Yeme Düşme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haltbar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

haltbar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Osman Uğur KORKMAZ
Meslek
Ticaret
İlgi Alanı
Arkadaşlar salmamdaki kuşardan bir çift bursanın yavruları büyüdü yeme düştümü tam emin değilim salmada her daim yerde ve yemlikte yem olduğundan nezaman yediklerinden pek emin olamıyorum ama yavruların tüyleri çıktı ve ortalıkta geziniyor yerdeki yemleri eşeliyor yiyormuş gibi gaga vuruyorlar ve çok yükselemeselerde biraz biraz uçuyorlar. Ama halen daha babaları bakıyor.

Yardım istediğim konu ; Bu çifti ve iki yavrusunu yukardaki kümese çıkartmam gerek şimdi çıkartsam bir folluğa dışarıyı görebilecekleri şekilde dördünüde kapatsam bi gün orada kalsalar alışırlarmı yani yavrularına bakarlarmı... lütfen yardım saygılar

Re: Yardım!

Selam.Yavru kuşların kaç günlük arkadaşım?Uçmaya başladıklarına göre yeme düşmüşler demektir.Sana tavsiyem gece yemlerini önlerinden al sabah yemle ve yavruları gözlemle.Bursa ırkı yavrularına fazla düşkündür.Ben uçan yavrusunu damda besleyen bursalar gördüm.Dediğim gibi kuşlar sabah açken yemlersen yavruların yem yiyip yemediğini kesin olarak saptarsın.Saygılar...

kuşuna göre değişir kimi kuşlar bakıyor kimi kuşlar bakmıyor.

kuşunu benje önce azbişe uçur sonra yemle hem yorulur acıkır hemde gitmemesini önler...

kusunuz uçacak şekilde büyüdüyse ana baba bakmasada olur.
kapatmanıza gerek yok onlar yeme düşmüş.
bırakun doğal hallerine.

NOT:yardım edin ,çok acil ,mutlaka bakın ,lüttfen ,imdat. Bu tarz başlıklar yasaktır.

kuşlar yumurtadan cıkalı 1ay oldu ise kesinlikle yeme düşmüşlerdir dert etmene gerek yok

Arkadaşlar kuşları çıkarttım bir yavru zaten aşağıda biraz hastalanmıştı ilaç almak için cumartesi gününü bekliyordum ama cumartesi sabah bir baktım yavru ölmüş :( diğer yavrulara anaları babaları bakıyormu bilmiyorum ama yavrular çok güzel bir iştahla yem yiyorlar tavsiyeleriniz için teşekkürler

Arkadaşlar güvercinin yavruları ,23 günlükken anne si tekrardan yumurta yaptı yavruya bakmaya devam eder mi

Canım kardeşim kuşlarını yemlerken gözle yavru kuşa dişi ve ekek beraber yem verir dişinin yem vrtmesi erkeğe nazaran daha az olur ve genelikle maya ve ıslak temi dişi verir 20 ci günden sonra erkek kuru yem verir ve yeme düşmesine yardımcı olur sende kuşu ara sıra tutup suluğu bulmasına yardımcı ol kuşun gagasını suluğuğa sok alışsın birkaç gün yap ara sırada yem kovasına veya bidonun içine at yememe vurmasını gözlemle saygılarımla.

Canım kardeşim kuşlarını yemlerken gözle yavru kuşa dişi ve ekek beraber yem verir dişinin yem vrtmesi erkeğe nazaran daha az olur ve genelikle maya ve ıslak temi dişi verir 20 ci günden sonra erkek kuru yem verir ve yeme düşmesine yardımcı olur sende kuşu ara sıra tutup suluğu bulmasına yardımcı ol kuşun gagasını suluğuğa sok alışsın birkaç gün yap ara sırada yem kovasına veya bidonun içine at yememe vurmasını gözlemle saygılarımla.[/QUOTE
--- Mesaj güncellendi ---
Çok teşekkür ederim genco

Birşey değil torunum saygılarımla.

Geri