yel ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dwrm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

dwrm

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Devrim BIKMAZ
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
bu YEL denen şeyle büyük bi sorunum var tam olarak ne anlama geldiğni de bilmiyorum ama elimde olan mavi de yel var kayvan kanadını tam açamıyo ama tama yakın derecede açıyo hiç uçurmadım zorlamadım ama tüneklere çıkarken gördüm kendini kaldırıyo.tüceğe konduktan sonra da kanadı dı düşürüyo ağrıdan sanırsam.5 dakka sonra eski haline dönüyo.bunu düşürebileceğimi söylediler..

kendi açımdan iki önemli soru sorucam formlar da rastlamadım ve ciddi bir şekilde yardıma ihtiyacım var...

1-)bu yel nedir?neden çıkar ?

2-)bunu nasıl tedavi edebilirim veterinere gitmesi şart mı?

saygılarımla...

Yel, kanat ağrısı, soğuk girmesi olarak da tabir edilir..Uçurulmayan kuşlarda görülür..Kuşunuzun kanadında mekanik bir yara,ur,yağlanma vs. yok ise uçuruldukça geçecektir..

selamlar ahmet abi..

ur yok yağlanma da yok uçurularak geçerse ben onu her gün tek başına salayım bi iki tur atsın sabah akşam..

saygılarımla..

çok sağolun.

yel olarak tabir edilen şey büyük ihtimal salmonella başlangıcıdır.kapalı olarak bakıyosan vitaminde vermiosan salmanella başlamıştır vitamin eksikliğinden. salmomıx diye bi ilaç var eczanelerde fln bulamaszsın güvercin ilacı cünkü.2 litre suya 6 gün arka arkaya ver gecer.

benim kuşlarımın kanatları gelmedi ama hiç uçurmadım ...
sularına supraydn veriyorum
sularına elma sirkesi veriyorum

SELAM ARKADAŞLAR BENİM ADIM BARIŞ BENDE BİR ÇİFT HÜNKARİ VAR ERKEĞİNİN KANADINDA YEL VAR DEKORT HAP VERİYORUM NE KADAR SÜREDE GEÇER EĞER GEÇMEZSE ÇİFTLEŞMEDE SORUN OLURMU LÜTFEN YARDIMCI OLUN

bendeki bir kuştada yel vardı zamanla düzeldi. Sürekli kapalı durunca olabiliyor, kuşları düzenli olarak salıp uçurmak lazım. Birde beslenmelerine ve ilaçlarına dikkat etmek lazım.

Geri