yawrumun bacagı sakat napmalıyım arkadaşlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hikmet27
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hikmet27

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hikmet Özperto
Meslek
yok
İlgi Alanı
Selam arkadaşlar benm yawrunun biri sakat galiba bacanı bükemiyor sürekli uzatıyor ilk dogdugunda geçer dedim ama hala aynı iki hafta oldu ayagını düzeltmenin bir yolu varmı bu konuda bilginiz varmı :banane:

geçmiş olsun kardeş. o konuda bilgim duyumum yok. kanatlı hayvandan anlayan bir veteriner bulabilirsen iyi olur.

saol kardeşim bnmde bilgim yok haywan ayanı sürekli uzatıyor yürüyemiyor :(

arkadaşlar bu konuda kimsenin bilgisi yokmu

Merhaba öncelikle kuşun ayaklarına bir bak herhangi bir yerinde şişlik,kırık felan varsa,azda olsa hissedersin fakat hiç bir şey yok diyorsan bir kaç gün daha bekle yine aynıysa büyük olasılıkla felçlidir.Ama kesin bir şey söylenemez yinede bi veterinere götür.

baktm kardesm hiç şişlik yok bacanıda oynatabiliyor ama bükemiyor yavru üç hayfalık oldu nerdeyse daha aynı ayagını yere sürterek hareket ediyor

Aynı durum geçen sende benım de başıma geldi. Plastik yumurtalık kullanıyordum. Acaba ondan mı oldu diye düşünüyordum. Ama sonra baktım kı 10 kişiden 9 u Plastik yumurtalık kullanıyor. Anaçlar yatarken ezdi mi ne yaptı anlamadım. Kuş 2 haftalıkken öldü. Ama ayağı toplamıyordu. Sanki böyle kramp girmiş gibi uzatıyordu. Ben elimle topluyordum koyuyordum yerine hemen uzatıyordu gene. Bir çözüm üretememiştim. İnşallah senin ki düzelir.

inş. kardşim allaha sükür bnmkinin durumu iyi yaşar bu ama bacak gep böylemi kalacak bilmiyorm böyle kalırsa uçamazda hayvan :(

Hikmet27' Alıntı:
Selam arkadaşlar benm yawrunun biri sakat galiba bacanı bükemiyor sürekli uzatıyor ilk dogdugunda geçer dedim ama hala aynı iki hafta oldu ayagını düzeltmenin bir yolu varmı bu konuda bilginiz varmı :banane:
geçmiş olsun genelde bahsettigin ayagı yamuk yavrular iki çesit olabiliyor biri yavru yuvada tutunamayacak çör çöp olmamasından yada anaçlar acemi düzensiz yattılar ayagı yamuk kaldı fark edemedin

2nciside kanları yakın kuşlar ise kan uyusmazlıgından sakat yavru çıkması normaldir kırık çıkık olmadıgı için veterinerin bir sey yapabilecegini sanmıyorum daha önce et yavru iken farkedebilseydin ambalaj lastigi ile ayaklarını baglayarak düzelmesi mümkün olabilirdi ama bayagı büyüdügünden oda zor saglık olsun yavrular büyürken yüzeysel ve ele alarak agız içi ve sagını solunu kontrol etmek de fayda vardır geçmiş olsun

SAYGILAR

saol kards :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri