yavrunun yem yemesiyle ilgili

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emre37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

emre37

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yunus Emre BEKTAŞ
Meslek
askerde!!!
İlgi Alanı
merhaba arkadaşlar benim yavru 32 günlük oldu hala babası beslemeyi bırakmadı yeme düştü kendisi yem yiyebiliyo ama yinede babası ona bakmayı bırakmadı ayırdım ama unutmadı bi türlü şimdi tekrar yumurtladı dişi yatmaya başladı bi sorun olurmu acaba bide ne yaptıysam yavruya su içiremiyorum kafasını suluğa sokun diye yazıyo yapıyorum ama yok içmiyo kendisi babası kursağında verdiğinden susamıyo herhalde diye düşünüyorum... yapmam gereken bişey varmı acaba????

Selamlar.45 günlük olana kadar beklemelisin.Muhakkak öğrenir su içmeyi.Dişide yumurtladı demişsin zaten erkek yumurtaya oturdukça yavruda kendi başının çaresine bakmak zorunda kalır.Telaşlanmana gerek yok.Saygılar...

BEnce siz ellemeyin. Baba zaten yakında bakmayacaktır ona hatta dövmeye bile başlayabilir. Ama yinede yavruya suyun yerini arada bir gösterin öğrensin. Belkide siz görmeden içiyodur suyu. Ama nolur nolmaz siz suyun yerini gösterin o zamanla alışır ...

yok benden habersiz içtiğini sanmıyorum suyun yerini biliyo sürekli yanında içsinler suyu diye yemlerken suyu yavrunun yakınında bi yere koyuyorum... yardımlarınız için sağolun...inşallah sorunsuz büyür ilk yavru büyütüşüm ....

Benim yavrular 36 gunluk iken babalari tarafindan yemleniyordu , anasi yumurta koymustu tekrar(tipa tip senin durumun) ama ben yumurtalari altindan cektim anasini baska birisine verdim.Kuslar hem kendileri yiyordu hemde babasi tarafindan besleniyordu ve dedigin gibi su icmiyorlardi.Yalniz anasini verdikten 1 gun sonra yani 37 gunluk olduklarinda kendileri yiyip kendileri su icmeye baslamislardi.Yani meraklanicak hicbir durum yok , icini ferrah tut kuslara kimse kusmazsa bile kendileri en yakin zamanda su icmeyide ogreneceklerdir.

Yavrular 25 gunlük oldugunda kendileri yem yıyebıldıklerı halde anne ve babasından da yem yemek ısterler. Anne ve babası da iyi bakıcıysa yem yedırırler.

Ancak ben yavrular yem yemeye başladıkları anda yuvadan ayırıyorum. Ayrı bı yuvam var yavrular ıcın oraya koyuyorum. Suyun içine başlarını 1-2 defa kendım sokuyorum sonra kendılerı sularını ıcıp yemlerını yıyorlar.

yalnız son 2 yavrum nedense Kenevir'i cok sevdıler. önlerinde, bugday, akdarı vs gibi yemler olmasına ragmen öncelikle keneviri yıyorlar. ( sanırım daha kucuk ve yemesı kolay oldugu ıcın) veya hoşlarına gıttıgı ıcın.

Geri