YAVRUSU OLAN GÜVERCİNİN YUVA YAPMASI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uetekin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

uetekin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ümit engin tekin
Meslek
öğretim görevlisi
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar güvercinimin 15 günlük yavruları varken tekrardan yuvalığa ot taşıyıp yatmaya başladı. Bu normal mi? yumurtlarsa yavruları kim doyuracak aklıma bu düştü bilgisi olan varsa tecrübelerinizi bekliyorum.

Zaten böyle olması lazım yavru o cıvarlarda yenıden yumurtlarlar yavruya bakarlar ona yıne rahat olun siz iyi günler

canavar109' Alıntı:
Zaten böyle olması lazım yavru o cıvarlarda yenıden yumurtlarlar yavruya bakarlar ona yıne rahat olun siz iyi günler

bilgin için teşekkürler...Gördüğüm kadarıyla yumurtanın üstünden kalkmadıkları için nasıl yem verecek diye düşünüyordum, içimi rahatlattın sağolasın.

Kafana takma abi kendı hallerıne bırak suan hersey yolunda kusların olması gerekenı yapıyo 24 saat boyunda yumurtada yatmıyolar 1 2.sı de 1 ı yatıyo oburunun ısı ne bırakta doyursun İyi akşamlar

yuvayı kızıştırıp tekrar yumurtlamaları 10-15 günü bulur, bu 10-15 gün zarfında yavrular tüylenir, dişi yumurtladıktan sonra ilk yavruları büyütme işi erkeğe kalır, tamamen tüylenip yeme düşene kadar erkek besler yavruları. Yeme düştüklerinde de diğer yumurtadaki kuşlar çıkar, Ortamı bozmadığın sürece kuşların anladığım kadarı ile damızlık kuşlar, ve bu şekilde sürekli çoğalmaya devam ederler..

FeLix_' Alıntı:
yuvayı kızıştırıp tekrar yumurtlamaları 10-15 günü bulur, bu 10-15 gün zarfında yavrular tüylenir, dişi yumurtladıktan sonra ilk yavruları büyütme işi erkeğe kalır, tamamen tüylenip yeme düşene kadar erkek besler yavruları. Yeme düştüklerinde de diğer yumurtadaki kuşlar çıkar, Ortamı bozmadığın sürece kuşların anladığım kadarı ile damızlık kuşlar, ve bu şekilde sürekli çoğalmaya devam ederler..

dediğiniz gibi şu an erkek bakıyor yavrulara dişide yumurtaların üzerinde duruyor. yavruların önüne muhabbet kuşu yemi koydum bugün baktım yiyorlar muhabbet kuşu yemini suda koydum ama suyu döküyorlar. bide şöyle bir durum var erkek çakmaklıyla dişi baska çiftleşip yuva yapıyor bunun sakıncası var mı? Ben yuvalarını bozdum aynı türler eşleşsin diye ama yine de ayrılmıyorlar yakında yine yuva yaparlar.

Geri