Yem Katkısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MsbGngr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MsbGngr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Musab Güngör
Meslek
Desinatör
İlgi Alanı
Diğer
Herkeze iyi akşamlar .

Özellikle Rahmi Bozkır a ulaşamadığımdan buraya yazıyorum. Forumlarda Bakım adına çoğunlukla karşılaştığım bi programı yayınlamış Allah razı olsun çok hoşuma gitti ve gereken materyalleri edindim. Fakat yem katkısı durumunu anlamadım. Sonuçda bi kg yeme 1 yemek kaşığı "...xxx... + Bira mayası + Süt tozu " önermiş. Aldığım ürünler toz olduğundan yemliğin dibinde kalıyor ve kuşlar hiç yanaşmıyorlar. Ben mi yanlış uyguluyorum? Birde uzun zamandır kuş bakıyorum , titizliğim sayesinde öyle salgınla felan çok boğuşmadım ama zaman zaman tüy problemleri dayanıksızlık olmaya başladığı için böyle bi destek programı edindim. ...xxx...
Ürünleri aldım bir yandanda korkuyorum , yan etkileri yanlış kullanımı derken bir sorun çıkar diye. Forumda arattığımda bi kaç yerde gereksiz olduğunu yazanlar gördüm. Gereksizden ziyade zarar verirmiyim. Kullanan varsa bilgi paylaşabilirse çok memnun olurum.
Şimdiden çok teşekkürler.

Bahsi geçen KORUYUCU BAKIM PROGRAMLARI için ;
guvercinlerde-bakteri-ve-virus-hastaliklari/guvercin-hastaliklari-ve-ilaclari-t13582-30.html

--- message by moderator ---
Uyarı! Bu mesajda daha önce yer alan zararlı ürün ve oldukça tehlikeli dozaj önerilerine uymayınız. Hayvan hakları ihlaline giren sakıncalı veya tehlikeli paylaşımlar yapmayınız! Gereği yapılmıştır, tekrarlanmasın! Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz! Daima her bilgiyi araştırınız veya kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekime danışınız. Ürünlerin açıklamalarını mutlaka okuyunuz.
Dikkat! Diazyme 256 ve Palet yem vs. gibi zararlı katkılar içeren ürünleri kullanmayınız. Bu hayvanlar etobur değil, otobur olduklarından, balık yağı kullanımı da ilerisi için sakıncalı olabilir. Bunların yerine doğal protein katkısı olarak uygun miktarda kenevir tohumu, keten tohumu vs. omegaları içerir ve yeterlidir. Prebiyotik (faydalı bakteri takviyesi) olarak saf köy yoğurdu ve suyu, biramayası, katkısız kefir veya eczaneden prebiyotik şase vs. alıp araştırarak uygun miktarda kullanabilirsiniz.

--- message by moderator ---

Abiler yok mu bilen biri yardımcı olsanız .

bu katkıları koymadan önce temiz bir fıs fıs ile yemi nemlendir. nemlendirdiğin yemin üstüne bu karışımları koyun ve güzelce karıştırın. kuşlarınıza afiyet olsun.

sadece su ile mi ? çünkü programın bazı zamanlarında yağda kullanılmıs. yağ ve su sorun olur mu ? yağ'dan da korkuyorum açıkcası .

ayrıca çok teşekkürler üstad .

çiğ sarımsak yağı kullanmanı tavsiye ederim yemi nemlendirmek için

BEN AYÇİÇEK YAĞI KULLANMAKTAYIM :slm:

TOZ LAR YEME TUTUNACAK KADAR YAĞLIYORUM,KARIŞTIRIYORUM .

su ile denedim şimdilik iyi gibi (:
yağı ne oranda koyuyorsun Türker abi ? İshal sorunu yaşamıyorsun değil mi ? Birde bira mayasının pamuk yaptığını okudum ilk kullanımlarda bazı hayvanlarda zehirlenme yaşayanlar olmuş. Sende oldumu bu tür şeyler ?

Arkadaşlar da belirtmiş yeme çok az yağ damlatıp karıştırınca nemlenir daha sonra tozu üzerine döküp karıştırınca yeme kolayca yapışır sıkıntı olmaz zeytinyağı veya ayçiçek yağı kullanabilirsin.Bira mayası konusuna gelince piyasadaki en kaliteli ürün Pavifac'tır (orijinal olduğundan emin olunuz veya resmi veteriner ilacı satılan yerlerden temin ediniz) Dİ-AZ-YEM ben de kullandım ve hiçbir faydasını görmedim açıkçası.

makturk' Alıntı:
Arkadaşlar da belirtmiş yeme çok az yağ damlatıp karıştırınca nemlenir daha sonra tozu üzerine döküp karıştırınca yeme kolayca yapışır sıkıntı olmaz zeytinyağı veya ayçiçek yağı kullanabilirsin.Bira mayası konusuna gelince piyasadaki en kaliteli ürün Pavifac'tır Dİ-AZ-YEM ben de kullandım ve hiçbir faydasını görmedim açıkçası.
MAHMUT UN ANLATIMI GÜZEL ..BİRA MAYASI KULLANMIYORUM..

çok teşekürler bilgilendirme için .

su yemlerde neme sebep olacaktır. nemli ve bayat yemler içeride mantar oluşumlarına sebep oluyor.. prebiyotik olarak eczaneden şase alabilir veya toz taneli biramayası vs. uygun miktarlarda kullanabilirsiniz.

[email protected]' Alıntı:
https://www.google.com.tr/search?hl=tr&gs_rn=6&gs_ri=psy-ab&cp=8&gs_id=u&xhr=t&q=naturavit&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.43828540,d.ZWU&biw=1040&bih=862&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=TdJCUaLtEcfEPNqPgNAG#um=1&hl=tr&tbm=isch&sa=1&q=NATURAL++++V%C4%B0TAM%C4%B0NERAL&oq=NATURAL++++V%C4%B0TAM%C4%B0NERAL&gs_l=img.12...19364.46387.2.48891.22.18.4.0.0.0.568.2112.16j1j5-1.18.0...0.0...1c.1.6.img.1-22Nidd-h0&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.43828540,d.ZWU&fp=8ea10cc412811aa0&biw=1040&bih=862

BU YEM KATKISI ,HARİKULADE..ÖZELİKLE YUMURTA VERİMİNİ ARTIRMAKTA.. :slm:

Turker tebrık ederım.Iste bunlar her kumesın olmazsa olmazlarından.Yaz kıs onlerınden eksık edılmemelı
kusların cok sevdıgı ıshtahla tukettıgı mınarel ve vıtamın kaynagıdır.Malesef ulkemızde sırf bunlarında rengı kırmızı pembe oldugundan sanırım bunalara benzetme yaparak. Catı kıremedını ezıp verenler var ama ne yaradıklarını sanıyorlar bılemıyorum.

Kerımın kuslarında bunlara ıhtıyacı var,ozellıkle kuslardakı ıshal problemı ıcın.

Kus yemlerının nemlendırılmesı tavsıye edılıyor eger kusların gunluk verılen yemı vermeden once nemlendırıldıgı taktırde ve aynı gun tuketılecekse sorun olacagını sanmıyorum hatta nemlendırıldıgınde bu lınkte gorulen vıtalıt rodevıt veya omega 3 yada bıramayısı ıle karıstırılıp verırse cok faydalı olacaktır yok eger yem nemlendırıp uzun sure kullanılacaksa hastalıklıklar ıcın davetıye cıkartılacaktır.

selamlar

Selamlar.

makturk' Alıntı:
Arkadaşlar da belirtmiş yeme çok az yağ damlatıp karıştırınca nemlenir daha sonra tozu üzerine döküp karıştırınca yeme kolayca yapışır sıkıntı olmaz zeytinyağı veya ayçiçek yağı kullanabilirsin.Bira mayası konusuna gelince piyasadaki en kaliteli ürün Pavifac'tır Dİ-AZ-YEM ben de kullandım ve hiçbir faydasını görmedim açıkçası.

Bıra mayası bır cok arkadasımızın kullandıgı yavruhapları da denıyor yanı DEPOVIT ıcındede var,kullanmanızı tavsıye ederım,ayrıca tuzun guvercınlere faydalı olacagını sanmıyorum.
Selamlar

abla yağdanda korkuyorum. suyu çok fazla kullanmıyorum fısfısla nemlendiriyorum okadar sıkıntı olur mu ?

Bilgilendirme için çok teşekkürler lakin benim kafam daha da karıştı , sorumu söyle değiştireyim ozaman !
önceleri temizliğe özen göstermem yeterliydi bi sorun yaşamadım uzun süre , hayvanlar çoğalınca ; yumurta felci ( kalsiyum takviyesi yapmam rağmen ) yeni yavrularda yoğun tüy proplemleri ( yulaf ve tüy programları uygulamama rağmen ) dirençsizlik oluşmaya başladı. kapalı çatıda damızlık yetiştiriyorum sadece bakıcı tayfası gün yüzü gördü kışın oda çok nadir. bu sebepden oldugunu düşündüm ama sıcakların gelmesi güneşi görmeleri yetmedi hayvanlar. Bende ilk iletide paylaştığım koruyucu programı uygulamak istedim.

DEPOMİN
MULTİVİTAMİN
NATURALİN
ELEKTROLİT
BİRA MAYASI
SÜT TOZU ,

Bu ürünlerin bi çoğunu edindim. Bi kaç gündür uyguluyorum gözle görülür bi fark yok. Bu ürünler hakkında bilgi sahibi olan varmı , yerine başka ürünleri önerebilirsiniz , takviye yapablirsiniz. Şimdiden çok teşekkürler

suyu hiç kullanmayalım ablam, yemler kuru ve taze olsun. bir de mantar hastalığı ile uğraşmayalım. az miktarda zeytin yağı veya fındık yağı vs. "kolestrolü az olan yağlar" kullanabilirsin, tercih sana kalmış. Yapay katkılar ve protein içeren (insanlar dahil/bu kuşlar etobur değil otobur olduklarından) Diazyme 256 ve Palet yem vs. gibi zararlı katkılar içeren ürünleri kullanmayınız. doğal protein katkısı olarak gannavuri/kenevir tohumu, keten tohumu vs. omegaları içerir ve yeterlidir.

[email protected]' Alıntı:
https://www.google.com.tr/search?hl=tr&gs_rn=6&gs_ri=psy-ab&cp=8&gs_id=u&xhr=t&q=naturavit&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.43828540,d.ZWU&biw=1040&bih=862&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=TdJCUaLtEcfEPNqPgNAG#um=1&hl=tr&tbm=isch&sa=1&q=NATURAL++++V%C4%B0TAM%C4%B0NERAL&oq=NATURAL++++V%C4%B0TAM%C4%B0NERAL&gs_l=img.12...19364.46387.2.48891.22.18.4.0.0.0.568.2112.16j1j5-1.18.0...0.0...1c.1.6.img.1-22Nidd-h0&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.43828540,d.ZWU&fp=8ea10cc412811aa0&biw=1040&bih=862

BU YEM KATKISI ,HARİKULADE..ÖZELİKLE YUMURTA VERİMİNİ ARTIRMAKTA.. :slm:

abi nerden temin edebilirim veterinerde yok bizim burdakinde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri