Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ağzımla yem veriyorum sıcak tutuyorum 2. gundeyim görünürde bir sorun yok yavru 8 gunluk bişey olurmu kuru buğdayı hazmedermi kursağına düşüyor verdiğim yem görüş ve önerileriniz bekliyorum
bende bir yavruya kendim bakıyorum. İlk zamanlarımda bende öyle yapıyordum ama daha kolay bir yol keşfettim. İnce bulgura su katıp kaynatıyorum. Soğuyana kadar bekliyorum ki şişsin şişeceği kadar sonra yavrunun kursağında şişmesin. Ondan sonra o soğuyup iyice şişince birazını alıyorum ılık su ekliyorum (yavruya zarar vermeyecek kadar sıcak). Kıvamını çorba gibi yapıyorum ve bir ufak yumurta poşetine koyuyorum. Yumurta poşetinin bir köşesi delik= yemin orda kalmasını sağlıyorum yavru ordan ağzını sokup yiyor. Şu an benimki 23 günlük oldu maaşallah bayağı büyüttüm..
Bence benim yaptığım gibi yap kolay oluyo hem hayvan kendisi yiyor..Hem yarın öbür gün o kuş 15 buğdayla doymaz, tek tek onunla uğraşılmaz.. Birde bak: kuşçularda falan biberon oluyor; kuş biberonu... Benim dediğim mamayı ona koyup verebilirsin...
Birde yemi fazla verirsen yavru ölür, verdikçe o yer; ayarlamayı kendin yapacaksın.. Kursağına bak aşırı şişmesin, sık sık doyur fazla doyurma bence.. Ben öyle yapıyorum..
arkadasım eger eczaneden bebek maması alırsan onu suyla karıstırıp şırıngayla verebilirsin yada biraz daha ucuz olsun dersen arı mama diye bir sey var onu alıp bırazda ıcine mısır unu katarak yine suyla karıstırıp verirsen hem hazmetmesi kolay olur hemde daha iyi beslenmiş olur gerci burda kucuk yavrular icin ozel mama satılıyor eger ordada bulabilirsen onuda tavsiye ederim şu an ben 5 yavruyu bu mamayla bakıyorum buyuk şırınga kullan ucuna serom lastıgı tak yavrunun kursagına kadar sok sonra şırınga edersin umarım yaşatırsın yavrunu bu dediklerimden birini yaparsan dahada cabuk buyuyor yavru mumkunse gunde 2 defa yap saygılar