yem verimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan asim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

asim

Üye
Siteyi ziyaret et
merhabalar ben güvercinlerin yemlerini yere atıyorum orada yiyorlar demir yemlik alayım mı?yoksa kendim kasa tahtasından yapsam olur mu?şimdiden teşekkür ederim :slm:

Selamlar Asim Bey,

Dışarıda hele ki bahçe ortamında yemlemek kuşarınızın yemlerle birlikte minarelleri de yemesine neden olduğundan sağlıklı bir kuş için güzel bir tarzdır. Demir yemlik kullanmanızda kış aylarına girdiğimiz şu günlerde yağmurların başlamasından dolayı güvercinlerinizi salma içinde yemlemeniz gereksinimine ihtiyac duyacağınız nedeni ile salma içinde sağlıklı yemleme olayında en büyük yardımcınız olacaktır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Evet toprak üzerinde gayet sağlıklı .. Fakat Aykut Abi nin dediği gibi salma içerisinde hoş bir durum olmuyor .. Kuşların pislediği yerden yem yemeleri açıkcası onları geçtim benim bile hoşuma gitmez :) O yüzden demir de alabilirsiniz fakat biraz çivi ve kasa ile de harikalar yaratabilirsiniz :) Ben kendi yemliğimi kendim yaparım her zaman :) Fakat yapacağın yemliğin üzerinin çatılı olmasını sağlarsan daha hijyenik olabilir ...

tşşkür ederm ancak bn çatıda beslediğim için yerler zift yemliğe çatı nasıl oluyor?

asim_123' Alıntı:
tşşkür ederm ancak bn çatıda beslediğim için yerler zift yemliğe çatı nasıl oluyor?

Selamlar,

Çatıda besleyebilirsiniz çatıda salmanız var sanırım salma içinde yemleme için böyle bir yemlik kullanmanız gerekli olacaktır. Yemliğe güvercinin dışkısının girmemesi açısından..

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

salmam yok ancak yapacağım. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim çok iyi insanlarsınız... (:

Yemliğe çatı yani üstü kapalı olsun.. Kenarlardan kuşların kafalarını sokabilecekleri kadar pencereler bırakmanız yeterli olacaktır .. Yarın kendi yaptığım yemliğin fotoğrafını çeker koyarım buraya görmüş olursun :)

kendın yaptıgın yemliği koyda görelim kardeşim bende merak etttım :)

Tamam yarın kısmet olursa resmini koyarım :)

Arkadaşlar işte benim kendi yaptığım yemlik .. Çatısının nasıl pislendiğini görüyorsun Asım .. Üst kısmı nı bunun gibi kapatmazsan kuşlar yemi yerken yemliğe girebiliyor ve yemliği de pisliyor :) o yüzden üstü kapalı olunca yemi yedikleri yeri kirletemiyorlar ... Tabi bu yemliğide haftada bir temizlemen lazım :) Benim az kaldı haftalık bakıma o yüzden biraz kirli kusura bakmayın :)

Ekli dosyalar

• yemlik.webp
    yemlik.webp
    13.7 KB · Görüntüleme: 1,697
çok teşşekür ederim muzaffer abi:)bende yaptım aynı senin ki gibi ama ben çok küçük bir kısmını böldüm oraya minarelli taş koyacağım üstünüde kapatacağım aancak pencereli yapamadım.çok teşekkür ederim.:)

Bende biraz profesyonel aletler mevcuttu :) Pencereli yapmak çokda önemli değil üzerini kapatman kafidir. Ben onu bende bir alet var testere gibi onunla deldim kullandığım malzeme bildiğiniz Çatı oluklarından :) Üzerinde ise parke tahtası bunlarıda sağdan soldan buldum :) bir de sıcak silikon tabancası ile slikonladım oldu bitti :)

yha peki ben birşey sorucam bizim evimiz alcak yhane 8-9 metre falan etrafta ise 20 metreye yakın binalar var ve kuşlar hep konuyorlar bnde onları fasla yemlemiyorum uçmalartı için ve uçuyorlar artı bu doğru mu

yemlik kullanmanız şart kendinniz tahtadan uygun şekil ve boyutta yaparsanız da olur.

Vaktiniz çoksa ve elden yemlemeyi sevi yorsanız temizbir yere elben kuşlarınız doyana kadar azar arar vermeniz hem eğlenceli olur hemde kuşlarınız da rekabet eder yemi özler. bende yere veriyorum çoğuzaman .ancak vakit sıkıntısı var ise hijyen açısından kapalı yemlik daha iyi ,ahşap yada metal olması çok ta mühimdeğil.yem dişkıya temas etmediği sürece ister yemlikle verin isterseniz elinizle size kalmış bir tercih.selamlar.ŞEREF

Geri