bulup ortadan kaldırmak gerek.Ufak yavruya bende müdahale yapamıyorum.Gaga ufacık.

BİSKÜVİ VE PALET YEM KARIŞIMI

Beslemede bir problem yok annesi babası gayet iyi bakıyor ancak gelişmiyor.

ufak yavruya yem , ilaç vb şey vermeyi denemedim abi hiç ama bakarım bundan sonra.

yavrularımdan teki öldü :(

Bende tam onu yazıcaktım bu aksam benimkide öldü sanırım diğer büyük yavrunun altında kaldı.11 gündür yaşıyordu.

İkinizede geçmiş olsun.Çok fazla canınızı sıkmayın olur böyle vakalar 2 ay önce benımde 2 yavrumda oldu yanık büyüdüler ve öldüler.Sonuçta beslediklerimiz canlı ölümde olacak kalımda..

Saol mehmet abi saygilarimla bb

bu yavruların ana ve babası salmonella virüsü taşıyor.Ana babanın hastlıksız gibi göründüğüne bakma o seni aldatır.Bu hastalık ana babadan yumurtaya geçer ,ya yavrular çelimsiz doğar geç gelişir (Birisi veya ikisindede olabilir ) yada yumurtadan bir tanesi çıkamaz yumurtada ölür.Bu gibi durumda ana babaya salmonella tedavisi uygulamak lazım.ondan sonra yavru almak daha sağlıklı.
Şu durumda küçük kalan yavru yakında ölür .Sağlıklı gibi görünende daha sonra küçük bir hastalıkta ölür veya ölmese bile hiç bir zaman sağlıklı performans vermez.

YAVRU GELİŞEMİYORSA;
ANNE- BABA SALMONELLA TAŞIYICISI OLABİLİYOR
E-COLI (KOLİ BASİLİ ) NE DİKKAT
BARSAK KURT VE PARAZİTLERİNE DİKKAT EDİYORUZ.

Trichomoniasis, dünyada güvercin sürülerinde büyük kayıplara yol açan bir hastalıktır.

Patojen

Trichomonas gallinea, tek hücreli, kendiliğinden üreyen bir parazittir. Nerdeyse tüm güvercinler, gaga ve boğazda yaşayan trichomonadı taşırlar. Hasta olan güvercin dışkı ve tükürükle parazitleri yayar. Yetişkin güvercinler, yavru beslerken hastalığı geçirirler.

Hastalığın Semptomları

Yavrularda ve yetişkinlerde, canlılıkta önemli bir azalma, uçma isteksizliği, ishal ve boğazın kızarması görülür. Hastalık geliştikçe damak mukozasında sarı noktalar oluşur, bunlar daha sonra sarı tortulara dönüşür. Kanama riski olduğundan tortuları koparmamak gerekir. Hastalıklı kuşun yavrusunda göbek bağı enfeksiyonu ve takiben iç organlara sıçrayan çıbanlar oluşur. Yavrularda 10-14 günlükken keskin kokulu sıvı dışkı ve geç gelişmenin ilk belirtileri gözlenir.

Hastalığın Tanımı

Yaşayan ya da yeni ölmüş güvercinin boğaz mukozasının mikroskobik incelenmesinde ortaya çıkar. Kadavrada ölümden sonra 20 saate kadar patojeni görmek mümkündür.

Hastalığın Tedavisi

Trichomonadlar tanımlandığında tüm sürü chevi-col+ ile tedavi edilmelidir. Su tüketimi artarsa (sıcak yüzünden) ilaçlı suya ek yapılmaz. İlaçlı su tüketildiğinde yeni, taze karışım yapılır. Tedavi boyunca banyo suyu konulmaz.

Benzer Durumlar

Yetişkin güvercinlerde boğazın içindeki beyaz noktalar trichomonas değildir. Beyaz ve sarımsı gri arasındaki nodüller aslında salyaya aittir ve zararsızdır. Kanama riskine karşı oynamamak gereklidir.
Trichomonas boğazdaki sarınoktalar dışında başka semptom göstermez
Boğazdaki tortular trichomonas, gaga kenarındaki yaralar frengi hastalığından kaynaklanır.

ALINTI

muhamnet' Alıntı:
Trichomoniasis, dünyada güvercin sürülerinde büyük kayıplara yol açan bir hastalıktır.

Patojen

Trichomonas gallinea, tek hücreli, kendiliğinden üreyen bir parazittir. Nerdeyse tüm güvercinler, gaga ve boğazda yaşayan trichomonadı taşırlar. Hasta olan güvercin dışkı ve tükürükle parazitleri yayar. Yetişkin güvercinler, yavru beslerken hastalığı geçirirler.

Hastalığın Semptomları

Yavrularda ve yetişkinlerde, canlılıkta önemli bir azalma, uçma isteksizliği, ishal ve boğazın kızarması görülür. Hastalık geliştikçe damak mukozasında sarı noktalar oluşur, bunlar daha sonra sarı tortulara dönüşür. Kanama riski olduğundan tortuları koparmamak gerekir. Hastalıklı kuşun yavrusunda göbek bağı enfeksiyonu ve takiben iç organlara sıçrayan çıbanlar oluşur. Yavrularda 10-14 günlükken keskin kokulu sıvı dışkı ve geç gelişmenin ilk belirtileri gözlenir.

Hastalığın Tanımı

Yaşayan ya da yeni ölmüş güvercinin boğaz mukozasının mikroskobik incelenmesinde ortaya çıkar. Kadavrada ölümden sonra 20 saate kadar patojeni görmek mümkündür.

Hastalığın Tedavisi

Trichomonadlar tanımlandığında tüm sürü chevi-col+ ile tedavi edilmelidir. Su tüketimi artarsa (sıcak yüzünden) ilaçlı suya ek yapılmaz. İlaçlı su tüketildiğinde yeni, taze karışım yapılır. Tedavi boyunca banyo suyu konulmaz.

Benzer Durumlar

Yetişkin güvercinlerde boğazın içindeki beyaz noktalar trichomonas değildir. Beyaz ve sarımsı gri arasındaki nodüller aslında salyaya aittir ve zararsızdır. Kanama riskine karşı oynamamak gereklidir.
Trichomonas boğazdaki sarınoktalar dışında başka semptom göstermez
Boğazdaki tortular trichomonas, gaga kenarındaki yaralar frengi hastalığından kaynaklanır.

ALINTI
Tedavi için Ronidazole 40 kullanılabilir

Geri