YAVRUSUYLA ÇİFTLEŞEN MUHABBET KUŞU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gunesim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

gunesim

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
eda güneş
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Merhaba bizim yavru kuşumuzun bir sorunu var kuluçkadaki 3 yavrudan sonuncusu 10 günlük olmak üzere.fakat bacağında ve gövdesinin alt kısmında belirgin kırmızı şişlik var. annesinin ezmiş olabileceğini düşündük yağ ile ovaladık kızarıklık gitsin diye ama pek bir sonuç değişmedi.ayrıca büyük yavrunun ayaklarının çarpık olmasından endişe ediyoruz.internet araştırdığım kadarıyla ayakları bağlamak sabitlemek bir çözüm olurmu büyük yavruda 2 haftalık.bu sorunlu yavru kuşlarımızın babası,annelerinin bir önceki yıl yumurtladığı yavrusu.yani anne kuş yavrusuyla çiftleşti.kuşlarda yuvadan atıldığından itibaren yavruyu yabancı bir kuş olarak görme algısı olduğunu biliyorduk fakat imkanlar gereği yavrular ve anne babayı aynı kafese almak durumunda kalmıştık.çünkü kafesleri ayırsak odaları ayırsak bile birbirlerine sürekli ötüyorlardı bizde çareyi büyük bir kafes almakta bulduk.baba kuşumuzda çok yaşlı olunca genç anne biz farkında olmadan genç erkek yavrusuyla çiftleşmiş.anladığımızdada ayıramadık.yavruları başkalarına vermeyede kıyamadığımızda bakımlarınında bizi zorlayacağını düşündüğümüzden birde anne ve yavrusu çiftleşince aynı batımdan yeni yavru almak istemedik sorun olur diye.ama anne kuşumuz erkek yavrusundan yaklaşık 10 tane yumurtladı ve onları yuvaya almadığımız için kırmak zorunda kaldı.çoğuda döllenmemişti tahmin ediyorum.çünkü baba kuş henüz 1 yaşını yeni doldurdu.en sonunda dayanamadık ve onları aynı kafese aldık.yuva taktık.sonundada 4 yumurtadan 3 yavrumuz oldu.böyle bir bilimsel çalışma daha önce yaşanan bir olay varmı bilmiyorum ama insanlarda olduğu gibi kuşlardada akrabalıktan yakın kan bağından dolayı artı bir sorun yaşanırmı.bu sorunların nedeni bu olabilirmi.çünkü bilindiği üzere muhabbet kuşları renklerini bile anne babalarından alıyor.muhabbet kuşundan anlayan veteriner bulmak neredeyse imkansız.kaldıki yavrusundan anlasın.bulunduğumuz ildeki fakülte ve hayvan hastahanesine gitmeyi düşünüyoruz fakat uzman bulurmuyuz ondanda endişeliyiz.açıkcası korktuğumuz başımıza geldi sanırım.cevaplarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum hayırlı günler.

Yakın kan bağı ve kış yavrularında olur genellikle anneleri yavrular üşümesin diye sürekli üstlerinde yatar erkek kuşta yuvaya girerse bu tür arızalar olur fotografları olsa daha detaylı bilgi verebilirdim.Yakın kan eşleşmesi sonucu insanlarda görülen hastalıkların benzeri muhabbet kuslarında cok gorulur.

annemiz çok hırçın olduğundan yavruları pek elimize alamıyoruz çekip göndereceğim foto.bugün bacaklarına sünger geçirdik.etkili olduğunu duydum..dediklerinizin hepsi bizde oldu.baba genç ve tecrübesiz olduğu için yuvaya girip çıktı.fakat kuluçka boyuncada şimdide sıcak tuttuk yuvalığı kalorifere dayadık.teşekkürler foto eklicem.

Geri