Yavruyu Elle Beslemede Kullanılan Yemler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sipikopat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 31
  • Görüntüleme Görüntüleme 14K

Sipikopat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Halil Öner
Meslek
Öğrenci Muhasebeci Adayı :)
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar konular daha önce açıldı ama cok dağınık başlıklarda ifade edildi. Bu başlıkta sadece hangi yemi kullanıyorsunuz ne sekilde veriyorsunuz onu tartışacağız.

Yağdanlık tekniğini Pipet tekniğini Şırınga tekniğini biliyoruz ama hangi yemı ne şekilde ne kadar sulandırarak vereceğimizi bu konu altında iyice pekiştirelim.

Mesela yavrununuzun anne ve babası yavruya kusmayı bıraktı veya babası veya annesi kayboldu yavruya kusmayı bıraktı veya eşlerden birini atmaca kaptı eş yavruya kusmayı bıraktı. Hangi yemleri veriyorsunuz ve ne şekilde veriyorsunuz bu konu hakkında yardım almak istiyorum benle birlikte bilmeyen kişilerde bu konu hakkında tecrübe kazanacaklardır.

Şimdi tecrübeli arkadaşları bu başlığa davet ediyorum yorumlarınızı bizden eksit tutmayın.

Herkeze Şimdiden Çok Teşekkür Ederim....

Halil ÖNER Antalya / MANAVGAT

valla o taktikleri hic denemedim.mesela benim yavrularin anne veya babasi kaybolsa bi kusun altina akydiramiyorsam kendim agzimla yediriyorum..yemleri cigniyorum kusuda agzimla yediriyorum suyunuda ayni o sekil.kim ugrascak yok sirindayi al yem doldur onu yap bunu yap..agzinla yedirmesi en iisi bence.selamlar kuscu camiasina...

bayburtlu' Alıntı:
valla o taktikleri hic denemedim.mesela benim yavrularin anne veya babasi kaybolsa bi kusun altina akydiramiyorsam kendim agzimla yediriyorum..yemleri cigniyorum kusuda agzimla yediriyorum suyunuda ayni o sekil.kim ugrascak yok sirindayi al yem doldur onu yap bunu yap..agzinla yedirmesi en iisi bence.selamlar kuscu camiasina...

Kuşlardan insanlara bulaşan hastalıklar (zoonoz hastalıklar) hakkında belli ki deneyiminiz malesef mevcut değil. Ağzınızla yedirdiğinizde kuşta bulunan mikroplar insana bulaşacak, bir sürü riskli hastalığın başlangıcı olabilir.
Mesajlarınızda Türkçe'yi en uygun şekilde kullanırsanız sevinirim.

hüseyincim canim sekerim.türkcem iidir allaha sükür hizli yazdigimdan öyle oluyor fazla takilma tamammi güzelim....hastaliksa hastalik onlari düsünmüyoruz.biz kus besliyoruz ölüme terk etmiyoruz.benim besleme stilim bu benim sagligimimi düsünesin geldi canim benim!!!

SON TEKNOLOJİ :) ben eczaneden 60 lık bir enjektör alıp onu biraz değiştirerek içinie robot da toz haline getirilmiş palet yemi sulandırarak doldurup yavrunun azıda enjekte ediyorum kıvamı mercimek çorbasından yoğun olursa iyi olur çok katı olunca yavrunun kursasında sertleşiyor uygulayacak arkadaşlar hayvanını diline dikkat etsin dil enjektörün önünüde olursa yem kursağına gitmeden geri geliyor

bayburtlu' Alıntı:
hüseyincim canim sekerim.türkcem iidir allaha sükür hizli yazdigimdan öyle oluyor fazla takilma tamammi güzelim....hastaliksa hastalik onlari düsünmüyoruz.biz kus besliyoruz ölüme terk etmiyoruz.benim besleme stilim bu benim sagligimimi düsünesin geldi canim benim!!!
Tabikide sizin sağlığınızı düşünmüyorum. Kendi hayatınız bizi ilgilendirmez. Bizimkisi sadece bir tavsiye.
turkcem iidir değil Türkçem iyidir.. Türkçe konusunda msn tarzı yazılarınızı kastetmiştim. Neyse konu dışına çıkmaya gerek yok.

Yavru beslemede ben; Abalıoğlu markalı civciv ve yumurta yemlerini kullanıyorum. Palet ve toz olmak üzere iki çeşit oluyor. Biraz suyla karıştırarak veriyorum.

Teşekkür ederim Hüseyin Bey özelden bir mesaj yazacam size bir sorum daha olcak.

Arkadaşlar konuyu saptırmadan devam edelim elle besleme yapan arkadaşlarımız lütfen bizimle bilgilerinizi paylaşın ne yemı kullanıyorsunuz kullandıgınız cisim alet ney ne kadar su kouyoyorsunuz kusun agzını nasıl acıyorsunuz ve ne kadar sokuyorsunuz yem vereceğiniz cismi..

Telekkür Ederim Şimdiden Saygı Gösterdiğiniz İçin.

merhaba arkadaslar sıtenıze yenı uye oldum sırf bu konuya sebep arkadaslarbenımde böle bı sorunum vardı yavru yedırırken annesı hasta oldu bende söle bı taktık uyguladım ve cok memnun kaldım ve o sekılde bı tane yavru öldürmedım ALLAHIMA sükürler ılk önce aczaneden bı tane en buyuk enjektördön aldım agzını bı sekılde bıraz buyuttum sonra mısır unu galate un cocuk bısküvisi cocuk maması (hero baby )kücük cocugu olan bılır arı maması bunları rondoya koyup bırbırıne kattım ve sulan bırlıkte yavruya varmeye basladım ve harıkada yavru alıyom gerektıgı zaman bıle kendım yavru yedırıyom anayı babayı yormuyom hemde

şimdi arkadaşlar bende bir yavru anne babası bakmıyor bende civciv yemi var ama toz halde bunu biraz suyla karıstırıp (camur kıvamına gelene kadar) enjektör yardımıyla versem olur mu? bir arkadasta gördüm bir sorayım dedim size güzendiğim kadar arkadşıma güvenmiyorum valla..!

merhabalar arkadasım bende cıvcıv besı yemı verıyodum bı arkadasım bana yavrunun yapısını bozuyo dedı bende cıvcıv besı yemını kullanmayı kestım ne olur ne olmaz dıye ama yapacaksan benım orda yazdıgım bı sekıl var onu yap tavsıye ederım arkadasım

Ben palet yem kullanıyorum genellikle, bir miktar palet yemi ufak bir canakta bir miktar sıcak suyla karıştırarak, corba kıvamına getiriyorum, yaklaşık onbeş dakika sonra ılık bir halde yavru güvercine yağdanlık yardımıyla, pompalıyorum.Fazla vermeden bir kaç seferde .

Ekli dosyalar

• paletbesi4.webp
    paletbesi4.webp
    49 KB · Görüntüleme: 2,212
Teşekkür ederim ben denedım ama güvercın boğulacak gibi oluyor başaramadım bende bıraktım. ağzına ne kadar sokuyorsunuz.

Sol elinle kuşun gagasını arala, parmak uçların kuşun nefes almasını engellemesin, pompa ucunu agız boşluğuna hafifce yanaştır, içine baskı uygulayıp sokma, pompayı hafifce sık, azar azar birkaç seferde kursak dolar, kuşun arada gagasını bırak nefes alsın.

palet yemi su ile karıştırarak yağdanlık yardımı ile veriyorum bende ama bir abimin bir yöntemi daha var palet yemi susam yağı ile karıştırıp yagdanlıkla veriyor.

büyük silikon tabancası bile kullanmaktayım.
boş silikon tüpü temizleyip, içine mamayı hazırlıyor ve boğazdan aşağı pompalıyorum .kursak 3-5 saniyede şişmiş oluyor..sabah akşam günde 2 kez.kolay gelsin..

Arkadaşlar benimde dişim bir anda öldü yavrulara baba artık pek bakamıyor palet yemi çorba kıvamına getirdim şırıngayla veriyorum ama olmuyor yarısı gursağa yarısı kuşun üstüne dolduramıyorum kuşun her yeri ıslandı 1 saat kurutma makinesiyle kuruttum :hayir: yağdanlık yazıyo herkez nasıl bir çeşit yağdanlık kullanıyorsunuz birsürü yağdanlık var foto atıp gösterirseniz sevinirim..

Plastik yağdanlıklar var .ucunu mama gececek şekilde kesebilirsin.Kanarya mamasını denemeni tavsiye ederim.Mama hem besleyicidir hemde mama yavrunun kursağında palet yem gibi kurutmaz hazmı kolaydır.Mamaya ılık su ilave edip pompadan gececek şekilde yavrunun gagasını bir elinle arala öteki elindeki plastik yağdanlık yarmıyla pompala.Plastik yağdanlık yemcilerde bulunur.

Ekli dosyalar

• pompa.webp
    pompa.webp
    14.6 KB · Görüntüleme: 1,288
ben kendi düşüncemi söylim büyük abileriminde tavsiyesi üzerine yavru pompası kullanıyorum ve sadece ufak bezelye basıyorum bezelye yem satılan yerlerde var pompanın borusuna gırcek ufaklıkta hem rahat hemde tok tutuyo yavruyu ve pompayı yavruya basmak sadece 3 saniye benim fikrim herkese saygılar

Bezelye pompasıda olabilir o farklıdır 2 haftadan sonra kullanılabilinir.Önce bir miktar su cekip pompaya sonrasında cubuga bezelye dolduruyorsun , pompayı sıkarak su basıncı yardımıyla bezelyeler yavrunun kursağına gidiyor.

Ekli dosyalar

• bezelye pompa.webp
    bezelye pompa.webp
    7.2 KB · Görüntüleme: 1,814
Teşşekürler bilgileriniz için yarın temin ediecmkat şuan kuşların ikiside çok ac barıyolar elimde enjektör mevcut kuşa nasıl vermeliyim acaba..

Evet gökay bey ben bezelye bompasını youtubdan izlemiştim fakat temin edememiştim tam olarak aradığım şey bu. Fakat nerden temin edicem ??

Canım kardeşlerim yavru yok ağızla yok biberonla yok pompayla tek amaç hep yavru büyütmek palet yemin yumurta için olanı var ya ( toz gibi olanı) hatta pompa veya yağdanlığı biraz sıcak su ile iyice çalkalayıp pompanın veya yağdanlığın deliğinden muhabbet kuşunun yemi geçecek gibi boza kıvamına gelinceye kadar iyice çalkalayın eğer 5-10 adet muhabbet yemi 3-4 kenevir veya bezelyeyi gagayı kırmadan içeri atın boza kıvamındaki yemi çok fazla içeri atmayın çünkü biraz dan o yemler daha genleşecektir gursak taş gibi olacak ondan sonra da malum son çok dikkatli olalım bilmeyenler yapmasın güzelim yavrularınız ölmesin sonra üzülmeyin selamlarımla.

Ben yavru beslemesinde: Sıcak suya, öğüttüğüm karışık yem ununa, sarı darı (muhabbet kuşu yemi), bebe büskivisi ve biraz mineral (Kımızı kil) ekliyorum. Çorba kıvamında ılık olarak (yavruyu yakacak sıcaklıkta olamasına dikkat) enjektör ile yediriyorum.
bango-guvercinleri/bango-yavrularini-elle-besleme-t14629.html

AsaLet' Alıntı:
http://guvercinbesleme.org/ Burdan sipariş versem uygun olurmu sizce.. ?

Ben elle beslemeye pek olumlu bakmasam da sanırım yukarıdaki linkteki besleme aparatı , kuşa en az sıkıntı veren ve en pratik yöntem diye düşünüyorum. İçerisine çok az mineral taş konularak verilecek karışık yem , beslenmeyi sağlayacaktır diye düşünüyorum.

Arkadaşlar konular daha önce açıldı ama cok dağınık başlıklarda ifade edildi. Bu başlıkta sadece hangi yemi kullanıyorsunuz ne sekilde veriyorsunuz onu tartışacağız.

Yağdanlık tekniğini Pipet tekniğini Şırınga tekniğini biliyoruz ama hangi yemı ne şekilde ne kadar sulandırarak vereceğimizi bu konu altında iyice pekiştirelim.

Mesela yavrununuzun anne ve babası yavruya kusmayı bıraktı veya babası veya annesi kayboldu yavruya kusmayı bıraktı veya eşlerden birini atmaca kaptı eş yavruya kusmayı bıraktı. Hangi yemleri veriyorsunuz ve ne şekilde veriyorsunuz bu konu hakkında yardım almak istiyorum benle birlikte bilmeyen kişilerde bu konu hakkında tecrübe kazanacaklardır.

Şimdi tecrübeli arkadaşları bu başlığa davet ediyorum yorumlarınızı bizden eksit tutmayın.

Herkeze Şimdiden Çok Teşekkür Ederim....

Halil ÖNER Antalya / MANAVGAT
Ben normalde ağzımla bakıyorum bikere civciv yemi bastım ikisi eritemedi ne yapmalıyım eritmeleri için

Anne babanın bakmadığı durumlarda veya kaybolmaları durumunda yavruları bu şekilde besleyebilirsiniz, verilen yem protein ağırlıklı olmalıdır, biraz büyümüş yavrular için şırınga yönteminden daha etkili, su ve yemi harç kıvamında karıştırıp vermek daha iyi olur, videoda sadece yem olarak vermişler.

Yeni doğmuş yavruların beslenmesi.

Son düzenleme:
Geri