YEM ÇEŞİTLERİİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan JeanLoup
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

JeanLoup

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ErdeM KULA
Meslek
ÖGrenci
İlgi Alanı
Kediler
Kuşlarımı bugdayla besliyodumm ilk kışımı geçiricem kuşlarımla degerli abilerimiz ve bilirkişilerden öneriler bekiyorum NaSııl bi kümes ortamı kurmalıyızz nasıl yemler vermeliyizz yani şuan elimde sadece bugday varr kış için gerekli takviyeleri ayrı ayrı yazsak karışık yem degilde %30 bugday %30 kenevir gbi VE onun dışında kümes içine ısıtıcı bir lamba vs bişeyler gerekirmi kuşlar soguktan hasta olurmuuu??

% YEM KARIŞIMI ''üretim'' başlığı altında Hüseyin BAŞOĞLAN ın yazısı olduğunu hatırlıyorum. kümes içine ısıtıcı lamba gerektiğini düşünmüyorum.cam ya da naylon ile soğuk gelen yerleri izole edip uygun havalandırmada bırakarak üşümeleri engellenebilir.hastalanmamaları için de temizlik koşulları en önemlisi..

Evet Onuda okudum ama o yazıda dikkat ettiysenizz yavru kuşlara bakımda diye belirtmişler.Bende normal için baz almadım Bu soguk kış aylarında nasıl bir karışım yapmalıyım sadece bugday veriyorum tekrar belirtmek istiyorum bilen arkadaşlardan yardım istiyorum şimdiden teşekkürler...

Lamba konusu saglıklı bi ortamda mum tarzı bişeyler yakmayı düşünüyorum çok sıkıntı olyursa...VEr bu havalardada Nasıl bi havalandırma gerekli kuşlara..

valla kuşlar tüylerinden dolayı üşümez ler ama sen yinede ufak bi havalandırma bırak kümesteki yoğun dışkı havasızlığa yol açıyor zaten kışın yavru olmadığı için sorun olmaz ufak bi havalandırma bırak kardşm

arkadaşların dediği gibi havalandırma önemli fakat kuşları cereyanda bırakma yem ise evet dostum kışın biraz yağlı besinler yedirmek iyi gelebilir bunun yanında vitamin içeren besinlerde kullan mercimek gibi bende kuşlarımı bugday agırlıklı besliyorum ama ara ögün veriyorum mısır yeşil kırmızı mercimek aycicegi fiiy falan var karışımda birde 2-3 değişimde bir yani hafatada 1 kere özel vitamin tozları var sularına karıştırıyorum.

vitamin toz unun ismini verebilirmisiniz birde nerden bulabilecegimi...Karışık yem veriyorum ben şuanda yalnız hiç bugday yok içindee...

kuşçular.org sitesi; YEM ÇEŞİTLERİ , VİTAMİNLER , BESLENMELERİ ...ciddi anlamda değerli bilgilerle zaten hizmet vermektedir.

BU SAYFAYI AÇMANDAKİ MAKSADI ANLAYAMADIM.

YEMEK ,KAŞIK ...ÖNÜNÜZDE BİR ZAHMET YİYİN ARTIK.

44 yaşındaki insana bilgi ögretmek beni çok mutlu eder.. o yüzden su sözümü iyi okuyun..
Hiçbir yazı makale bire bir soru ve cevaptan daha yararlı ve bilgili olamaz..O yazıların hepsini okudum burda benim ögrenmek istedigim yem karışımının içine katılması gereken çeşitlerde saolsunn onuda çok güzel açıklamışş teşekkürler..

JEAN LOUP( ERDEM) ;

BİLDİKLERİNİ YAZ, BEN OKUYACAĞIM.

ÖĞRENMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM.

SEN DE'' BİLGİLERİNİ'' BİZİMLE PAYLAŞIRSAN ÇOK SEVİNİRİM.ŞİMDİDEN ÖĞRETECEĞİN BİLGİLER İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Geri