YEDİKULE'Lİ MELİH ABİ (DÖNEK) KÜMES ZİYARETİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mavigalaca76
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan D.
Meslek
Elektrik
İlgi Alanı
Kediler
SELAM
HAVANIN GÜZEL OLMASIYLA YAVAŞ YAVAŞ ARKADAŞLARI VE DOSTLARIMIZI ZİYARET ETMEYE BAŞLADIK.SENELERDİR DÖNEKLERİYLE MEŞUR MELİH ABİMİN YANINA BİR KAÇ KEZ DR.ERCÜMENT BEYLE BERABER GİTME FIRSATIM OLMUŞTU.KISMETTE YENİDEN GÖRÜŞMEK VARMIŞ.SEMTLERİNDEKİ ÇARDAKLI KAHVEDE SOHBET ETTİKTEN SONRA KÜMESİNİ BİZLERE AÇTI.YERİ AĞAÇLARDAN DOLAYI UÇUMAYA PEK MÜSAİT DEĞİL.AMA KUŞLARINI GÖRMEK SOHBETİNDE BULUNMAK BANA YETTİ.KENDİSİNE GÖSTERDİĞİ YAKIN İLGİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Ekli dosyalar

• 031.webp
    031.webp
    672.3 KB · Görüntüleme: 4,135
  • 033.webp
    033.webp
    559.8 KB · Görüntüleme: 3,927
  • 027.webp
    027.webp
    397.2 KB · Görüntüleme: 3,911
DEVAMI

Ekli dosyalar

• 028.webp
    028.webp
    538.6 KB · Görüntüleme: 4,005
  • 032.webp
    032.webp
    786.2 KB · Görüntüleme: 4,006
  • 030.webp
    030.webp
    705.8 KB · Görüntüleme: 4,110
Paylaşımlar için teşekkürler Yedikule de iyi dönekçiler var bilhassa paçasız olarak...

Yedikule; Şehremini, Karagümrük ;Fatih semtleri İstanbulun eski yerleşimli semtleridir.Şehirleşme ile birlikte bu güzellikler birer birer kayboluyor.Kemal bey bu güzellikleri bize resimlediğiniz için teşekkür ederim.

Paylaşım için teşekkürler.. Artık yaz gelmeye başladı: kümes ziyaretleride başladı.. NE güzel sizlerin böyle tanıdıkları var.. ben dernekten 5-10 kişi tanıyorum dışardan can ciğer arkadaş görünüyorlar ama birbirlerini hiç kümeslerine davet etmiyorlar.. Nedeni ise çok acı: hepside birbirinin kuşunu yakalamış ve çaktırmıyor... :(

polllat' Alıntı:
Paylaşım için teşekkürler.. Artık yaz gelmeye başladı: kümes ziyaretleride başladı.. NE güzel sizlerin böyle tanıdıkları var.. ben dernekten 5-10 kişi tanıyorum dışardan can ciğer arkadaş görünüyorlar ama birbirlerini hiç kümeslerine davet etmiyorlar.. Nedeni ise çok acı: hepside birbirinin kuşunu yakalamış ve çaktırmıyor... :(

selam
Evet sevgili sinan kardeşim kuşçuluk böyle.Osmanlıda kuş besliyorsan kadı huzurunda şahitliğin bile kabul olmuyormuş.Yaşın 17 yazıyor eğer doğruysa daha erken güzel insanlarla mutlaka arkadaşlıklar kurup kümeslerine gidersin o kadar dert etme.Ben çocukluğumdan beri tanıdığım Melih abinin kümesine 34 yaşımda kısmet oldu :haha: .
Hem kümesine gitmesende sohbetlerinde bulunmaya tanımaya çalışsan yeter...Hangi ırk kuşları besleyeceğine karar ver ona göre ortamlar edinmeye çalış.
saygılarımla...

mavigalaca76' Alıntı:
polllat' Alıntı:

selam
Evet sevgili sinan kardeşim kuşçuluk böyle.Osmanlıda kuş besliyorsan kadı huzurunda şahitliğin bile kabul olmuyormuş.Yaşın 17 yazıyor eğer doğruysa daha erken güzel insanlarla mutlaka arkadaşlıklar kurup kümeslerine gidersin o kadar dert etme.Ben çocukluğumdan beri tanıdığım Melih abinin kümesine 34 yaşımda kısmet oldu :haha: .
Hem kümesine gitmesende sohbetlerinde bulunmaya tanımaya çalışsan yeter...Hangi ırk kuşları besleyeceğine karar ver ona göre ortamlar edinmeye çalış.
saygılarımla...

Demekki benimde daha 17 senem var :haha: Dediğiniz gibi zaten şimdilik sohbetlerinde yanlarında bulunuyorum. Hem konuşmalarından, hareketlerinden vs. kimin ne olduğunu az çok anlıyorum.. Amaç zaten illede kümeslerine gitmek değil: önemli olan samimi bir dostluk, abi-kardeşlik kurmak.. Bu siteden sanal ortamda tanıştığım birçok abim-kardeşim var.. KEşke hepsi İstanbul'da olsa: o zaman tam istediğim gibi bir ortamı kurarım sanırım ama burda çoğumuz ayrı illerde olduğumuz için okul, iş güç nedeniyle gerçekte bir araya gelemiyoruz.. NE diyelim Allah herkese nasip etsin: İnsanın güzel bir çevresinin olması iyidir...

SELAM ARKADAŞLAR. BEN İZMİRDEYİM. SİTEYE ÜYE OLALI DA ÇOK FAZLA OLMADI. TESADÜFEN BULDUM YEDİKULELİ MELİH ABİNİN FOTOĞRAFLARINI. YALNIZ MELİH ABİNİN DÖNEKLERİNİ ÇOK BEĞENDİM. ALLAH NAZARDAN SAKLASIN. BEN DE İZMİRDE DÖNEK BESLİYORUM. BENİM KUŞLAR DA FENA DEĞİLDİR; AMA MELİH ABİNİNKİLER Bİ BAŞKA MAAŞALLAH. KEŞKE İMKANIM OLSAYDI DA ÖZELLİKLE O FOTOĞRAFTAKİ MAVİ GALAÇALARI HAVADA GÖREBİLSEYDİM... İZMİRDEN SELAMLAR, SAYGILAR...

Maşaallah tüyleri kadar ömürleri olsun. bende mardinlerimin arasına bir kaç çift koymayı düşünüyorum. hatta şuan bir çift mavi galacam var. bakalım nasıl çıkacaklar. eğer sorunsuz kuş beslemek istiyorsan gidenin arkasından bakmayacaksın. çok güzel mardinler kaçırdım. hatta şuan mahallemde uçuruyorlar. giden gidiyor...

Şahsen,
Dönek Irkı Performansta son güvercindir.
Üzerine daha oyunlu bir ırk tanımıyorum.

Melih kardeşim senin gibi asil kuşçuların kuş beslemeye devam etmesine sevindim duydum ağaçlardan uçuramıyormuşun ağaçlar olmasada keşke iki kuş atsanda tepsisini İstanbul seyredebilse hala tırnakları kesiyormun selamlar.

Geri