yem yemiyor sürekli su içiyor ve erimeye giriyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan adanus001
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

adanus001

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
adanus adanus
Meslek
kuşçu
İlgi Alanı
Belirtilmemiş
benim bi damızlık kuşum vardı.bir gün kırgın bi şekilde gördüm boynunu çekmiş bekliyor.takibe aldım yemlemeye çıktığı zaman kırgın bi şekilde sadece su içmeye gidiyor ve aşırı şekilde su içiyor,yem yemiyor ve bide isal olmuş tu.daha sonralarda iyice zayıfladı ve en sonunda boynuda döndü ve öldü.bu tip durumlarda neler yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim ve son olarak bide 8-9 yaşında bi damızlığım daha var ama dişiyle basışmıyor ama kuş öyle yaşlı gibi değil cin gibi gençlere taş çıkarır harektleri ama nedense basışmıyor.bu tip kuşlara verebileceğimiz azdırıcı yada basışması için bi tedavi varmı.ilginiz ve cvp için tşkler

Merhaba.Analattığınız durum tam da salmonella hastalığına uyuyor.Güvercin Tifosu yani.Kümesteki diğer kuşlara da bulaşmıştır muhtemelen.Buna uygun güçlendirici vitaminler var.Ya da salmonella ile ilgili bilgiler var bu sitede.Güvercin hastalıkları bölümüne girin oradan bilgi edinebilrisiniz.

Arkadaşım biz anlattığın olaya Kuruluğa girmiş derdik , bi tavsiyem var , eline yarım avuç mısır al kuşa tek tek yedir be ardında bi diş sarımsak ver o kuşa , kendini potlayacaktır. Saygılarımla...

slm güzel kardeşim kuş salmonella hastalığı olmuş .ilk yorumda arkadaş söylemiş.su içme nedeni kuşun vucut ısısı yani halk dilinde ateş dediğimiz olaydan kaynaklanıyor.dier kuşlarınada muhtemelen bulaşmıştır.konu hakkında hastalıklar bölümünde bilgiler ilaç isimleri ve tedavi yöntemleri mevcut oradan yararlanırsan daha uygun olur .bu başlıkta mutlaka yanlış bilgi veren arkadaşlar cıkabilir.sen en güzeli hastalıklar bölümünden yardım al.

Merhabalar
8 senedir güvercin bakıorum ve anlamadığım bi kaç şey oluyo kumesımde en acil cevab almak ıstediğimi sölim önce kuşlar kumeste takım dişiler yumurtaya yatmakta şu an erkeler le değişmeli olarak ve o kadar tesadüfiyidir ki dişiler kalkıo erkeler yatıo yumurtaya bu kadar sistemli kumesın içi ama benım şikayetim yem dokuorum yemlıge eskıden bı yerlerdı kursakları tıka basa dolardı şimdi 5-6 tane yem war mıdelerınde erkekler güldür güldür ötüyo ama dişilerde iyi sadece biraz durgunlar toplanıolar ama genel olarak saldıgmda ıyıler sımdı yem werdım takip ettim yıne öle az az yem yedı dişiler yuvalıklarına gerı gıtıler erkeklerde bırbırlerıne öttüler kavga ettıler tuneklere cıktılar dişilerinin yanına gıttıler sakınlık gerı geldı kumese nede artık eskisi gibi tıka basa yem yemıolar o kadar vitamin werıorum hafta da 3 kez sularına

mert sen 8 senedir kuş besledigine emin misin.soyledgn şeylerde soru vasfı taşıyan cümle yok ki.durumu izah etmişsin kümesi genel hatlarıyla gözümüzde çizdin sadece :D.bence bi problem yok.eğer saglıklı gorunuyolarsa tıka basa yemelerine de gerek yok.

dostum hiç bişe yapma advocin adında bir ine var al akşam vur sabah bak kuş iyileşmiş dene

Öncelikle Merhaba . Konuyu nereye açacağımı bilmediğim için bi danışmak istedim kusura bakmayın şimdiden . Elimde 1 1,5 yaşlarında bir erkek çakmaklı var kuş bana hediye geldi geldiğinde sağlıklı bir şekilde besleniyordu , ancak 2 gün sonra yemden kesildi su bile içmiyor yeme biraz vurmaya çalıştığında yemi alamıyor boşa vuruyor , yuvanın dışına çıktığında bir kenarda pusuyor öylece duruyor.Sorun ne olabilir yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Geri