Yaz-kış yavru besleme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan McCarthy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

McCarthy

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mustafa Sağlam
Meslek
Yazılım
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar malum havalar soğuk. bir çok arkadaşımız kış döneminde yavru almama taraftarı. Benim şu anda kümesimde yavrularım var. soğuk havalarda yawruları soguktan etkilenmemeleri için kendimce bir uygulama yapıyorum. Yawru olan her folluğa ballı su koyuyorum. ayriyetten normal sularınıda haftalık su karışımlarıma(limon+su,sarımsak+elmasir+su,maydanoz+su,...) devam ediyorum. Sizce bu bir sorun teşkil edermi?

Ayriyetten bu bal+su olayını yazın normal su olarak değiştiriyorum.

selamlar ben bu dediğinize cevap olarak yazmayacağım bu yazdıklarımı ama sordugunuzla bağlantılı oldugundan bende yazmak istedim eskiden biz cocukken bugdaydan başka bir şey bulamıyorduk ve ekmek krıntıları elma sirkesi hala coğu markette yok bal desen nerde öle kolay ve bunları uygulamadığımız halde yavrular yaşıyordu acaba iyi bakımla biz kuşların bağışıklık sisteminin yapması gerekeni yapmasını önlediğimizden iyi bakımı az kestiğimizde kuşlarımızın hasta olmasını kolaylaştırmış olmuyormuyuz.? bu konuyla ilgili buldugumdan burraya yazdım ikisine bir fikrinizi cevap olarak verirseniz sevinirim.

Selamlar kenan abi.Yorumun hakkında nacizane bişeyler söylemek istiyorum.Hayvanların bağışıklık sistemi aslında her türlü zorlukla baş eder.Ama bina üstündeki kümesinde değil doğal ortamında.Misal evlerimizde beslediğimiz muhabbet kuşları,papağanlar vs... verdiğimiz yemlerin hiçbiri onların doğal ortamında yoktur.Eğer biz evimizde beslediğimiz kuşları doğalarına salarsak yaşamalarına imkan yoktur.Yani hayvanların elinde olan birşey değil.İstemedende olsa bağışıklıkları köreliyor.Bunun nedenide biz insanlarız.Kuşlar günün 3/2 sinde kafeslerde kalıyor çoğu zaman.Bazı güvercin ırklarını kışın dışarıya salmak mümkün değil.Dışarıya salınmayan,doğal ortamından uzak kalan hayvanlarda insan gözetimine,ilgisine muhtaç kalıyor.Eğer gerekli ihtiyaçlarına biz cevap veremez isek sonuçta hastalanmaları çok kolaylaşıyor.Ama emin olun köy yerlerinde,küçük kasabalarda beslenen kuşlarla;büyük şehirlerde beslenen kuşlar arasında dağlar kadar fark var.Ben köyde kuş besleyen akrabalarımın kümes kapısı olduğunu hiç görmedim.Buğdaydan başka birşeyde verildiğini görmedim.Ayrıca kuşlar yemlerini sabah tavuklarla birlikte yiyorlardı.1 tane hastalıktan ölen kuş bulamazsınız gerçekten.Ortam ve şartlar çok önemli.Saygılar...

Geri