Yavruya hazırladığım mama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canermeral
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

canermeral

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
caner meral
Meslek
uludağ üniversitesi öğrenci :D
İlgi Alanı
Kuşlar
anne ve baba yavruya kusmuyolardı gece gündüz bakıyorum gursak bomboş hayvanın başka kuşlara gidiyodu artık dedim ben bunu elimle besleyim en iyisi vee şuana kadar iyi geldiğimi düşünüyorum yavru için beslemesem çoktan ölücekti ve günahıda benim boynuma olucaktı :) kuşlarımın suyu içinde karışım yapmıştım ama fotoğraflandırmadım bidaki sefer onuda çekerim ama kısaca anlatmak istiyorum :) maydanoz kekik ve naneyi çaydanlıkta kaynatıyorum ve içine limonda ekliyorum sonradan süzerek 5lt suya döküyorum ve çok memnunum ne bir hastalık ne bi pusma maşallahı var yani şuan kuşlarımın :D

Ekli dosyalar

• a1.jpg
    a1.jpg
    452.8 KB · Görüntüleme: 4,214
  • a2.webp
    a2.webp
    220.8 KB · Görüntüleme: 4,401
  • a3.webp
    a3.webp
    198.5 KB · Görüntüleme: 4,410
  • a4.webp
    a4.webp
    219.7 KB · Görüntüleme: 4,393
  • a5.webp
    a5.webp
    473.5 KB · Görüntüleme: 4,594
merhaba,
maydonoz çok faydalıdır ancak her gün kullanırsanız ishal yapabiliyor, dozuna dikkat ediniz. süt de çok gelirse gaz yapar. prebiyotikli bebe bisküvisi de kullanılabilir. arada 3-5 damla bal yerine pekmez veya mesir macunu da kullanıyorum. kefir veya yoğurt + suyu da oldukça faydalıdır. maşallah yavru sağlıklı görünüyor, emeğinize sağlık :slm:

Son düzenleme:
Sadece ırkından dolayı başlığı buraya açmışınız yanlış olmuş çünkü Kelebek bölümünde kuşlar sergilenir.

Mamaya gelince gursak durumuna dikkat et mama çok kuru geldi suyunu eksik etme.
Büyüdümü(3-4 gün sonra) iri darı ve bezelye türü yemler vermeye başla hem yedirmesi kolay hemde besleyici sağlıcakla kal.

Balı fazla kaçırayım demeyin, güvercinlerde sersemlik daha sonrasında baygınlık başlıyor, böyle bir durumda erken farkedip kursağını yıkamazsanız ölümle sonuçlanıyor benim başıma geldi. Bal yerine yavru güvercinler için hazırlanmış tabletler daha güzel güvercinlerin şeker ve tuzdan kesinlikle uzak durması gerek.İnşallah yavrularınızın uçtuğunuda görürsünüz.

Geri