Yeme düşecekken ölüyorlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan koray_a
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

koray_a

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
koray akpınar
Meslek
pc donanım
İlgi Alanı
Kediler
Üstadlar 6 yavrumda aynı şekilde öldüler. İlk haftalarda gayet iyi ve besili oluyorlar .Tam yeme düşecekken birden zayıflayıp ölüyorlar. Şu anda 4.takım yavrularım bu sefer beslenmeye bende destek oluyorum anne baba harici bebe bisküvisi,az miktarda bal ve az miktarda protein tozunu suyla karıştırıp veriyorum. Daha önceki yavrulara göre daha uzun yaşadılar fakat aynı zayıflama bunlardada başladı,yavrular yerden tek tük yem almaya başladılar fakat epey ufaklar ve tam tüylenemediler.Belirti olarakta hiç bişey yok zadece cıyak cıyak öterken arada bir ses tonları değişip kalın bir ses çıkıyor tam anlatamadım ama bunun dışında anormallik yok ayakları sağlam basıyor yeme karşı çok istekliler kanat çırpmayada başladılar. Şu anda damızlıklarımdada hastalık yok tüm yavrularım bu şekilde gidiyor.

Suyu bulamıyorlardır.Elinle su içmelerini sağla.Kümesini baştan aşağıya köşe bucak dezenfekte et.Senin söylediklerin geçen sene benim başımada gelmişti.Büyk ihtimal kümesinde yada kuşlarında hastalık var.

S.a eğer bu bahsettiğiniz olay tek bir damızlık çiftinizin yavrularında oluyorsa , damızlıklardan biri veya ikisininde taşıyıcı olabilme ihtimalleri yüksek gibi görünüyor.
Fakat genel olarak diğer damızlıklarınızın yavrularında da bu durum söz konusuysa yuvada bir ihmal veya damızlıklarınızın bağışıklık kazandığı hastalık olabilir.
İlk başta dediğim gibi tek bir damızlığınızda oluyorsa yavrular tüylenmeye başladığında aşı vurarak kurtarılabilir düşüncesindeyim.
Geçmiş olsun.

Geri