Yavrunun Kafası Davul Gibi Şişti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tuğbek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Tuğbek

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tuğbek Demir
Meslek
Serbest Meslek
İlgi Alanı
Merhaba, benim 15 günlük bir yavrum var, herşey normal giderken bir sabah kalktığımda yavrunun tüğlerini kabarttığını gözlerini kapatıp pısmış bi şekilde durduğunu gördüm bu 2-3 gün bu şekilde sürdü ve az önce yavruyu muayene ettiğimde yavrunun kafasının (boyundan yukarısı komple) davul gibi şiştiğini gördüm 10 senedir güvercin besliyorum daha önce böyle birşey hiç başıma gelmemişti. Yavrunun kafası şuan komple şiş davul gibi yetişkin bir kuşun kafası gibi oldu ve derisi kırmızı oldu şuan yavruyu diğer kuşların yanından ayırdım kendim besliyorum. Bu nasıl bir hastalıktır, tedavisi nedir yardımlarınızı bekliyorum, iyi günler dilerim.

Bu arada kuşun cinsi azman ve bango kırığı.

Ayrıca bu çiftten 2 yavru almıştım diğeri hasta olandan daha sonra yumurtadan çıkmasına rağmen şuan öbürünün 2 katı ve sağlıklı bir yavru oldu(başka bir çift bakıyor) hasta olan ise büyümesi durdu ve bir süre önce ağzını açıp açıp kapatıyor burnu tıkalıymış gibi sesler çıkarıyordu şuan o sorunlar geride kaldı ama yavrunun gelişmesi durdu erimeye girdi diyebilirim.

AGIZ ICINI GOSTEREN BIR FOTO GONDEREBILIRMISIN..

Yavru öldü malesef, ağız içi normaldi.

GECMIS OLSUN DILEKLERIMLE

İlginizden dolayı teşekkür ederim.

Geri