yem ne vereyim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan batu_solak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

batu_solak

Üye
Siteyi ziyaret et
arkadaşlarr evde çuval çuval arpa varr kuşlara vermeyi düşünüyorum ama arpanın şişirdigini duydum sadece arpa versem birşey olurmu yoksa bugdayda almam gerekmi dier mineraller vee yemleri burada bulama bulundugum yer küçük bir yer o yüzden arpa verecem hep arpa versem bi sorun çıkarmı yoksa bugday alayımmı arada mısır falanda veririm ama dierlerini bulamamm

Selamlar,

Elinizdeki arpa kılcıklı arpa ise pek vermenizi tavsiye etmem ama kılcıksız arpa ise bugday ile karıştırıp vermeniz çok daha iyi olacaktır. Arpanın yaz aylarında kuşlarda rahatlatıcı özelliği olduğunu usadlarımızdan duymuştum, özellikle yağlanmış kuşlarımızda...

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Aykut abiminde belirttiği gibi arpa yaz aylarında kuşları rahatlacı ve dahada önemlisi serin tutmaktadır.
Bulunduğunuz yerin çeşit açısından müsait olmadığını belirtmişsiniz,ancak ne olursa olsun kuşlarımıza kesinlikle tek çeşit yem vermeyelim,özellikle sadece arpanın tek başına verilmesini çokta tavsiye etmem,bulabilirseniz,buğdayın yanında tuzsuz saiyah çekirdekte vermenizi önerebilirim,mısırı daha çok ben kış aylarında kullanıyorum.

yani arpa vermem sorun olmaz ben zatentek arpa vermeyecegim bugday mısır tuzsuz siyah çekirdek bulurum onuda karıştırır veririm ama yanlız kılçıklı arpayla bugday versem bunları bulana kadar bir sorun çıkarmı arpa suyla karışınca şişiriyormuş diye duydum birde başka bir site sorun olmıcanı sölediler ama 1-2 çesitle karıştırmamı birazda yeşillik vermemi önerdiler dogrumu bu dediklerii

Evet arpa suyla karışınca kuşun midesinde şişkilik olmasına sebep verebiliyor,yani dediğim gibi tek olarak vermekten uzak durun,ve bu arpayı sadece yaz mevsimlerinde verin,kışın ise arpa yerine mısıra ağırlık verin,yeşilliklerden de bahsetmişsiniz,yeşillik derken mesela ne?
Birde bunların yanı sıra eğer kümesiniz toprak değil yada kuşlarınızı salma durumunuz olmuyorsa,kuşlar için gerekli olan mineralleride vermelisiniz,bunlar kuşun yediklerini sindirebilmesi için,yani taşlık bölgesi için gerekli olan,kumlar ve taşlardır.Bunlarıda ihmal etmemeniz gerekir,saygılarımla.

kardeşim ben bir bango hastasıyımdır bango kusunu cok severım kostüm yönünden olsun fizik yönünden olsun süperler duruşları fılen gagaları da ben istanbul bangosu bakmaktayım kuslarıma sadece akşam saatlerınde yem verıorum verdıgım yem lerı sayayım bugday kenevir mercimek soya faseulyesi çılpan arda bı de arpa atarım nedense arpa yı hıc sevmem kuslara atasımda yok kuslarımdan cok memnunum kuşçuluk hayatında herkese basarılar

Ekli dosyalar

• bango_Hochflieger_2.webp
    bango_Hochflieger_2.webp
    12.3 KB · Görüntüleme: 736
bence gökhan kardeşimiz haklı onun dediği gibi yem verebilirsen iyi olur kuşlar için

Bursalı Kral Kuşçu...

slm.arkadaşım arpanın kuşu serin tuttuğu doğrudur.kuşa tek çeşit yem verme.buğday ve arpaolur ama tavsiyem fiğ de katman.güle güle besle. :heyo:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri